аз наистина се чудя какъв е смисъла да се купува нещо на лизинг до примерно 1000 лв. Разбирам както се говори тука за машини, коли и т.н. които стриват доста над 1000 лв и да има смисъл от лизинг или кредит. Ама в първият пример шкафчетата струват 400 лв, какъв е тогава смисъла от лизинг, винаги можеш да вземеш от приятел/роднина парички - все пак вече 400 лв. не са кой знае колко много и не е някаква непосилна сума. Вече за кредитните карти - там е различно. Някои ти правят отсъпки ако пазаруваш с кредити и са си на далавера, като примерно редовно си купуваш неща на кредит. Но специално да си правя кредит само за една стока до 1000 лв - не виждам смисъл.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Омръзна ми METRO да ме прави на по-прост от тях!!!
Collapse
X
-
loop написа:@Immortal Jet Credit и TBI Credit са си точно лизингови къщи, мога да ти кажа
Коментар
-
Immortal написа:Мен също така ме дразнят и рояците млади (иначе обикновено готини) мадами, които те причакват още на входа на съответния магазин и ти напъхват в ръцете брошурки за какви ли не кредити и лизинги... Още като ги видя и ги пъдя с думите "плащам само в брой".Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Какво ми се случи. Отивам преди нова година на 14 декември да си купя телефон (стария ми се скапа). Влизам в FONBOX и се почва: ами знаете ли много хубава промоция имаме, новогодишна, телефон на лизинг с оскъпяване 1 лев на месец чрез пощенска банка. Е*ати викам: давай го. Взех го и си мисля ми къде им е кяра на тая пощенска и се прибирам доволен. На 14 януари отивам да си плащам вноската в банката: казвам си ЕГНето, а оная ми вика ми вас ви няма в компютъра. ГИПС. Трябвало да ми пристигне кредитната карта по настоящ адрес. Отговарям й че още е няма а тя ме пита да не би да се е изгубила по пощата. АЗ ОТ КЪДЕ ДА ЗНАМ. Щяла да провери и още проверява. А наказателните лихви текат ли текат. Ето къде им е кяра. Да ми е честит новия телефонВажно е ти да се кефиш на колата си, а не другите на нея. (Същото като при жената).
Коментар
-
Забелязвам, че във Фиат форум се намират цели 15-20% потребители, които не четат целият текст и/или този написан най-отдолу с малкия шрифт... И всеки от тези почти 20% се мисли за прекаран... Лошо е, когато живеем в технологични времена и в пазарна икономика..., а аз нали съм гъзар - все на лизинг пазаря - хем ползвам стоката, хем имам и парички ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
PASSARELLA написа:ilkor в случая не се предлага лизинг, а кредит. А двете са различни понятия.
Коментар
-
Да, и точно на това разсъждение разчитат те. Парите са особена стока. Те не са услуга. Ако бъде обявена лихва от 0%, това означава, че ти получаваш тази стока безплатно. Защото лихвата е наименованието на цената на парите. Какво ще спечели банката и как е отделен въпрос. Отделен въпрос е също и това, че не може да продаваш нещо на цена 0.Ако бяхме в САЩ - бихме осъдили копелетата. Това е. И няма значение дали бих ползвал или не този начин на покупка. Въпроса е принципен. Те лъжат най-нагло и безпардонно. Защото заема, който ти отпускат не е безлихвен.
Коментар
-
PASSARELLA написа:Да, и точно на това разсъждение разчитат те. Парите са особена стока. Те не са услуга. Ако бъде обявена лихва от 0%, това означава, че ти получаваш тази стока безплатно. Защото лихвата е наименованието на цената на парите. Какво ще спечели банката и как е отделен въпрос. Отделен въпрос е също и това, че не може да продаваш нещо на цена 0.Ако бяхме в САЩ - бихме осъдили копелетата. Това е. И няма значение дали бих ползвал или не този начин на покупка. Въпроса е принципен. Те лъжат най-нагло и безпардонно. Защото заема, който ти отпускат не е безлихвен.
Коментар
-
Илко, стига си обяснявал, колегата Пасарела нещо е запецнал. Яде се за неща, които са ЯСНИ и не могат да станат ПО-ЯСНИ. Вместо всички вкупом да протестираме към къде по-масивните измами, които се извършват от правителството ни, ние се дърлим за дребни неща. Но това е нормално - дребни душици пищим за дребни глупости...Steliyan's Life!
Коментар
-
Ами дребнееш - още малко ще искаш в МЕТРО брошурата да пише: "Цена в кеш: 100лв, цена на разсроченото плащане, което е без лихва: 120лв... В разсроченото плащане влиза такса обработка документи на цена 20лв..."Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар