Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт или подкуп?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз също никога не бих им дал пари!Предпочитам акт, щом съм си виновен съм готов да си понеса последствията!2 пъти са ме спирали, единия път в 2 през ноща ходихме за цигари през едни малки улички и да мина напряко наруших един знак а те полицаите ме видели и ме чакат да се върна.Като се върнах палка, излезте от колата с документите при колегата и въпроса "Ко ше прайм"? И аз им казах пиши и толкоз, та писа ми един фиш и туй беше Втория път беше рутинна проверка.Никога подкуп!
    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Подкуп не давам. На който не му стигат парите, да търси други начини да си увеличава доходите. И не разбирам какво делите подкупите на такива за "дребни" и такива за "големи" нарушения.
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

От 18 г. имам шофьорска книжка и карам сравнително редовно. За тези години съм спиран от КАТ не повече от 5-6 пъти. Даже се чудя защо изобщо си купувам винетка и ходя на преглед, просто не ме спират. "Тайната" е много проста. В общи линии спазвам правилата, а когато карам с превишена скорост, го правя задължително само ако съм в колона, т.е. не спират мен, а водача на колоната. Глобяван съм само един път за превишена скорост в населено място, имам и няколко глоби от "Синя зона", които не съм плащал. Един единствен път се издъних точно пред катаджиите на изхода на Карнобат. Но тъй като тогава возех в колата истински капитан от МВР (жена ми), ми се размина. Така че подкуп не съм давал и не са ми искали.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

nanio написа:
          20 лева на ръка
          тц тц ,ей такива като тебе подбиват цените ,да му дам 20 лева ,трябва да съм сгазил бабичка на пеш.пътека 20 дадох за 110 км./ч. превишена скорост
          фиатче Браво 2.0

Коментар

"ЗА" за подкупа означава "ЗА" за катастрофите по пътищатадано никога не ви сполети нещастието да ви удари човек който вместо да е без книжка се е разминавал с рушвети

Коментар

След като се е стигнало дотам предпочитам подкупа.Първо си спестявам сума ти нерви и главоболия, второ си спестявам пари, след като съм извършил нарушение.Ама давам ей така по 10-15лв., за "почерпка".Иначе съм ставал свидетел на случай, при който един приятел ракия им даде :D
              N.Y. State of Mind

Коментар

Не съм пуснал глас понеже се двоумя, ще кажа и защо:По принцип съм срещу корупцията, и да не се хранят тъпите ченгари.НО:От близо 6 месеца не ми излиза наказателното постановление и акта заприлича на употребявана салфетка в китайски ресторант след обилно хранене. Унижения, чакане по опашки, неизвестност (след като ми излезе акта 1 месец ще съм без книжка), последния път ми казаха че е излязъл, отива баща ми в КАТ - Стара Загора (още не съм сменил регистрацията) и му казват, че не бил още излязъл акта - бам поредния 2048-ми печат на моята мазна баница....След всичко това си мисля: да беше взел някой лев оня малоумен мизерник, щеше да ми спести куп неприятности... Просто ако не измислят начин да се обработват тези актове по-бързо и по-адекватно - в такъв случай по-добре да си цакаме на ушевите "на място"....С две думи: нямам думи!

Коментар

Скоро не ми е опирало яйцето у дупето, ама сигурно ще избера акт. Да чукам на дърво, тази година са ме спирали само 2 пъти и 2-та пъти нямаше за какво да се хванат. Е, то имаше ама не го водяха

Коментар

Очаквах други резултати Ами така е, после все някои ни е виновен за корупцията. То все от някъде започва.
                    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Мен веднъж ме спират на една караулка.Взе ми документите, обикаля и гледа колата и ми вика ти що караш без книжка?И аз - Ми нали ти я дадах, как ше съм без книжка. А полицая вика - Изтекла е. А аз си мисля че се шегува щото се смее и му викам доволно. - Тя тогава е извадена. И тои вика. - Ела при колегата до караулката.И колегата му като го видях че има часовник за 1500 2000 лв. и веднага ми стана ясен. Разпитва ме що така що не така. 300лв ти е акта точки, работи ... Кво работиш. Има два варианта да пишим или да почерпиш. А аз се прибирах от работа и имах 1 лв и 5 стотинки в портмонето. И го отворих и го изсипах - 2 монети. И полицая вика. - Къв инженер си ти бе. А аз му викам. - Тука на близо има ли банкомат. - Еи там на бензиностанцията, ходи с колата за по бързо. - Ама да не ме спрат полицаите, щото ти си ми зел документите. - Абе отивай, няма страшно. Ходих дръпнах и му дадах 20 лв. Ама тои като го питаш колко искаш, вика "Колкото дадеш" голям келеш. Ако му дам 2 лв сигурно няма да ме пусне.И друг път съм давал като се наврях в една забраненеа улица в центъра.А едни пещаци искаха да спират жигулата от движение заради газовата и се обадиха на патрулка, ама патрулката ги отеба и те умряха от яд и ме пуснаха. Те катаджиите стоят и само дебнат по ключови места вместо да подпомогнат по някъкъв начин организацията на движението.За 5 пари работа не вършат а си докарват стотици лв за 1на смяна.Аиде и умната.
                      Bravo JTD 105 '98

Коментар

Interceptor написа:
                        Очаквах други резултати Ами така е, после все някои ни е виновен за корупцията. То все от някъде започва.
                        За съжаление това е положението.Интересно ми е тези които са гласували за подкупа как намират уличените преди месец,отговарящи за пътищата хора?Дали подкрепят тяхното взимане на подкуп,след като одобряват даването на подкуп на полицаи?Също ми е интересно,ако се оправи системата с плащането на актове (да може да става по банков път,а не с висене по КАТ),колко от хората биха си променили мнението?Ами дайте да задвижим нещата да се променят,ако от това зависи да не се дават пари на полицайте?
                        Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                        Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Гласувах за акт.Честно да ви кажа само веднъж съм давала подкуп (след като ми беше поискано "колкот дадеш") - за влизане в забранена улица - и после ми беше много гадно..... Не за парите, просто ме беше яд на гадните нагляри.... Нямам намерение друг път да им пълня джобовете на тия мазници Yellow_Flash_Colorz_PDT_50

Коментар

Не се учудвайте на резултатите. За повечето хора корупцията е нещо лошо, НО само когато някой друг се е възползвал от корупцията в тяхна вреда. Всички които са гласували за подкуп, ако утре станат жертва на, да речем ПТП при което не е много ясно чия е вината и другият участник бутне на "контролния орган" повече от тях, следствие на което виновни се окажат те, как биха реагирали? Или ако на тях им се случи така, че някой който е извършил "малко" нарушение - влязъл в забранена улица, дал 10 лв на полицаите, продължил по улицата и, не дай си боже, ги блъсне, защото те знаят, че от там коли не минават и си пресичат най-разсеяно, говорейки по телефона?
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Иванов и Петров се съдили.Иванов дал на съдията 50 000, Петров дал на съдията 30 000.Съдията разпоредил. - Върнете на Иванов 20 000 и да се съдят честно.
                              Bravo JTD 105 '98

Коментар

Монетата има и друга страна.Замисляли ли сте се колко ли заплата взема един сержант?Имам доста познати, знам колко получават, имам идея какво представлява работното време на една кука.Сега ще кажете - за толкова работа и толкова са му много.Не е съвсем така и откровено мога да кажа, че при такова заплащане на труда им, не виждам за какво да търсим вината в нас.Това е една подкрепяна от държавата гавра с труда на хората.И само да добавя, че те не могат да стачкуват.Нямат правото и да откажат да работят извънредно, когато началниците разпоредят.Компенсации почти няма, извънреден труд - абсурд.Лимитите за гориво са смешни и ако не зареждат от джоба си, ще трябва да ходят пеша.Говоря за системата като цяло, не конкретно за пътните полицаи.С две думи системата е: Ако не ти изнася - напускаш.След всичките тези неща, аз лично предпочитам да им дам някой лев, отколкото да чакам с месеци решението на акта.После разбира се ме е яд, защото се е наложило да плащам за собствените си грешки.И друг път съм го казвал, но не помня някой да ме е спрял без да е имало за какво.Така че, докато един човек под пагон получава заплата, колкото една чистачка - така ще бъде.Не ние, скапаната държава трябва да направи някаква крачка за ликвидиране на тази корупция.
                                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Working...
                                X