Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко от нас биха си сменили религията?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз гласувах с "ДА"Обосновката - в средновековието се ражда една нова религия - Исляма. Като всяка друга религия тя иска да се наложи. Тя не е с нищо по-различна от Християнството, освен с едно - Корана е директно словото на Аллах ( или на Мохамед, не съм сигурен ) и не подлежи на тълкуване, за разлика от Библията и Евангелията. Те могат да се тълкуват. Фанатизма в Исляма е присъщ на някои сект - нищо различно от християнството. Само се поинтересувайте колко евреи са били избити и гонени.Ако някой иска да съди турците за кланетата тук, нека се поинтересува от завладяването на Америките. И да потърси приликите. Смея да твърдя, че атеизма ми и търпимостта към религиите ( по-точно липсата на какъвто и да е интерес към религията, изключая чисто историческия ) е плод на познание, а не на невежество.Ако някой иска да спорим - готов съм.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

LiGuru написа:
      Ехе колко мъка има по света, колеги какви са тия крайни думи дето хвърляте, не се сещам религия която да проповядва насилие НАПРОТИВ! Какво имате против Алах или Буда или който и да е религиозен образ....Всичко в БГ се свързва с едни пет века и толкова. И ако не е тайна и има толкова правоверни християни, как бихте коментирали над 20 000 000 невинни ближни загинали в името на църквата, инквизиции това онова.... Айде спрете да сте толкова затворени и слезте на земята, ако човек е мизерник не е от религията...Честно казано аз не харесвам "нашите" религиозни празници, пълни са ми с лицемерие. Виж като доде байрама и най-бедния в селото дето си купих виличка, Тургут ми цъфне в 6.30 сабалем и ми вика сполай ти чорбаджи ела към махалата да се отядем на коча.... е това ли Ви е ислямиста-терорист, момчето работи към общината, всяка сутрин измита мегдана и да видиш ти единствения който работеше ангария докат сменяхме челните дъски на порутеното ни църкве. "Да нямаш други Богове освен мене".... ай сиктир...Лека вечер.
      Много палиш нещо насълсън бе комшу.Така и неразбрах вярата ти но ти май и с едните и с другите.А това да цитираш Библията и да завършваш с ай сиктир нети прави чест
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

докато могат да те убият само за това че си казал нещо против някой господ тоест срещу думи да получиш смърт значи нещо с този народ и хора не е наред,и християнството е минало през инквизицията и исляма ще си мине по реда ,може би истината е че няма господ ,но трябва да се развие съзнанието ,защото ако хората нямат старх ни от бог ни от закон се получава лошо-за пример България
        типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
        хюндай акцент 1.5 CNG
        киа каренс +метан

Коментар

Ето моят лаконичен и малко странен отговор на въпроса:....гледайте и помнете, историята не лъже.........много ми е интересно колко колеги ще познаят от къде са снимките.....и колко са ходили там, защото племенника на жена ми на 14 год. си няма и идея, обаче вече преинсталира компа си сам....

Коментар

Atanas71 написа:
            LiGuru написа:
            -----
            Много палиш нещо насълсън бе комшу.Така и неразбрах вярата ти но ти май и с едните и с другите.А това да цитираш Библията и да завършваш с ай сиктир нети прави чест
            Ам не се паля, лошо се чете. Иначе като пройзход съм пряк потомък на Стефан Караджа (аре на леля му или сестра му няма значение, че завалииката е нямал време за женитби) името ми се води християнско Николай, нямам нищо общо с българо-мохамедани в рода си. Но когато се хармонизират нещата според ниската ни култура или наученото от смотаните читанки по история на 20в. това не ми харесва и го казвам, всеки в БГ свързва определена религия (която ич не познава) с един етнос, което не е правилно, свързват се определени събития в нашата история пак с религия, отново не съм съгласен, но хора различни...И приемам забележката относно светото Писание, но лично аз не му придавам особено значение изалючай историческо.Aveo, аз все си мисля, че историята се пише от победителите. Сравни историята преподавана в нашите класове на средното образование и тази описана по света.... Ще се изнанадаш. Иначе да явно Алах е стигнал предимно до по-изостаналите източни народи, което се дължи на строгите правила в нея, библията не е по-различн, но пък там си требва интерпретация, което налага да мое се чете най-малкото.

Коментар

Коментар

deadairplane ще ме прощаваш не те прецених. Сега пак погледни заглавието на темата и усети леката философска нотка в него. Ако ми говориш за Доган все ми е тая каква религия изповядва, виждал съм негови безчинства по Силистренско, познавам и неговия наместник там, Талиб му викат, за мен тоз човек работа в Бг няма и колко по-бързо изчезне заедно с цялата си подлога толкова по-добре... ако има кой да го направи получава авансово цялото ми уважение. А й тук при нас не иде реч пак за религия, щото всичкото меком е на Молуски тъй че.... със здраве. Турчин != Молуска - Доган = Пляка

Коментар

Не съм религиозна, но вярвам, че Исус Христос е Божий син! Не бих сменила вярата си на никаква цена!

Коментар

valieta написа:
                    Не съм религиозна, но вярвам, че Исус Христос е Божий син! Не бих сменила вярата си на никаква цена!
                    но явно има хора който я дават даром.
                    Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

deadairplane написа:
                      LiGuru написа:
                      Поздрави за колегата @deadairplane, той каза това което се опитвам и аз да кажа, няма разумен човек, алчен за власт който да има религиозни вълнения... Всичко е политика и мангизи, а тия дето се радват на приказки да са живи и здрави.
                      Грешиш доста, че това е което казвам. Аз казвам че тука разни терористи дават луди мангизи за да промиват мозъците на тия като комшията ти. Това се спонсорира от знаеш кого (От къде тоя терорист изкара кинти да прави сватба с няколко хиляди гости и жена му да е с рокля от диаманти, когато хората по това време нямаха пари хляб да си купят?). Същите тези хора които за тебе са перфектните сервитьори го правят това нещо защото им е ЗАПОВЯДАНО така. Те знаят че докато не настъпи момента трябва да се държат така. Единствената цел на цялата тая простотия е онези 500 години да бъдат удължени (със срок до края на вечността според тях). Да вярно е че всичко е пари и политика, но основния инструмент за това е религията и той сега е в ръцете на терорист. Този факт определено е повод за притеснение защото тези религиозни хорица са много податливи на тези манипулации. Това че християнството някога е превило такива неща мене не ме грее. Защото тук и сега мангалите правят бунтове и пребиват хора и реват смърт на Българите пък после по телевизията били скинари (де ги тея скинари от 15-20 години няма такива). Защото на оня репортаж оня същия "турчин" вика днес е Българско ама утре... и не се доизказа. Това е същия човек като твоя комшия само че вече с промит мозък. Не е далече деня когато всичките ще бъдат такива. А знаеш ли какво ще стане когато всичките са такива? Просто погледни косово. И понеже на БГ армията същите тея боклуци и е*аха майката спокойно можеш да кажеш, че такава няма. И от малцината останали в армията (къде свестни къде боклуци) са постоянно някаде в чужбина на мисии. Утре като скочат тия, просто няма кои да те защити. НЯМА. Ти им се кланяй още и ги защитавай. Искаш ли малко истински клипчета? да видиш тези същите които до вчера са живели с християните как ги колят после като прасета. Мислиш ли че тези осъзнават че са просто инструмент на политиката? НЕ. В тях е насадена такава омраза, че не знаят на кой свят се намират. А иначе се държат добре с тебе не защото тесмятат за приятел ами защото им е казано че момента не е дошъл. И ония в Афганистан се държаха като приятели ама като те погледнат и погледа им те изгаря. По това ще ги познаеш!!!! Не ни нападаха защото са на работа в базата и защото знаят че момента за това не е настъпил. Но това не им попречи да ни пратят няколко ракети. Аз не съм религиозен фанатик. Влизам в църква примерно 2 или 3 пъти в годината когато отидем на разходка до някой манастир, и даже понякога влизам в манастира но в църквата не. Знам че християнството е чужда религия за Българите и наложена с кръв но я защитавам и ще я защитавам от такива простотии като тези платени от терористи нападки. Едно е да се фанатик друга да защитаваш някой който се опитват да го прее*бат. И няколко пъти ти казах да изгледаш клипчетата от другата тема. Там се вижа всичко. И моляте повече не ме цитирай защото извъртяваш нещата в твоя полза. Приятни ти оставащи вечери (защото техния момент не е далече). И от доста отдавна не съм военен демек аз ще защитавам сина си, пък тебе който иска.
                      А ти как би гледал хора дошли от хиляди километри да ти казват как да живеш и кое е добро и лошо а?Предполагам не би ги посрщнал с питка и шарена сол

Коментар

Коментар

Благодаря поправих правописната грешка :D но това не променя същността на нещата за тези хора вие сте натрапници.Не те са тук а вие сте там :D /за авганците става въпрос / И не те са виновни,че в различни периоди от развитието си са ставали играчка в ръцете на великите сили,имам предвид това което американците са поощрявали във войната с руснаците сега се счита за тероризъм.

Коментар

valieta написа:
                            Не съм религиозна, но вярвам, че Исус Христос е Божий син!
                            Колежке, в това изречение, очевидно има поне една лъжа. На кое да вярваме?
                            Fiat Ritmo 105TC
                            1600cc 105к.с.

Коментар

Темата е страхотна, "глътнах" я като книга на Джон Гришам! Искам само да кажа, че каквото ми е минало през главата (и добро и лошо) си е лично мое дело ! И като знаем приказката , че "....,ако не си помогнеш сам и Господ не може да ти помогне" ...та сега ми кажете: Има ли Господ ? На кого е помогнал? Кой е той ? И от коя религия е ? ....., та да знам какво да сменям ! Мир и Любов това е към, което се стреми всеки (искренно се надявам де !)
                              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                              Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

deadairplane написа:
                                ...
                                Леле мале.... Колега, май яко си се напрегнал в Афганистан. Съжалявам, за което. Надявам се, че ще те успокоя - това, че тук има хора, на които им е "такъв" погледа не означава, че всички турци са боклуци. Нито, че мюсюлманите са потенциални терористи. А и като на бивш военен трябва да ти е поне малко от малко ясно, че ситуация като в Косово тук е невъзможна. И за да не стават недоразумения - православен съм, чист българин и не бих си сменил религията. Обаче подкрепям казаното от LiGuru. Не знам кой и защо създава тази истерия, може би е целенасочено, но от моите контакти с българско мюсюлманско население не съм останал с лоши впечатления, а напротив. Това, че дадени персони като Доган, Местан и Лютфи са си присвоили правото да говорят от името на тези хора (което, разбира се е възможно заради пасивността на българите), не ги прави злодеи... Религията не прави човека - ако имаш камък в гърдите, няма значение дали си християнин, мюсюлманин или кришнар. И още нещо за исляма - колко от вас са чели корана? А Библията? Ако ги прочетете и двете ще се изненадате колко много си приличат. И за да сте съвсем потресени - никъде в корана не пише нищо за убийство на неверници, за ебем-ти-колко девици и т.н.И още нещо - много хора в този спор твърдят, че са начетени, модерни и затова не вярват на религиозни измишльотини. Погледнете от друга страна на въпроса - религиите не са нищо друго освен морал и общоприети правила за поведение. Когато са били измислени не е имало конституции, наказателен кодекс и закон за движението по пътищата. Така че няма нищо лошо и ретроградно в тях. А и понякога човек има нужда от малко вяра...Бъдете по-добри, толерантни и разсъдливи. Не се оставяйте на евтини манипулации и пропаганди. Всяко нещо има две страни и е хубаво да се осмислят, преди да се взимат радикални позиции. Иначе с какво точно се различаваме от оня, който казваше "Днес е българско, ама утре може и да не е"?
                                APRILIA Mille R '01

Коментар

Working...
                                X