И така утре ще сменям предното стъкло.Разбрах че има начин да се извади дубликат на стикера за гражданската.Как стои обаче въпроса със стикера за прегледа.Сигурно и там има начин да се извади дубликат но това ще значи отново кошмарът КАТ.Проблем ли е да карам без стикер? Нали все пак имам и едно талонче от прегледа.Приемам всякакви съвети особенно от препатили
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос.... след смяна на стъкло.
Collapse
X
-
И аз съм сменял стъкло. Моят съвет е да не се занимаваш с Кат.Питай майсторите,дет ще сменят стълкото дали местят стикерите(съмнявам се да не могат) и си уреждаш въпроса срещу 5 лева.При мен преместиха и гражданската ,и прегледа, и винетката.Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
BMW X3 3.0D Aut
Коментар
-
Аз даже видях как ги местят - нагряват леко с пистолет за горещ отвън стъклото и внимателно отлепят стикерите. ако стъклото е за смяна няма проблем с нагряването но ако само искате да си свалите винетката трябва да се внимава много, аз не съм рискувал дадох 5 лв да ми я отлепят като продавах старата кола. Има и вариянт да си залепите винетката на найлонче от цигари и после с малко грес на стъклото(няма да падне) и така си я сменяте на няколко коли.bravа jtd 105
Коментар
-
Колега, аз също бях поставен пред същата дилема като теб - винетката и стикера на гражданската ми ги преместиха безплатно , а стикера за техническия преглед си го взех като трофей от старото стъкло - два пъти ме спираха - в Хасково и София - и двата пъти ме питаха за него, но след като им го показах, нямаше проблем, а и е по-важно да имаш талон за преглед!Истината е някъде там!
Коментар
-
И така:Има развитие по въпроса.Стъкларите наистина предлагат презалепване.Стикера за гражданската е като току що залепен но този за прегледа си личи че е презалепван. Мислех да пускам и нова тема но ще пиша в тази.Доста хора познавам с Фиати и един с Алфа които са сменяли стъкла.Мое мнение е че оригиналните стъкла са кекави.В Плевен вариантите пред мен бяха:1.Купуване на оригинално стъкло от морга-стори ми се глупаво2.Има две места които слагат стъкла.Едните стъкла са от Китай,а другата фирма работи с стъкла на фирмата ТЕРА ГЛАС-Турция.Новите стъкла и от двете места бяха трипластови( триплекс).И трите варианта бяха почти еднакви като цена така че не съм воден от финансови съображения при избора си.От днес Бравчо е с турско стъкло на което има фабрично написан ДОТ(не знаех че и стъклата имат)и Е17 което също не знам какво значи.Ако стъклото излезе боклук ще пиша поне да знаете.Надявам се в темата да се включат и други съфорумци за да се разбере доколкото може кое е по добре от Турция или от Китай.
Коментар
-
Уф, май и аз ще се присъединя към отбора на сменените стъкла. Днес беше много-много крив ден. Сутринта блъснах едно куче, виновно беше някакво недоносче с пунто, тръгна да изпреварва цялата колона, а отсреща друга колона автомобили и подплаши едно куче, което иначе кротко се шматкаше по улицата. Резултат - леко пострадала задна лява врата и счупен тас. Знаех си аз, че не трябва повече да карам днес, ама не. Следобед пак излязох с колата и пак премеждие с фиат - едно браво ме изпревари и 2 камъчета ми удариха предното стъкло, първоначално само се отлюспиха миниатюрни части от стъклото. Но сега виждам, че под едната олюпена точица се е появила чертичка около 3-4 мм. Ако тръгне да се увеличава, ще сменям и стъкло . И също имам стикери по него.Все пак има и хубав момент - 2 години застраховах палиото, дал съм 800 лв., а единствената щета, която ми покриха, беше странично огледало, изплатиха ми 90 лв. Сега за мареата ще им излезе през носа, вече имам описани щети предна броня, шофьорска врата, сега ще добавим и задната врата, а ако добавим и стъклото, този път ще са на загуба. Догодина няма да искат да ме застраховат :D .Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake: Предлагат и услуга "залепване на спукани стъкла", мой приятел и колега от форума се възползва от подобна и е доволен - ако не знаеш къде е било - не си личи почти...bright: Вълните в повечето случаи се дължат на тъй наречения ТРИПЛЕКС - слой стъкло, слой ПВЦ, слой стъкло, слой ПВЦ - идеята е предния джам тип ТРИПЛЕКС да стане като чаршаф, когато се счупи. Секюрит стават на парченца с уж неостри ръбове.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:snake: Предлагат и услуга "залепване на спукани стъкла", мой приятел и колега от форума се възползва от подобна и е доволен - ако не знаеш къде е било - не си личи почти...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар