Катаджиите само с 10 лв. в джоба - на монети06 февруари 2008 / News.dir.bgДа бъде забранено на катаджиите да носят повече от десет лева в себе си и то на монети."Антикорупционната" идея предложи депутатът от НДСВ Минчо Спасов, който се очаква да наследи Николай Свинаров като председател на вътрешната комисия в НС. Спасов уточни, че идеята може да заработи с поправка в закона за МВР, която ще внесе до края на седмицата в парламента. Целта е полицейската палка да престане да бъде хранилка, коментира Спасов, цитиран от БГНЕС. Депутатът добави, че е получавал много оплаквания от чужди граждани, от които е искан подкуп. Никой не дава подкупи в монети, така че моето предложение, ако не може да спре изцяло корупцията на пътните полицаи, със сигурност ще я ограничи силно, аргументира се той. Смятам, че няма нищо унизително, особено за честните полицаи, ако те се лишат от правото да носят повече от 10 лева, каза Спасов, цитиран от БТА.Неговото предложение предвижда също полицаите да не могат да държат пари в колите и будките. Нищо не им пречи да носят със себе си кредитни и дебитни карти, уточни Спасов, цитиран от БГНЕС. В Полша такава промяна в закона е намалила даването на подкупи, така че се надявам в България да има същия резултат, обясни още депутатът. Той уточни, че пътните полицаи се контролират от инспектората на МВР, който ще има право да проверява каква сума имат в себе си, ако предложението му бъде прието. Според Спасов такива мерки трябва да бъдат наложени и на митничарите и служителите на ДАИ. До два месеца КАТ започва събирането на глоби до 50 лева на пътя. Toва ще стане след приемането на предлаганите изменения в Закона за движение по пътищата и този за административните наказания, стана ясно през януари източник ДИР.БГ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Тия вече съвсем изтрещяха. Чета първо и викам уха спряха рушветите и хоп стигам последния абзац и гледам Кат ще събира до 50 лв глоби на пътя. Абе аджеба нещо не ми се връзват 2-те неща. Или може би ще си носят ПОС терминал и ще им се плаща с дебитни карти от нарушителите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Катаджиите вече ще носели в себе си само по 10 лв на монети.
Collapse
X
-
Явор Митев
-
Re: Катаджиите вече ще носели в себе си само по 10 лв на мон
Punto SX написа:Абе аджеба нещо не ми се връзват 2-те неща. Или може би ще си носят ПОС терминал и ще им се плаща с дебитни карти от нарушителите.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
И подкупите трябва да се носят вече на монети. Както се носят монети в банка. На пакети. Еди колко си монети по еди колко си е равно на еди що си. Тука ще е пакетче 10 монети по 1 лв И ще ги складират в патрулката. И като кажат: "Тия пари кви са ?" - Ми не знам, сигурно някой си ги е изпуснал Поредната глупост родена от болен мозък в оная "Скупщина" (май на сръбски така беше). Нема да измислят нещо за народа а се занимават с глупости. Скоро като видят и че това не работи, сигурно ще ни задължат и да не ходим с повече от 10 лв в колата за да не им даваме
Коментар
-
Колеги? Защо ги мислите катаджиите? Аз едно не мога да разбера - ако не се дава - съответно не се и иска... Т.е. карате си по закона и никой няма да ви корумпира, респективно вие да корумпирате... Ама пак почнахме да гледаме в чуждото канче, а?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И кво - спира инспектиращия до патрулката на пътя и съблича катаджията гол-голеничък за радост на преминаващите автомобили? Не виждам как ще стане тая работа Току виж катаджиите вземат пример от "мулетата" -парите в презерватив се гълтат, а вечерта в къщи се "снася" печалбата за деняДупетатите вместо да разказват смешки, по-добре първо да упражнят контрол върху себе си - пример:гласуването с чужди карти...Сетих се за друг вариант - споменава се сума не по-голяма от 10лв и то на монети, но за друга валута нищо не е казано - така че ако се приеме този закон, гледайте да имате евро или долари мушнати небрежно в книжкатаFiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
Никога немогат да ги ограничат колко пари да носят в себе си. Аз лично съм ЗА корупцията/подкупите/рушветите и т.н. Както искате ме разбирайте, но за мен лично е по-добре като съм превишил скоростта с 10-20км да дам на тях 10-20 лева отколкото да пишат актове и да ги дам на КАТ.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
nanio написа:Никога немогат да ги ограничат колко пари да носят в себе си. Аз лично съм ЗА корупцията/подкупите/рушветите и т.н. Както искате ме разбирайте, но за мен лично е по-добре като съм превишил скоростта с 10-20км да дам на тях 10-20 лева отколкото да пишат актове и да ги дам на КАТ.
Коментар
-
jenshen73 написа:Колеги? Защо ги мислите катаджиите? Аз едно не мога да разбера - ако не се дава - съответно не се и иска... Т.е. карате си по закона и никой няма да ви корумпира, респективно вие да корумпирате... Ама пак почнахме да гледаме в чуждото канче, а?Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
vaskobravo: Какво общо имат КАТ, Данъчното (НАП) и Пътищата бе??? КАТ = Контрол на Автомобилния Транспорт - тяхната работа в общия случай е да контролират, а не да ремонтират пътища. В тематаговорим за корупцията и пътните полицаи, а не за корупцията при ремонт на пътищата - там няма как да задължат министъра да носи 10лв само на дребниSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар