Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си спестите от Винетка,Гражданска отговорност и ГТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kosta написа:
    Колега повярвай, ми че не само ще те глобят, ами ще ти отрежатт главата до кръста! Мен ме спряха в Бургас и колата ми беше в този вид с една валидна винетка между тях (виж снимката) и ме спаси само това, че бях в града ,а не извън него ! Полицая ми вика: - с тези винетки ако те спра извън града, тежко ти и горко!
    в закона не пише в града или извън :D полицаи...
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

А на мене ми се струва ,че не четете както трябва :D стария винетен стикер се отнася за управлението на автомобила а не за залепяването. Но не съм сигурен и за това съвсем старателно отстраних стария :D

Коментар

sev написа:
        kosta написа:
        Колега повярвай, ми че не само ще те глобят, ами ще ти отрежатт главата до кръста! Мен ме спряха в Бургас и колата ми беше в този вид с една валидна винетка между тях (виж снимката) и ме спаси само това, че бях в града ,а не извън него ! Полицая ми вика: - с тези винетки ако те спра извън града, тежко ти и горко!
        в закона не пише в града или извън :D полицаи...
        В закона наистина не пише, но в града не закачат за тези работи защото не са задължителни , а извън него не е така !патил... :D
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
        Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Iwan написа:
          А на мене ми се струва ,че не четете както трябва :D стария винетен стикер се отнася за управлението на автомобила а не за залепяването.
          ами и аз така го разтълкувах, но...

Коментар

sev написа:
            Iwan написа:
            А на мене ми се струва ,че не четете както трябва :D стария винетен стикер се отнася за управлението на автомобила а не за залепяването.
            ами и аз така го разтълкувах, но...
            с две думи : на стъклото трябва да имаш само и единствено валиден винетен стикер, ако има и друг такъв с изтекъл срок, глобата е като за все едно нямаш въобще винетка!
            Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Immortal написа:
              Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва: 1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.; 2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.; 3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв; 4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
              Така както е написано като едно нищо могат да те глобят. Ще трябва да довърша започнатото ( да доизчегъртам останалите 2 стари винетки).Дали има нещо и за другите стикери - Гражданска, "бебе в колата", "Внимание", "газ" или любимото ми "бог ми е навигатор"?
              Пеш
              ----
              Ex Peugeot 206 -Служебен
              ----
              Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Колеги да кажем на Господари на ефира за господина които кара без задължителните стикери по автомобила си, а не само във вестника :D
                Fiat Croma 2.0TDi.d.
                Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
                И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

"Така както е написано като едно нищо могат да те глобят"Не само че могат, но и го правят, и то в града. Колегата Коста леко се е разминал :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=18428

Коментар

Immortal написа:
                    "Така както е написано като едно нищо могат да те глобят"Не само че могат, но и го правят, и то в града. Колегата Коста леко се е разминал :http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=18428
                    ....след, като прочетох това май вЕрно съм съм се разминал!

Коментар

Стоян Витанов, Коалиция за България, агент с псевдоним Мирослав (ОУ на МВР-Велико Търново)източник: http://express.bg/story/20122

Коментар

Ето и резултата:Браво Стенли!!!
                        Прикачени файлове

Коментар

браво на колегата и на журналиститеможе и да търсят сензации, но си трябва смелост да го напишеш

Коментар

Ам да снимам и един мой стар "приятел". Иван Ласкин. Същото лайно. Само дето полицаите му познават колата и не го закачат. Паркира постоянно един джип с номер С 3113 КХ (или 1331) пред театъра на армията. На тротоара. Нито ГО на стъклото, нито преглед. Пък и на по малко от 2 метра от сграда. Всеки един божи ден седи там този автомобил. Ама аз ако паркирам ще ме вдигнат.

Коментар

Браво на вестника и браво на колегите, информирали журналистите.
                              Важно е ти да се кефиш на колата си, а не другите на нея. (Същото като при жената).

Коментар

като чукне някоя Алфа като на pinko и си плати ремонта от джоба ще му прилошее :D

Коментар

Working...
                                X