Колеги,реших да видя какъв процент от гласувалите в анкетата са готови да плащат актове и колко предпочитат подкупа,при нарушение на ЗДП?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Акт или подкуп?
Collapse
X
-
Гласувах с втората опция. Но - с едно огромно уточнение - предпочитам да не се стига изобщо до там, като за целта гледам да спазвам правилата. Най обичам да спра на жълто и да гледам как шкембеляваеца се готви да изхвърчи и да ме спре от храсталака, а като минавам покрай него ми се иска да му покажа комбинация от три пръста.Другата причина е нечовешкото висене в КАТ за плащане на глобите и връщане на талона. Ако това се оправи ще предпочитам актовете.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
-
Ами доста се замислям.Първо като знам каква навалица е в кат и че ще ми отиде почти цял ден и особено сега зимата най-много да си тръгна от там с някой вирус.Ако отидеш(в София)след 10часа забрави за билетче.Редиш се още от 7ч.за да си от първите 100човека за да минеш поне преди обедната им почивка.И като ти дойде реда и лелката ти каже ’’Ми господине вашият акт няма решение. Следва презаверяване и пак на ново.Ако ставаше по по нормален начин събирането на глобите не бих давал подкуп.А така ем си виновен ем не плащаш цялата глоба(с подкупа),а и точки не ти взимат и не се разправяш с глупости.
Коментар
-
vaskobravo написа:...както каза колегата-губенето на време.ако се измисли нещо по бързо при плащане на глоби без висене по опашки и гишета може би ще предпочета законния редM-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Е то тая бюрокрация отвратителна и висене е направено с една единствена цел - като си представиш какво те чака да си "кихнеш" на полицая и да не се занимаваш с глупости.А това дето охранителна полиция също може да пише актове - за какво е според вас? Според мен само с една цел - всички патрулки вместо вечер да охраняват квартала в часа - пик висят по светофарите , включително и "пешаците" и те... Както каза един мой познат, т.н. "пешак" - добре че ни дадоха и на нас да пишем актове по ЗДП, че иначе по едно време живеех на заплата...Колрги, гледайте да спазвате правилата, ако ви спрат неоснователно не им се давайте, искайте им имена и служебни номера, много често в тоя случай "омекват"..Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:Е то тая бюрокрация отвратителна и висене е направено с една единствена цел - като си представиш какво те чака да си "кихнеш" на полицая и да не се занимаваш с глупости.А това дето охранителна полиция също може да пише актове - за какво е според вас? Според мен само с една цел - всички патрулки вместо вечер да охраняват квартала в часа - пик висят по светофарите , включително и "пешаците" и те... Както каза един мой познат, т.н. "пешак" - добре че ни дадоха и на нас да пишем актове по ЗДП, че иначе по едно време живеех на заплата...Колрги, гледайте да спазвате правилата, ако ви спрат неоснователно не им се давайте, искайте им имена и служебни номера, много често в тоя случай "омекват"..M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Коментар
-
Гласувах за подкуп. Тъй като доста често ме спират в нарушение , ако ме им бутвал някой лев вече щях да съм без книжка. Това с взимането на точки е пълна глупост( 4 пъти без колан и оставаш без книжка), може би ако имаше само парични глоби нямаше да подкупвам полицайте. Лошото е, че понякога не взимат пари , затова имам и 3 акта.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
Като си спомня едно време, че стана дума за някакъв софтуер (незаконен) и колегата го изядохте.... Опомни се бе народе! Става дума за сериозно нещо, доста по-грозно и също инкриминирано! Що не се опитаме да дадем подкуп на някое ченге в Австрия, Германия или Бенелюкс? И там бюрокрацията е не по-малка.За това не сме народ, а мърша...БАСИ...ШвейцарияТА на БАЛКАНИТЕ!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар