Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Процедура при лека катастрофа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не знам кво са мразили, ама ми се струва темерутско за един голф да платят за адски много щети 290 лв, а за една жигула която брат ми кара, за огъната предна броня, смачкан калник и счупен мигач БулИнс платиха 300 + (мисля че беше 317лв). Сега, колко и да е гоУф-о си е гоУф. А жигата е 80 и ... не знам си кой набор

Коментар

А сега по знаещите да кажат аджеба за какво служи гражданската отговорност ? Доколкото разбрах и двамата водачи имат гражданска отговорност.Не би ли следвало щетите да бъдат изплатени от застрахователната компания на виновния водач а компанията да си търси парите от пияния.Нали уж за това се прави тая гражданска отговорност като нанесеш вреди на другимо компанията да му изплати обещетението. Може и да греша но доколкото знам при покупка на нова кола веднага и се прави каско защото иначе не признават гаранцията .Така съм чувал а може би важи за новите коли купени на лизинг.
      Фиат Панда 1.2 2006година
      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
        А сега по знаещите да кажат аджеба за какво служи гражданската отговорност ? Доколкото разбрах и двамата водачи имат гражданска отговорност.Не би ли следвало щетите да бъдат изплатени от застрахователната компания на виновния водач а компанията да си търси парите от пияния.Нали уж за това се прави тая гражданска отговорност като нанесеш вреди на другимо компанията да му изплати обещетението. Може и да греша но доколкото знам при покупка на нова кола веднага и се прави каско защото иначе не признават гаранцията .Така съм чувал а може би важи за новите коли купени на лизинг.
        Няма гражданска човека с ударената кола, това е проблема
        Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Грешиш колега.В първия си пост пише че има гражданска а няма каско

Коментар

Ударената кола има гражданска, но няма каско.Виновния има гражданска. Дали има каско не е важно.Колата е "нова" - втора ръка, на крупната сума от 10 000 лв.Вече мина на първи преглед. Сега е в един сервиз в Божурище, където е разглобена и чака втори оглед.Стискам палци след втория оглед да не е като на колегата 300+ лв.Надежата е от човека с платформата и от собственика на сервиза, който промърморили "Лелии, това си е за тотална щета". Дано оценяващия да споделя мнението им.
            Пеш
            ----
            Ex Peugeot 206 -Служебен
            ----
            Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Именно това ми беше питането ,че и двамата имат гражданска отговорност. Не би ли следвало компанията която е застраховала виновния водач да изплати обещетението на другия водач .А каското според мен е да си застраховам колата в случай че аз сам направя катастрофа със щети по собствената ми кола. Тъй като независимо от годините ми се считам за дисциплиниран водач досега на нито една кола не съм си правил каско .Ще гризна дръвцето ако някой който няма гражданска отговорност ме удари , защото трябва да водя гражданско дело срещу него . Но ако той има гражданска отговорноск би следвало компанията му да ме обещети. Пък е най добре компанията в която съм си сключил задължителната гражданска отговорност да поеме щетите ми пък тя да си търси парите от виновника .Така би следвало да бъде но в България всичко е възможно .

Коментар

Ако ти се удариш, твоята гражданска отговорност не поема никакви ангажименти.Ако си в чужбина и там те удари някой, ще трябва да се разправяш с чуждата застрахователна компания и българската компания ще ти откаже каквото и да е съдействие.Сега ми хрумна, ако имаш и каско дали в този случай ще получиш двойно възнаграждение, едно от каското и едно от гражданската на виновния. Със сигурност тези от каското ще контактнат тези от гражданската, но какво ще стане ако и ти ги контактнеш
                Пеш
                ----
                Ex Peugeot 206 -Служебен
                ----
                Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Аз знам че всичкото е вятър и мъгла и е все едно да чакаш от умрял писмо ,но . Нали за това е гражданската да поеми щетите нанесени от мен на други. За мен е ясно че не ми се полага . Тогава в сегашния случай този който го е ударил отзад има гражданска и би следвало компанията му да изплати нанесените щети на колегата .

Коментар

като имаш каско и те фраснат, тогава си отиваш при застрахователя който ти е правил каско, правят ти оглед, плащат ти и отиваш да си оправяш колата и нищо повече. Вече твоя застраховател на каското си търси парите или от гражданската на другия или от самия него ако няма гражданска, но ти не се разправяш. Това също е удобството на каското. А за чубжина - същата работа, само трябва да си доплатиш към каското определена сума, зада ти важи каското и в чужбина и ако в чужбина те ударят, си взимаш парите от твоя застраховател от каското, и застрахователя се разправя да си търси парите от чужбина.А вече като има наранявания по тебе, това е друго и не е свързано нито с каско нито с ГО. До колкото съм запознат има 2 възможности - или ти си завеждаш дело или държавата завежда делото. Нещо такова беше
                    Audi 1.8S златен талон

Коментар

Working...
                    X