Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Процедура при лека катастрофа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Процедура при лека катастрофа

Случката е следната.Баджанака спира на червен светофар и чака да светне зелено.В това време отзад му се натриса някакъв със 100 км и му размазва задницата. Няма ранени.Пича е от бургас, оказва се и пиян. Колата на баджанака е на 3 дена, с току що взети номера. Има гражданска естествено, но няма каско.След удара от това кола повече не става. Огънати са вратите, купето, за задницата да не говорим.Гражданската на бургазлията е при Лев инс - чух някакви слухове, че са мутри и едва ли ще изплатят нещо.Аз виждам 2 пътя:1) Ще мъчим оценката на застрахователя да е на поне на 50 % от цената на колата. В най-добрия случай да ни ги изплатят кеш. За целта ни казаха да намерим сервиз, в който да я закараме, да и махнат корите, седалките и на стенд да я огледат по-подробно. Къде в София може да се направи това нещо?2) Да съдим виновния. Това ми се струва бошлаф работа. Пияния "признал" на баджанака: "Той Максим утрепа човек, че го пуснаха, пък ти ли ще ме съдиш". Тук ще съм благодарен за мнения дали си струва и как може да стане.
    Пеш
    ----
    Ex Peugeot 206 -Служебен
    ----
    Ex Brava 1.6 16V ELX

октомври 07г.имах вземане-даване с Лев Инс.дадоха ми добра сума/покри щетата и нещо отгоре/в рамките на 14раб. дни
    Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

На мен по подобен начин ми размазаха типото преди години.Онзи имаше гражданска в Армеец.Дадоха ми 1000 лева,а с тези пари беше абсурдно да си оправя колата.Директно я продадох ударена за 1400,а тогава можех да му взема 3500-4000...,ако беше здраво..........
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Тъпото е че баджанака ти няма каско! Иначе щеше да си вземе максимума!А на пича от Бургас дали някой ще му уважи Гражданската като е бил пиян (разгледай условията на Лев инс)!
        F31 BMW 320d

Коментар

А идвал ли е екип да покрие ПТП-то. Ако е идвал, можеше да го изяде голям. Защото дрегера 100% е отчел нещо. Отиваш и дърпаш пари по гражданска и после завеждаш дело от частен характер. Ама трябваше да си извадиш медицинско за телесна повреда. Вярно делото щеше да се проточи. Него няма да го осъдят условно, но поне ще го осъдят да ти плати пари за "телесната повреда"

Коментар

////Punto//// написа:
            А идвал ли е екип да покрие ПТП-то. Ако е идвал, можеше да го изяде голям. Защото дрегера 100% е отчел нещо. Отиваш и дърпаш пари по гражданска и после завеждаш дело от частен характер. Ама трябваше да си извадиш медицинско за телесна повреда. Вярно делото щеше да се проточи. Него няма да го осъдят условно, но поне ще го осъдят да ти плати пари за "телесната повреда"
            Полицаите дошли на "местопрестъплението" чрез дрегер установили алкохол над допустимите норми. "Престъпника" е отказал да даде кръвна проба.Баджанака си е направил медицинско. Утре ще ходи на преглед на уред (бе как беше, звучи като осцилоскоп или осцилококсиум) за да проверят за сътресение на мозъка.За съжеление в повечето асоциации на застраховани и пострадали от катастрофи му казали, че делото е безсмислено. Само в една са го посъветвали това за сътресението на мозъка. На всякъде са му казали да не чака пари от гражданската. Дано да не са прави, защото семейството му така се радваха на новата кола...Баджанака не е заможен и не може да си позволи такава кола в близко бъдеще ако не го компенсират по някакъв начин. Пък всички знаем, че качи ли се човек веднъж на кола и няма слизане....Не знам, мислех си, че във форума може да има някой минал през тези мъки и даде акъл.
            Пеш
            ----
            Ex Peugeot 206 -Служебен
            ----
            Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Много е кофти това ( Изкрено му съчувствам, просто като си представя, че може и на мен да ми се случи и направо незнам ( Ужасно е направо! Все трябва да има някакъв вариант да си плати тоя тъпак ! Баси човека чисто нова кола тъкмо си е купил и така да стане, ами той защо веднага не е отишъл да си направи каско ?Поздрави.
              Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

На червено я взе. Чакаше януарска заплата да направи каското. Продаде стария опел, взе пари на заем, всички спестявания изтегли...
                Пеш
                ----
                Ex Peugeot 206 -Служебен
                ----
                Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

toshe написа:
                  На червено я взе. Чакаше януарска заплата да направи каското. Продаде стария опел, взе пари на заем, всички спестявания изтегли...
                  Ох.. ужас Искрено му съчувствам, но мисля че отчасти и той има малка вина, може би е трябвало да изчака малко преди да я вземе
                  Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Прав си. Така е, но той тамън успя да продаде стария опел. Пък и късмет да му се невиди, за 3-4 дена.
                    Пеш
                    ----
                    Ex Peugeot 206 -Служебен
                    ----
                    Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Слусшай сега. Като ше ходи сега на преглед, дай му на заем (а щом ти е баджанак може и не на заем) да бутне на доктора и да го изкарат освен сътресение и нещо друго. По гражданска наистина трудно ще дръпнеш пари за телесна повреда. Ако е смърт е друго. Ама и там са някакви смешни цифри. Затова, с медицинското (желателно е да бутнеш на лекаря да си развихри фантазията) и един добър адвокат под мишничка и му цепиш шортите.

Коментар

1. Лев Инс са коректни и дават доста добри суми - наскоро писах във форума, че на Опела дадоха 330 лв за един мигач и калник (Опела е 1987 год и целия му ремонт струваше 50 лв).2. Непременно да заведе гражданско дело. Вещо лице съм в съда по ПТП-та и от опит знам, че със сигурност ще има полза.Дори да не го направи баджанака ти, това ще направят Лев Инс, защото те ще платят парите, а ще съдят шофьора за парите, защото е бил пиян - т.е. гражданската не покрива щетите. (поне такъв е реда). Те обаче ще го съдят само за парите, които ще платят на баджанака ти за колата, а той може да си поиска сума, покриваща разходите за лечение, както и за моралните вреди.

Коментар

Абе с тия цени за ГО не знам колко са коректни. Може да имаш някакви позиции и затова. Аз пък имам приятел, с един гоУф, отзад го нацепи един бушмен, и колата приличаше на домашна лютеница отзад. Беше за тотал щета. Обаче тия "вещи" елементи в областта на застраховането му изплатиха "колосалната" сума от 237 лв !!!

Коментар

////Punto//// написа:
                            Абе с тия цени за ГО не знам колко са коректни. Може да имаш някакви позиции и затова. Аз пък имам приятел, с един гоУф, отзад го нацепи един бушмен, и колата приличаше на домашна лютеница отзад. Беше за тотал щета. Обаче тия "вещи" елементи в областта на застраховането му изплатиха "колосалната" сума от 237 лв !!!
                            Мразили са голфаджии..що се очудваш??
                            Punto HGT - total
                            Punto 1.2 16v Sporting - total
                            Punto 1.2 - alive
                            Toyota celica t23

Коментар

////Punto//// написа:
                              Изобщо никой там не познавам дори. Дойде едно момче, нащрака снимки на колата, описа си щетите в протокол, на другия ден (!) на обяд се обадиха - "елате да си вземете парите".Без никакви връзки.

Коментар

Working...
                              X