Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да си спестите от Винетка,Гражданска отговорност и ГТП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Какви са му нарушенията:...3. Неразлепен стар винетен стикер - 100 лв ...
    Това къде го пише, че е нарушение. Питам, защото имам имам 1.90 стари на стъклото (т.е. един цял и един набутан с нокът).
    Пеш
    ----
    Ex Peugeot 206 -Служебен
    ----
    Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Колеги не е само тоя които кара така без виннетка знам още един които винвтката му е от 2005г. а за гражданска и ГТП незнам редовен ли е. Абе така са тия "депутати и кметове" водят се с привилегии. А ние си трошим колиците и плащаме ли плащаме. ПП: Те тиа хора са по бедни от нас заради това нямат пари за стикери за винетки, граждански или преглед.Може би и данък не плащат
      Fiat Croma 2.0TDi.d.
      Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
      И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

На един мой съученик пък баща му е полицай и тяхната Лада Самара никъде не съществува като кола.Скоро се блъсна с нея и се оказа че ако беше минал поне преглед щяха да открият навреме проблема в предницата и нямаше да му изиграе номер и да се блъсне.Но те са преценили че живота им не е толкова важен.

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Ами някои са така, и аз имам познати полицаи ама си плащат.
          Fiat Croma 2.0TDi.d.
          Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
          И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

Пускай го по ВСИЧКИ медии + вестниците да видим какво ще стане. Ама то и журналята в БГ са една измет... Я пусни снимките и на пеещо-танцуващия корифей Слави Трифоноф, дано и той ги покаже

Коментар

Може ли да кажете името на въпросния депутат?

Коментар

toshe написа:
                Immortal написа:
                Това къде го пише, че е нарушение. Питам, защото имам имам 1.90 стари на стъклото (т.е. един цял и един набутан с нокът).
                Непознаването на Закона за движение по пътищата се наказва с отнемане на свидетелството за правоуправление до упешното полагане на проверовъчен изпит.

Коментар

Immortal написа:
                  toshe написа:
                  Immortal написа:
                  Непознаването на Закона за движение по пътищата се наказва с отнемане на свидетелството за правоуправление до упешното полагане на проверовъчен изпит.
                  Мога ли да намеря нещо което го няма в закона или правилника?
                  Пеш
                  ----
                  Ex Peugeot 206 -Служебен
                  ----
                  Ex Brava 1.6 16V ELX

Коментар

http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=77546

Коментар

колега от VW форума:"информирах една позната журналистка, ще видим дали ще го публикува (ако стане - утре вестник Експрес)"
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

toshe написа:
                        Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва: 1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.; 2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.; 3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв; 4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.

Коментар

благодарение на колегата пуснал линка към фиат (както и на самия автор във фиат разбира се) утре във вестник Експрес ще има статия по темата със сМинките http://vwclub-bg.org/forum/viewtopic...018625#1018625

Коментар

stan4o_mc написа:
                            Може ли да кажете името на въпросния депутат?
                            Стоян Витанов колега от управляващото мнозинство да видим какво ще се получи с вестник Експрес. Може да има продължение по телевизиите. Не знам ако се разходят по паркинга на Народното събрание колко още такива като него ще има, затова софиянци вии сте на ход

Коментар

Immortal написа:
                              toshe написа:
                              Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата, или управлява пътно превозно средство, на което е залепен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва: 1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.; 2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.; 3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв; 4. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача, пътни превозни средства, предназначени за превоз на товари, и/или пътни превозни средства, предназначени за превоз на пътници и товари, с технически допустима максимална маса не повече от 3,5 т, както и пътните превозни средства от тази група с повишена проходимост - 100 лв.
                              това е много интересномакар че не вярвам ако имам стара+валидна винетка ще ме глобят
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                                Immortal написа:
                                toshe написа:
                                това е много интересномакар че не вярвам ако имам стара+валидна винетка ще ме глобят
                                Колега повярвай, ми че не само ще те глобят, ами ще ти отрежатт главата до кръста! Мен ме спряха в Бургас и колата ми беше в този вид с една валидна винетка между тях (виж снимката) и ме спаси само това, че бях в града ,а не извън него ! Полицая ми вика: - с тези винетки ако те спра извън града, тежко ти и горко!
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Working...
                                X