vaskobravo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко от нас биха си сменили религията?
Collapse
X
-
-
Аз да кажа по темата нещо! Не съм религиозен! Не вярвам в Господ Бог, Аллах, Буда и т.н.! За мен това е един вид пропаганда! Вярвам, че има по висши същества от нас в тази вселена! А по принцип не обичам да ходя в църква, защото вместо да се отърся от тъгата и лошото настроение, аз се разтройвам повече! Тъмно, миризма на старо и мръсно....не е за мен! Католическите църкви за мен са по добри! Там някакси е по - светло, по - приятно! Отиваш и се отърсваш от лошото в теб!Lancia Lybra 2,4JTD '03
Фиат Браво 1.9TD75 '97
Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex
Коментар
-
standox_ написа:Аз да кажа по темата нещо! Не съм религиозен! Не вярвам в Господ Бог, Аллах, Буда и т.н.! За мен това е един вид пропаганда! Вярвам, че има по висши същества от нас в тази вселена! А по принцип не обичам да ходя в църква, защото вместо да се отърся от тъгата и лошото настроение, аз се разтройвам повече! Тъмно, миризма на старо и мръсно....не е за мен! Католическите църкви за мен са по добри! Там някакси е по - светло, по - приятно! Отиваш и се отърсваш от лошото в теб!
Коментар
-
LiGuru написа:vaskobravo написа:колега утре го дават хубаво време.разкарай се до Батак-място от където можеш да научиш много!П.С опс забравих че там нищичко не се е случвало май.айде-мир и любовRenault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Колеги,колеги ...Религията е имала значение през средновековието,когато необяснимите неща,са се обяснявали с религията.Сега ,когато вече всичко е доказано и науката е толкоз напреднала , как да вярвам ,че Господ е създал Земята,хората и т.н.Намирате ли смисъл в коя да е религия?Като ,че ли само будизма ми допада,но като цяло изобщо не съм религиозен.
Коментар
-
Проблемът с религията е,че най-често нашите родители я определят във време,когато ние още нямаме формирана цялостна представа за света.На практика,ако разгледаме и двете основни религии,във всичките им модификации,секти и течения,ще стигнем до един и същ извод.Промяната в религията не променя вярата.И християните,и мюсюлманите вярват в едини и същ Бог.Няма ралика.Разликата е в начина,по който изразяваме вярата си.Следващият елемент е по-важен-религията трябва да отговаря на определена потребност,да обяснява света и случващото се в него по някакъв начин.А дали се справя,човек може да прецени в една по-късна възраст.Така,че....не виждам проблем човек да смени религията си.Страшното е когато се променя Вярата...и по-специално когато от вярващ,човек се превърне в безбожник.Не атеист,а точно безбожник.Има голяма разлика.
Коментар
-
За мене, като атеист, цялата тази работа с религиите (християнство, ислям и т.н.) е много смешна. Възрастни хора вярват в детски приказки. А, ако трябва да говорим сериозно, каква е тази религия, ако не е фанатична??? И в старият и в новият завет и в корана пише че трябва да си фанатик. Излиза, че в България християните са тотално нерелигиозни. Малко го давате, повече заради традицията, отколкото заради вярата. Дали пък не бъркате понятията "традиция" и "религия"??? И "Българин" и "Християнин"??? Християнството в момента бавно се превръща в някаква друга религия, за която вече не важат старите книги (които уж бог е написал) а нови не са написани. На мене лично повече ми прилича във вяра във "Великият дух Маниту" от индианските вярвания, една такава абстрактна и само "по принцип". Вярвате хем в Господ, който създал земята преди 6000 години, хем в динозаврите, дето са живяли преди 50 милиона години. Големи защитници на вярата се извъдихте! Как да не се посмее човек.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Не ми говорете за религии и не ми се правете на джедаи. Съзнанието ми се размътва само от пари!!! Само фактът, че говорите за Бог и Аллах като за различни неща, доказва колко разбирате от религия. Аз по принцип не съм религиозен - както каза snake, изградил съм си някакви мои разбирания и принципи за добро и зло и гледам да си ги спазвам. Уважавам християнското православие, просто защото това е религията на българина. Но уважавам и всяка друга религия, защото няма добри и лоши религии. Има добри и лоши хора. Въпреки че не съм религиозен, знам доста за по-големите световни религии, и твърдя, че нито 500-те години турско, нито 11 септември имат нещо общо с религията.Salvador & johnfound
Коментар
-
не съм защитник на една или друга религия.както казах всеки има право да вярва в каквото си иска.лично на мен вярата ми се свежда до влизане в църква 1-2 пъти месечно/когато сме на разходка в Бачково/.просто ми става малко тъпо когато някой каже"някакви си 5 века робство".сигурно колегата си има свой разбирания и аз ги приемам.съжалявам за отклонението по тематаRenault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
-
Immortal написа:Не ми говорете за религии и не ми се правете на джедаи. Съзнанието ми се размътва само от пари!!! Само фактът, че говорите за Бог и Аллах като за различни неща, доказва колко разбирате от религия. Аз по принцип не съм религиозен - както каза snake, изградил съм си някакви мои разбирания и принципи за добро и зло и гледам да си ги спазвам. Уважавам християнското православие, просто защото това е религията на българина. Но уважавам и всяка друга религия, защото няма добри и лоши религии. Има добри и лоши хора. Въпреки че не съм религиозен, знам доста за по-големите световни религии, и твърдя, че нито 500-те години турско, нито 11 септември имат нещо общо с религията.Salvador & johnfound
Коментар
-
vaskobravo написа:LiGuru написа:vaskobravo написа:---
Коментар
-
LiGuru написа:Ехе колко мъка има по света, колеги какви са тия крайни думи дето хвърляте, не се сещам религия която да проповядва насилие НАПРОТИВ! Какво имате против Алах или Буда или който и да е религиозен образ....Всичко в БГ се свързва с едни пет века и толкова. И ако не е тайна и има толкова правоверни християни, как бихте коментирали над 20 000 000 невинни ближни загинали в името на църквата, инквизиции това онова.... Айде спрете да сте толкова затворени и слезте на земята, ако човек е мизерник не е от религията...Честно казано аз не харесвам "нашите" религиозни празници, пълни са ми с лицемерие. Виж като доде байрама и най-бедния в селото дето си купих виличка, Тургут ми цъфне в 6.30 сабалем и ми вика сполай ти чорбаджи ела към махалата да се отядем на коча.... е това ли Ви е ислямиста-терорист, момчето работи към общината, всяка сутрин измита мегдана и да видиш ти единствения който работеше ангария докат сменяхме челните дъски на порутеното ни църкве. "Да нямаш други Богове освен мене".... ай сиктир...Лека вечер.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
LiGuru написа:vaskobravo написа:LiGuru написа:vaskobravo написа:---Renault Laguna 1,9 dci 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар