Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Акт или подкуп?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акт или подкуп?

Колеги,реших да видя какъв процент от гласувалите в анкетата са готови да плащат актове и колко предпочитат подкупа,при нарушение на ЗДП?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Гласувах с втората опция. Но - с едно огромно уточнение - предпочитам да не се стига изобщо до там, като за целта гледам да спазвам правилата. Най обичам да спра на жълто и да гледам как шкембеляваеца се готви да изхвърчи и да ме спре от храсталака, а като минавам покрай него ми се иска да му покажа комбинация от три пръста.Другата причина е нечовешкото висене в КАТ за плащане на глобите и връщане на талона. Ако това се оправи ще предпочитам актовете.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

и аз гласувах за подкупа.1.ако глобата е 20лв.-даваш 10 и си заминаваш/10лв са си 10лв/2.както каза колегата-губенето на време.ако се измисли нещо по бързо при плащане на глоби без висене по опашки и гишета може би ще предпочета законния ред
      Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Ами доста се замислям.Първо като знам каква навалица е в кат и че ще ми отиде почти цял ден и особено сега зимата най-много да си тръгна от там с някой вирус.Ако отидеш(в София)след 10часа забрави за билетче.Редиш се още от 7ч.за да си от първите 100човека за да минеш поне преди обедната им почивка.И като ти дойде реда и лелката ти каже ’’Ми господине вашият акт няма решение. Следва презаверяване и пак на ново.Ако ставаше по по нормален начин събирането на глобите не бих давал подкуп.А така ем си виновен ем не плащаш цялата глоба(с подкупа),а и точки не ти взимат и не се разправяш с глупости.
        И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

АктНито стотинка не давам на тез
          Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Само веднъж досега съм давал подкуп, и то само защото глобата за нарушението ми (80 км/ч в населено място) беше прекалено голяма...Обикновено се разминавам без нищо, само с устна забележка, но понякога са ми писали и фишчета, и 2-3 акта, единия от които обжалвах и съдът го отмени.Гласувах за акт.

Коментар

за мен винаги подкупа си е бил най-доброто решениелошото е че полиционерите вече ги е шубе и техи некой път отказват ...
              Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
              Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti

Коментар

vaskobravo написа:
                ...както каза колегата-губенето на време.ако се измисли нещо по бързо при плащане на глоби без висене по опашки и гишета може би ще предпочета законния ред
                В Англия си ги плащахме по банков път чрез интернет... Гласувах ЗА подкупите поради същите причини - актовете са губене на време, средства и контролни точки... ...хах, дори скоро като ме спряха едни ушеви на Борис III настоявах да ми върне 10, че имах само 20-ачки... ...върна ми, наглеца Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                M-Benz E 250 TD 150hp
                M-Benz 200d 75 hp
                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Interceptor написа:
                  АктНито стотинка не давам на тез
                  И аз така!
                  RIP Притежателка на горда Panda RIP
                  Bravo 1.2 16V

Коментар

Е то тая бюрокрация отвратителна и висене е направено с една единствена цел - като си представиш какво те чака да си "кихнеш" на полицая и да не се занимаваш с глупости.А това дето охранителна полиция също може да пише актове - за какво е според вас? Според мен само с една цел - всички патрулки вместо вечер да охраняват квартала в часа - пик висят по светофарите , включително и "пешаците" и те... Както каза един мой познат, т.н. "пешак" - добре че ни дадоха и на нас да пишем актове по ЗДП, че иначе по едно време живеех на заплата...Колрги, гледайте да спазвате правилата, ако ви спрат неоснователно не им се давайте, искайте им имена и служебни номера, много често в тоя случай "омекват"..
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                    Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                    Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                    http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
                      Е то тая бюрокрация отвратителна и висене е направено с една единствена цел - като си представиш какво те чака да си "кихнеш" на полицая и да не се занимаваш с глупости.А това дето охранителна полиция също може да пише актове - за какво е според вас? Според мен само с една цел - всички патрулки вместо вечер да охраняват квартала в часа - пик висят по светофарите , включително и "пешаците" и те... Както каза един мой познат, т.н. "пешак" - добре че ни дадоха и на нас да пишем актове по ЗДП, че иначе по едно време живеех на заплата...Колрги, гледайте да спазвате правилата, ако ви спрат неоснователно не им се давайте, искайте им имена и служебни номера, много често в тоя случай "омекват"..
                      Че откога охранителна полиция може да пише актове
                      M-Benz E 250 TD 150hp
                      M-Benz 200d 75 hp
                      Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Подкуп!!! Нередно е, но вместо да пишат акт, да се обесняват, след това потърпевшия, след това да караш с акт, да идеш да си земеш контролното талонче с намален брой точки и определена глоба, по-добре дай му 10-20лв и всички ядове са зад гърба ти!
                        FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

Гласувах за подкуп. Тъй като доста често ме спират в нарушение , ако ме им бутвал някой лев вече щях да съм без книжка. Това с взимането на точки е пълна глупост( 4 пъти без колан и оставаш без книжка), може би ако имаше само парични глоби нямаше да подкупвам полицайте. Лошото е, че понякога не взимат пари , затова имам и 3 акта.
                          Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Като си спомня едно време, че стана дума за някакъв софтуер (незаконен) и колегата го изядохте.... Опомни се бе народе! Става дума за сериозно нещо, доста по-грозно и също инкриминирано! Що не се опитаме да дадем подкуп на някое ченге в Австрия, Германия или Бенелюкс? И там бюрокрацията е не по-малка.За това не сме народ, а мърша...БАСИ...ШвейцарияТА на БАЛКАНИТЕ!
                            SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Working...
                            X