Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как може такова нещо бе!??!!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Как може такова нещо бе!??!!

    Колеги, в каква държава живеем?? Преди няколко часа, колата ми си беше съвсем спокойно паркирана на един паркинг в квартал Илинден. Тръгвам да се прибирам и какво да видят очите ми?! Смачкан ляв калник, счупен мигач (малкия на калника), подбити панти на шофьорската врата...Едно момче от Егида ми каза, че 40тина минути преди да се появя, една маршрутка, обръщайки на паркинга ме ударила и докато някой реагира, шофьора офейкал. Обаждам се аз на полицията, те ме препращат към КАТ пътни инциденти или каквото беше там, дадоха ми входящо номерче и ми казаха утре да ги посетя. Хубаво! Тръгвам от там и ненадейно засичам маршрутка от същата линия!!! Пуснах аварийките, засякох го да го спра, слязох и в момента в който тоя чу за какво става дума, почна "аз от къде да знам кой е бил по това време...ние сме 8 коли, аз тръгнах 30 мин преди това.." и т.н. След като само до бой не се стигна успях да разбера името на шофьора който е бил там по времето на инцидента и оня офейка, като едва не ме отнесе.Сега като се прибрах почнах да въртя телефони да търся някакъв начин за връзка с тази фирма превозвач, но всеки ме препраща на някой друг и никой не знае как мога да се свържа с оператор на въпросната линия 47. И така колеги, седя си сега, ядосвам се, утре ме чака един дълъг ден по КАТ, застрахователи и т.н. Съжелявам че ви занимавам с глупости, но просто имах нужда да споделя какво ми се случи.Айде лека вечер от мен
    Fiat Punto 1.7TD
    Mazda 626 2.0
    Fiat Croma 2.4 Multijet

    #2
    Маде ин БъГъ Щом имаш каско, пак е успокоение

    Коментар


      #3
      1- во. Въпрос на етичност. Но ако ти си шофьора на маршрутката и ти може би ще се замислиш дали да си тръгнеш (не казвам че ти ще ... принципно)2-ро. Ако имаш Каско какво е значението дали то ще ти покрие щетите или Гражданската на другия. Кофти наистина да си намериш колата така, но мен повече ме дразни че шофьорите на маршрутките и градкия транспорт са безотговорни и нахални.
      Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.


      Когато целта е всичко и пътят е без значение!

      Коментар


        #4
        позната история, много гадно, колега... и мен ме сполетя същото лятото и резултата, много се карах с кретените от топлофикация, които до последно отказваха да са били те, взех си пари от каското като им казах истината, че не знам кой ме е ударил при паркирано състояние..и понеже, колата си ми трябва, още си карам с кривия калник
        A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
        e30 forever!

        Коментар


          #5
          Просто казваш на КАТ какво си разбрал и ги оставяш да действат - за бягство от местопроизшествие на шофьора на маршрутката ще му се стъжни. А не може да се скрие - по колата ще има следи от удара, а и щом са само 8 коли, ще го намерят.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

          Коментар


            #6
            Няма начин да не го намерят. При положение че имам свидетели в точно колко часа е станало това и то точно на последната му спирка, няма начин да не се знае кой е бил тогава там. А следи може и да няма по маршрутката, щото оня сигурно ме е забърсал с бронята, а мойта кола както е черна... Тя колата че ще се оправи, ще се оправи, не се притеснявам за това, ама нервите дет скъсах днеска няма ми се възвърнат, пък и много си обичам колата и ми стана много болно Yellow_Flash_Colorz_PDT_41
            Fiat Punto 1.7TD
            Mazda 626 2.0
            Fiat Croma 2.4 Multijet

            Коментар


              #7
              много гадна случка, искрено съчувствам!
              Тойота Приус

              Коментар


                #8
                Взимай си парите от каското и въобще не се занимавай с тая пасмина, ще си навлечеш още проблеми.
                FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

                Коментар


                  #9
                  Наистина гадна случка... Чудя се все пак дали наистина КАТ ще си свършат работата? Едва ли

                  Коментар


                    #10
                    Снощи в "Животът на Браян" сегашното му гадже натресе един мотоциклет - остави си визитка с координатите и си продължи по пътя. Ако беше в БГ - щеше да се огледа дали я е видял някой, и после мъгла...Манталитет, възпитание...

                    Коментар


                      #11
                      Повече от 8 коли са тия. На тая линия са най-лудите и най-залухавите шофиори. Преди съм путувал и аз хващях от последната спирка ама не в Илинден ами др. им крайна цел. Ако го намериш само един бой може да му тръшнеш. КАТ няма да направи нищо, каското ще покрие всичко той пак ще е свободен да изтриса всичко живо или паркирало. Тук при нас съм гледал мангалите с камиона за боклук какво правят. Кой ли ден и моята кола ще замине. Помня веднъж как отнесоха бутката на пазача на кино Арена на Св. Тройца. И нищо, взеха боклука и си заминаха. Никой нищо не им каза. Дано при теб всичко се оправи без много главоболия.
                      Бивша кола: Fiat Punto 1.2i '93
                      Настояща: VW Polo 1.1i '92

                      Коментар


                        #12
                        Днес успях да мина и през КАТ и през застрахователя. В КАТ естесвено висях над 3часа, после като дойде заветният момент и мен да ме огледат, оня ми изтресе че трябвало да ми спре колата от движение След като му обясних деликатно, че това няма как да стане, оня ми каза че щял да направи за мене изключение, ама трябвало да почерпя по тоя случай!! Както и да е, казах му че ще почерпя като си оправя колата, тоя написа протокола и си заминах. Отидох до ДЗИ, попълних и там един чаршаф с обяснения, щети и т.н., снимаха ме за спомен, обясниха ми че трябва да ги викам на повторен оглед след като я вкарам в сервиза, дадоха ми телефонче за контакти и ме изпратха да си ходя.
                        Прикачени файлове
                        Fiat Punto 1.7TD
                        Mazda 626 2.0
                        Fiat Croma 2.4 Multijet

                        Коментар


                          #13
                          Това ми напомня на моя случай преди няколко години. Отивам на фитнес, и излизам след 2 часа, колата ударена. Завъртях се насам натам, и случайно един гумаджия ми каза, че един друг фиат излизайки назад ме е ударил и после е избягал. Този въпросния фиат домува там и го нямаше няколко дена подред. След няколко дена го мернах и си записах номера. Разбрах на кой е, и къде живее и отивам да му кажа, че ще бере ядове. Звъня му аз и му казвам, така и така .. дай някой лев, щото ще кажа че си напуснал мястото на катастрофата и ще ти вземат и книжката. И оня ми отвръща: "Абе не съм аз, ама ще ти съдействам за майстор". Брей колко добър народ има в тази страна. Не знаят и как да излъжат.

                          Коментар


                            #14
                            Re: Как може такова нещо бе!??!!

                            Искренно ти съчувствам, дано да имаш поне някакъв успех. Ще ти кажа аз какво направих преди няколко години, когато на ОМВ бензиностанцията до надлеза в "Надежда", докато си плащах сметката на касата, един келеш ме удари и ми счупи бронята и проби радиатора и естествено си тръгнал преди аз да се усетя. Беше голямо ходене по мъките, разправии, разледвания. Оказа се, че е приятелче на управителя на тази бензиностанция, също лекеш и половина, там им беше сборен пункт, не веднъж съм ги виждала как пилят гуми и се показват кой е по-велик. Бяха ужасно нагли всички, изпокриха касетите, на които се записва всичко и са длъжни да пазят седмица. Когато спирах на бензиностанцията всички се изпокриваха, дори и с полицай от районното не успях да свърша нищо - просто нямаше с какво да го докажа. Тогава просто ми преля и написах жалба до ОМВ - нищо не спестих, ама нищо. Разчитах на това, че държат на реномето си и не сбърках - имаше резултат и ме обезщетиха с талони за гориво за стойността на ремонта ми (тогава нямах каско). И друго - управителят на обекта явно си е понесъл последствията.Това мога да те посъветвам - пиши, жалвай се до фирмата. Явно си разбрал коя е, не оставяй така нещата! Аз имам ужасна непримиримост за тези неща, защото ми е дошло до гуша уж да живеем свободно, а в същото време постоянно да ни тъпче някой и нещо и уж да имаме права, а да не можем да ги усетим.Успех и драсни да кажеш какво си успял да направиш.
                            Bravo 1.6/16V ... и на газ

                            Коментар


                              #15
                              Фирмата все още не съм рабрал коя е, защото от никъде не мога да получа такава информация, но утре съм решил да се дигна до последната и спирка (там където ме удариха) и да събера нужната информация. Идеята оня нещастник да се измъкне безнаказано никак не ме устройва. Проблема е там, че дори и да разбера кой е бил, какво мога да направя? Да се обадя в полицията и да кажа че знам кой ме е ударил еди кога си? Не знам не знам ..
                              Fiat Punto 1.7TD
                              Mazda 626 2.0
                              Fiat Croma 2.4 Multijet

                              Коментар

                              Working...
                              X