Аз гласувах с "ДА"Обосновката - в средновековието се ражда една нова религия - Исляма. Като всяка друга религия тя иска да се наложи. Тя не е с нищо по-различна от Християнството, освен с едно - Корана е директно словото на Аллах ( или на Мохамед, не съм сигурен ) и не подлежи на тълкуване, за разлика от Библията и Евангелията. Те могат да се тълкуват. Фанатизма в Исляма е присъщ на някои сект - нищо различно от християнството. Само се поинтересувайте колко евреи са били избити и гонени.Ако някой иска да съди турците за кланетата тук, нека се поинтересува от завладяването на Америките. И да потърси приликите. Смея да твърдя, че атеизма ми и търпимостта към религиите ( по-точно липсата на какъвто и да е интерес към религията, изключая чисто историческия ) е плод на познание, а не на невежество.Ако някой иска да спорим - готов съм.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко от нас биха си сменили религията?
Collapse
X
-
LiGuru написа:Ехе колко мъка има по света, колеги какви са тия крайни думи дето хвърляте, не се сещам религия която да проповядва насилие НАПРОТИВ! Какво имате против Алах или Буда или който и да е религиозен образ....Всичко в БГ се свързва с едни пет века и толкова. И ако не е тайна и има толкова правоверни християни, как бихте коментирали над 20 000 000 невинни ближни загинали в името на църквата, инквизиции това онова.... Айде спрете да сте толкова затворени и слезте на земята, ако човек е мизерник не е от религията...Честно казано аз не харесвам "нашите" религиозни празници, пълни са ми с лицемерие. Виж като доде байрама и най-бедния в селото дето си купих виличка, Тургут ми цъфне в 6.30 сабалем и ми вика сполай ти чорбаджи ела към махалата да се отядем на коча.... е това ли Ви е ислямиста-терорист, момчето работи към общината, всяка сутрин измита мегдана и да видиш ти единствения който работеше ангария докат сменяхме челните дъски на порутеното ни църкве. "Да нямаш други Богове освен мене".... ай сиктир...Лека вечер.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
докато могат да те убият само за това че си казал нещо против някой господ тоест срещу думи да получиш смърт значи нещо с този народ и хора не е наред,и християнството е минало през инквизицията и исляма ще си мине по реда ,може би истината е че няма господ ,но трябва да се развие съзнанието ,защото ако хората нямат старх ни от бог ни от закон се получава лошо-за пример Българиятипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Явор Митев
Ето моят лаконичен и малко странен отговор на въпроса:....гледайте и помнете, историята не лъже.........много ми е интересно колко колеги ще познаят от къде са снимките.....и колко са ходили там, защото племенника на жена ми на 14 год. си няма и идея, обаче вече преинсталира компа си сам....
Коментар
-
Atanas71 написа:LiGuru написа:-----
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane ще ме прощаваш не те прецених. Сега пак погледни заглавието на темата и усети леката философска нотка в него. Ако ми говориш за Доган все ми е тая каква религия изповядва, виждал съм негови безчинства по Силистренско, познавам и неговия наместник там, Талиб му викат, за мен тоз човек работа в Бг няма и колко по-бързо изчезне заедно с цялата си подлога толкова по-добре... ако има кой да го направи получава авансово цялото ми уважение. А й тук при нас не иде реч пак за религия, щото всичкото меком е на Молуски тъй че.... със здраве. Турчин != Молуска - Доган = Пляка
Коментар
-
deadairplane написа:LiGuru написа:Поздрави за колегата @deadairplane, той каза това което се опитвам и аз да кажа, няма разумен човек, алчен за власт който да има религиозни вълнения... Всичко е политика и мангизи, а тия дето се радват на приказки да са живи и здрави.
Коментар
-
deadairplane
-
Благодаря поправих правописната грешка :D но това не променя същността на нещата за тези хора вие сте натрапници.Не те са тук а вие сте там :D /за авганците става въпрос / И не те са виновни,че в различни периоди от развитието си са ставали играчка в ръцете на великите сили,имам предвид това което американците са поощрявали във войната с руснаците сега се счита за тероризъм.
Коментар
-
Темата е страхотна, "глътнах" я като книга на Джон Гришам! Искам само да кажа, че каквото ми е минало през главата (и добро и лошо) си е лично мое дело ! И като знаем приказката , че "....,ако не си помогнеш сам и Господ не може да ти помогне" ...та сега ми кажете: Има ли Господ ? На кого е помогнал? Кой е той ? И от коя религия е ? ....., та да знам какво да сменям ! Мир и Любов това е към, което се стреми всеки (искренно се надявам де !)Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
deadairplane написа:...APRILIA Mille R '01
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар