Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Омръзна ми METRO да ме прави на по-прост от тях!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Омръзна ми METRO да ме прави на по-прост от тях!!!

От много време забелязвам новата мания на METRO, PRAKTIKER, Technopolis и други подобни вериги. Много е модерно, в сътрудничество с някаква банка, да предлагат безлихвени покупки на изплащане. Никога не съм прибягвал до това, но ме дразни факта, че банда миризливи апаратчици със (според мен) силно изразени хомосексуални наклонности се опитват да ни правят на прости!!! Ето пример:Оферта: Кухня - горен редцена без ДДС: 329.00 левацена с ДДС: 394.80 левацена на изплащане с 0% лихва от Банка ДСК: 12 х 35.60 леваПроста сметка показва, че 12х35.60лв = 427.20 лева.В следствие на тази проста сметка, изпращам горещи поздрави на майките на мениджърите по рекламата на МЕТРО и ДСК! Забележка: Ако мениджърите по рекламата не са отговорни за измамата, моля да предадат на отговорните за това лица поздравите...
    Прикачени файлове

И аз им пращам поздрави
    Mercedes E200 coupe

Коментар

Има вариант, в който, към месечната вноска е включена и таксата за обслуване на кредита, която такса с лихва или без лихва си се начислява, освен в изрично опоменати условия на промоции или договорени между страните В случая обаче, за да се вържат цифрите, тая такса за обслужване трябва да е с много изчанчен процент - нещо от рода на 0,684 на месец или 8,208 на година и не ми се вярва

Коментар

Колега, не си прав.Това че на вноски е по скъпо няма нищо общо с лихвата.Нормално е една стока като я купуваш в продължение на 1 година а през това време я ползваш да е по скъпа.Ето разликата:В промоция "0% лихва" плащаш 12 Х 35 лв.Без промоция плащаш 12 Х 35 лв + лихвите които дължиш по кредитната карта за тази сума.Принципът е следният - купуваш стоката и от картата ти теглят общата сума 427.20. След това всеки месец внасяш 35 лв. Върху изтеглената сума не се начислява лихва каквато се начислява върху всяка изтеглена и непогасена 100% сума в определен срок.

Коментар

Точно така е.Магията е в таксата за обслужване.Минимум 3-4 лева на месец.Аз скоро гледах един компютър,дето в брой струваше 800 лева,а на вноски беше 24 вноски по 48,99.Банките на Запад просто могат да си мечтаят за подобни лихви.

Коментар

Понеже работата ми е свързана с лизинги мога да кажа само най-простия пример :TBI credit -> Значи тяхния лизинг найстина е безлихвен, но има 0,88% управление на кредита + 2,80 такса за обслужване, но реално няма лихви върху стоката!В момента една банка ( няма да споменавам имена :P ) Има напълно безлихвен лизинг, но се плаща 24лв. за 1 година такса за картата, която ти издават и ако си внасяш вноските в тази банка нямаш такса за превод. Реално погледнато при този случай плащаш по 2лв. отгоре на месец за самата карта, или има вариант като отидеш да си получиш картата да ги внесеш наведнъж тези пари.Но каквото и да си говорим има разлика между лихвите преди 5 год. примерно и сега, тогава майка ми тегли кредит и плати ужасно голяма лихва.В момента БМВ предлагат "модерен лизинг" , незнам колко от вас са наясно с него, но с 2 думи става въпрос за това, че взимаш примерно новата БМВ 5та серия на лизинг за 3 години и през тези 3 години плащаш само 60% от стойността на автомобила. След като минат тези 3 години имаш следните 3 опции : Да си платиш останалите 40% кеш, да си платиш останалите 40% на лизинг за още 3 години, или последния вариант да си купиш по-новата версия на твоят автомобил : )Поздрави.
            Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

В крайна сметка обаче, купувачът на лизинг във всички случаи е набутан.Вземайки лизинг от най-обикновена лизингова къща, си плащам цената на стоката, завишена с определен процент ЛИХВА и толкоз. Няма такса обслужване, няма такса превод при внасяне на вноските. На пръв поглед стоката се оскъпява повече, но това е само на пръв поглед - в крайна сметка плащаш еднакво. Лошото е, че големите вериги магазини не работят с такива лизингови къщи.Банките на практика пак си взимат лихвата, но я наричат по друг начин. Да не говорим за такса превод в определени банки за лизинг от "Джет кредит" - 5 лв. (при малка вноска, да речем 20 лв, това си е направо обир).Мен също така ме дразнят и рояците млади (иначе обикновено готини) мадами, които те причакват още на входа на съответния магазин и ти напъхват в ръцете брошурки за какви ли не кредити и лизинги... Още като ги видя и ги пъдя с думите "плащам само в брой".

Коментар

Immortal написа:
                Мен също така ме дразнят и рояците млади (иначе обикновено готини) мадами, които те причакват още на входа на съответния магазин и ти напъхват в ръцете брошурки за какви ли не кредити и лизинги... Още като ги видя и ги пъдя с думите "плащам само в брой".
                Да ти кажа не съм от тия дами, ама има доста хубавички от тях :P @Immortal Jet Credit и TBI Credit са си точно лизингови къщи, мога да ти кажа Иначе и аз винаги предпочитам да си купя нещо в кеш, отколкото и да го взема на лизинг : )

...E90..incoming..!!

Коментар

гледайте ГПР - годишен процент на разходитетам е истината в оскъпяването
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз съм прост човек. Да завърших висше. Да имам и някакви познания по икономика. Но си останах прост.Толкова прост, че за мен лихвата означава цената на кредита.Простите ми разъждения: Телевизора или кухнята както е в нашият случай имат цена. Тази цена е в левове. Знаем какво е цената, знаем и какво са парите. Купувайки телевизора си на изплащане, аз купувам не телевизора, а 394 лева. Цената на тези 394 лева е разликата между тези 394 лева и сумата, която аз ще върна на банката. Това се казва лихва.И никой не може да обори простото ми разсъждение! Никой! Защото лихва означава цена на кредита. След като връщам повече, отколкото ако платя кеш, значи плащам цена на кредита!Всичко останало ме подсеща за един гологлав немец със златна обеца и безброй много пръстени по ръката!

Коментар

Справка с икономически речник, показва че:Покупка на кредит (Hire Purchase) Покупка на стоки, обикновено за дълготрайна упот­реба, на кредит, които стават собственост на купува­ча след изплащане на всички вноски, равни на пъл­ната цена на стоките, плюс лихвите по кредита. Английско-български учебен речник по икономика, Доналд Ръдърфорд, ИК Прозорец, 1997ECON.BGБанкерска печалба (Banker’s Turn)Разликата между лихвения процент, който банката плаща по депозитите на клиентите си и лихвения процент, който тя получава по раздадените от нея кредити. Английско-български учебен речник по икономика, Доналд Ръдърфорд, ИК Прозорец, 1997ECON.BG

Коментар

PASSARELLA написа:
                        Аз съм прост човек. Да завърших висше. Да имам и някакви познания по икономика. Но си останах прост.Толкова прост, че за мен лихвата означава цената на кредита.Простите ми разъждения: Телевизора или кухнята както е в нашият случай имат цена. Тази цена е в левове. Знаем какво е цената, знаем и какво са парите. Купувайки телевизора си на изплащане, аз купувам не телевизора, а 394 лева. Цената на тези 394 лева е разликата между тези 394 лева и сумата, която аз ще върна на банката. Това се казва лихва.И никой не може да обори простото ми разсъждение! Никой! Защото лихва означава цена на кредита. След като връщам повече, отколкото ако платя кеш, значи плащам цена на кредита!Всичко останало ме подсеща за един гологлав немец със златна обеца и безброй много пръстени по ръката!
                        Прав си че купувачът го вълнува цената която ще плати накрая. Но все пак има разлика дали ще плати 100% стойността при покупката или ще я изплаща през определено време докато ползва стоката. Тази услуга която ти позволява да я ползваш докато плащаш все още стоката е именно лизингът. И както всичко си има цена тя също има.А клиентът я плаща като дава повече пари за стоката. Можеш да приемеш че лизингът е вид наем за ползване на чужда стока. Защото тя остава чужда собственост докато не я изплатиш напълно.Дали е лошо да се купува на лизинг или не е въпрос на гледна точка. Ако клиентът има нужда от такава услуга я ползва, ако не - не. Никой не те кара да я ползваш без да желаеш. Това че ценат и и в брошурата те притеснява не означава че си длъжен да я платиш. Щом не искаш да я ползваш - купуваш я по другата цена на веднъж и толкова Дори според мен е по добре така отколкото да пише само 0 % лихва и после незапознатите да пищят - олее взеха ни 30 лева отгоре а уж беше без лихва.Ще дам един пример който покзва че лизингът е доста полезен в някои случаи: Фирма закупува на лизинг оборудване примерно някаква машина. Така използвайки я в производствения процес тя печели от нея докато машината не е все още нейна. След като я изплати в крайна сметка може да се окаже че ползването на машината е генерирало печалба която покрива напълно цената на лизинга а дори и част от цената на самата машина.За конкретната оферта ще дам още един пример че явно не си разбрал предишния.1. Ако купиш стоката на изплащане по предложента от тях схема ще платиш 427.20лв на вноски от по 35.602. Ако я купиш по друг начин на изплащане - примерно с друга кредитна карта ще платиш 394.80 но ще си плащаш лихва по тази сума каквато се начислява по кредитната карта. Най вероятно лихвата по тази карта е съизмерима с надценката от 32.40 лв които ще ти поискат при вариант 1. Но всичко зависи по колко можеш да внасяш на месец. Ако изплатиш стойността за три месеца лихвата ще е по малка естествено. Просто в първият случай ти дават фиксирано предложение - 32.40 за 12 месеца.3.И накрая варианта ако имаш пари в брой купуваш стоката без оскъпяване и тя си става твоя веднага Кеш енд кери Аз имам кредитна карта от ПИБ по която ми начисляват 1.5% месечна лихва. Ако купя стоката с нея за 394.80 и започна да я изплащам на равни 12 вноски - по 32.90 лв за една година тя ще ми се оскъпи с някъде около 9%. Като гледам оскъпяването от 32.40 по тази оферта и то е в същите граници тъй че за клиентите които вече имат някаква кредитна карта е почти без значение кой вариант ще изберат ако искат да я купят на кредит.

Коментар

Купих преди време телефон на гаджето от Germanos на изплащане, с 0% лихва и доплащане от моя страна. Напоследък ми прави впечатление че тези кредити се отпускат винаги с доплащане от страна на клиента, независимо от исканата сума за кредита. В смисъл ако искаш да купиш нещо за 500 лв ти казват "Ами съжаляваме но банката одобри 400 лв за кредит, останалите 100 лв кеш" Интересното е че същото важи и за стока от 1500 лв "Банката одобри само 1200 лв кредит останалите 300 лв кеш". Явно искат да се подсигурят по някакъв начин, знам ли.Та "безлихвения" кредит за съответния телефон беше 500 лв, а годишната такса за обслужване - 36 лв... Май не е точно безлихвен, а?
                          Fiat Brava 1.6
                          Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                          Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

@mitaАйде само в кои Германос са ти го казали това, а?! Сега ще ти разсясня как е работата - ОББ ти отпускат според твойте доходи кредитна карта, била с 500лв. или 1000лв. лимит, и фирмата оттам си тегли сумата за телефона и оттам се оправяш с банката. Ако са те одобрили за 500лв. лимит и телефона ти е 499лв., ще си платиш 24лв. веднага за самата кредитна карта, и и в такъв случай на Уведомлението ти ще пише, че банката е превела 475 на фирма Германос и т.н.... С 2 думи, ако те одобрят за 500лв. и ако не искаш да доплащаш в момента телефона трябва да е на цена до 475лв.Май не е точно безлихвен .. хмм ще ти го кажа така - даи ми ти чисто новата ти кола да я ползвам и аз ще ти я платя колкото си я купил без доплащане ? Става ли ? Както казах и по-нагоре, нормално е да има лихви, но не са толкова убийствени както преди години.Поздрави.

...E90..incoming..!!

Коментар

PASSARELLA написа:
                              Защото лихва означава цена на кредита.
                              Не, лихвата е част от цената, която ти плащаш за кредита. Но в тези пари, които ти даваш допълнително се включват и разни такси и пр. скрити начини да те муфтят за кинти. Иначе казано - цената на този кредит не е 0лв, само лихвата (т.е. частта от цената, която се определя от лихвата) е 0лв. Колегата sev го каза - ГПР ти определя оскъпяването.
                              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Working...
                              X