Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко от нас биха си сменили религията?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

vaskobravo написа:
    колега утре го дават хубаво време.разкарай се до Батак-място от където можеш да научиш много!П.С опс забравих че там нищичко не се е случвало май.айде-мир и любов
    Пак ти казвам това е история, разбираш ли няма нищо общо с религията, няма религия на мен позната дето да проповядва насилие. Един народ владее друг, изтезава го, мъчи го и т.н. това не е религия, това е политика, икономика така са се решавали нещата по това време, това е част от нашата история. Много не редни неща стават по тоя свят, живота може да е мноо шибано нещо не мислиш ли ...deadairplane ти го каза, той е войн влиза в боя щото някой друг така е решил... това не е религия... е по-нагоре колега ти е цитирал новия завет, ама там се казва и като те изшият по едната блуза, дай и другата...аре няма нужда...щото има и стар завет дето се казва око за око зъб за зъб.....айде пак няма нужда.... и ако не си разбрал да те светна ... бой приятелю и е*ане не се връщат.... Може много хора да видиш...всякакви, но ще имаш само една шепа дето да кажеш това са мойте хора, мойте приятели и ако ти си толкова изглупял да си делиш приятелите на религии, имотно състояние... явно не си много с хората... И да бил съм по целите родопи и имам идеални впечатления, там където те обслужват турци всичко е бързо и много вкусно, винаги са усминахти и рядко ти взимат стотинките за хляб....питаш ли ме каква е гледката на сърдита млада българка работеща в кафето отсреща.....

Коментар

Аз да кажа по темата нещо! Не съм религиозен! Не вярвам в Господ Бог, Аллах, Буда и т.н.! За мен това е един вид пропаганда! Вярвам, че има по висши същества от нас в тази вселена! А по принцип не обичам да ходя в църква, защото вместо да се отърся от тъгата и лошото настроение, аз се разтройвам повече! Тъмно, миризма на старо и мръсно....не е за мен! Католическите църкви за мен са по добри! Там някакси е по - светло, по - приятно! Отиваш и се отърсваш от лошото в теб!
      Lancia Lybra 2,4JTD '03
      Фиат Браво 1.9TD75 '97
      Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
      Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

standox_ написа:
        Аз да кажа по темата нещо! Не съм религиозен! Не вярвам в Господ Бог, Аллах, Буда и т.н.! За мен това е един вид пропаганда! Вярвам, че има по висши същества от нас в тази вселена! А по принцип не обичам да ходя в църква, защото вместо да се отърся от тъгата и лошото настроение, аз се разтройвам повече! Тъмно, миризма на старо и мръсно....не е за мен! Католическите църкви за мен са по добри! Там някакси е по - светло, по - приятно! Отиваш и се отърсваш от лошото в теб!
        И плюс това може да поседнеш докато обсъждаш с Всевищния курса на валутата и новите цени на петрола... съгласен съм с теб.

Коментар

LiGuru написа:
          vaskobravo написа:
          колега утре го дават хубаво време.разкарай се до Батак-място от където можеш да научиш много!П.С опс забравих че там нищичко не се е случвало май.айде-мир и любов
          Пак ти казвам това е история, разбираш ли няма нищо общо с религията, няма религия на мен позната дето да проповядва насилие. Един народ владее друг, изтезава го, мъчи го и т.н. това не е религия, това е политика, икономика така са се решавали нещата по това време, това е част от нашата история. Много не редни неща стават по тоя свят, живота може да е мноо шибано нещо не мислиш ли ...deadairplane ти го каза, той е войн влиза в боя щото някой друг така е решил... това не е религия... е по-нагоре колега ти е цитирал новия завет, ама там се казва и като те изшият по едната блуза, дай и другата...аре няма нужда...щото има и стар завет дето се казва око за око зъб за зъб.....айде пак няма нужда.... и ако не си разбрал да те светна ... бой приятелю и е*ане не се връщат.... Може много хора да видиш...всякакви, но ще имаш само една шепа дето да кажеш това са мойте хора, мойте приятели и ако ти си толкова изглупял да си делиш приятелите на религии, имотно състояние... явно не си много с хората... И да бил съм по целите родопи и имам идеални впечатления, там където те обслужват турци всичко е бързо и много вкусно, винаги са усминахти и рядко ти взимат стотинките за хляб....питаш ли ме каква е гледката на сърдита млада българка работеща в кафето отсреща.....
          изглежда живота не те е пожалил.не знам що си толкова негативно настроен?като не ти харесва обслужването тук ей къде е Турция.не ми се спори с теб-явно имаме крайно различни мнения относно религийте.м/у другото само нещо да те питам-горд ли си че си българин???
          Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Колеги,колеги ...Религията е имала значение през средновековието,когато необяснимите неща,са се обяснявали с религията.Сега ,когато вече всичко е доказано и науката е толкоз напреднала , как да вярвам ,че Господ е създал Земята,хората и т.н.Намирате ли смисъл в коя да е религия?Като ,че ли само будизма ми допада,но като цяло изобщо не съм религиозен.

Коментар

Ще помоля колегата/жката гласувал/а с "ДА" в анкетата да се обоснове

Коментар

Проблемът с религията е,че най-често нашите родители я определят във време,когато ние още нямаме формирана цялостна представа за света.На практика,ако разгледаме и двете основни религии,във всичките им модификации,секти и течения,ще стигнем до един и същ извод.Промяната в религията не променя вярата.И християните,и мюсюлманите вярват в едини и същ Бог.Няма ралика.Разликата е в начина,по който изразяваме вярата си.Следващият елемент е по-важен-религията трябва да отговаря на определена потребност,да обяснява света и случващото се в него по някакъв начин.А дали се справя,човек може да прецени в една по-късна възраст.Така,че....не виждам проблем човек да смени религията си.Страшното е когато се променя Вярата...и по-специално когато от вярващ,човек се превърне в безбожник.Не атеист,а точно безбожник.Има голяма разлика.

Коментар

За мене, като атеист, цялата тази работа с религиите (християнство, ислям и т.н.) е много смешна. Възрастни хора вярват в детски приказки. А, ако трябва да говорим сериозно, каква е тази религия, ако не е фанатична??? И в старият и в новият завет и в корана пише че трябва да си фанатик. Излиза, че в България християните са тотално нерелигиозни. Малко го давате, повече заради традицията, отколкото заради вярата. Дали пък не бъркате понятията "традиция" и "религия"??? И "Българин" и "Християнин"??? Християнството в момента бавно се превръща в някаква друга религия, за която вече не важат старите книги (които уж бог е написал) а нови не са написани. На мене лично повече ми прилича във вяра във "Великият дух Маниту" от индианските вярвания, една такава абстрактна и само "по принцип". Вярвате хем в Господ, който създал земята преди 6000 години, хем в динозаврите, дето са живяли преди 50 милиона години. Големи защитници на вярата се извъдихте! Как да не се посмее човек.
                  Fiat Ritmo 105TC
                  1600cc 105к.с.

Коментар

Не ми говорете за религии и не ми се правете на джедаи. Съзнанието ми се размътва само от пари!!! Само фактът, че говорите за Бог и Аллах като за различни неща, доказва колко разбирате от религия. Аз по принцип не съм религиозен - както каза snake, изградил съм си някакви мои разбирания и принципи за добро и зло и гледам да си ги спазвам. Уважавам християнското православие, просто защото това е религията на българина. Но уважавам и всяка друга религия, защото няма добри и лоши религии. Има добри и лоши хора. Въпреки че не съм религиозен, знам доста за по-големите световни религии, и твърдя, че нито 500-те години турско, нито 11 септември имат нещо общо с религията.Salvador & johnfound

Коментар

не съм защитник на една или друга религия.както казах всеки има право да вярва в каквото си иска.лично на мен вярата ми се свежда до влизане в църква 1-2 пъти месечно/когато сме на разходка в Бачково/.просто ми става малко тъпо когато някой каже"някакви си 5 века робство".сигурно колегата си има свой разбирания и аз ги приемам.съжалявам за отклонението по темата

Коментар

Immortal написа:
                        Не ми говорете за религии и не ми се правете на джедаи. Съзнанието ми се размътва само от пари!!! Само фактът, че говорите за Бог и Аллах като за различни неща, доказва колко разбирате от религия. Аз по принцип не съм религиозен - както каза snake, изградил съм си някакви мои разбирания и принципи за добро и зло и гледам да си ги спазвам. Уважавам християнското православие, просто защото това е религията на българина. Но уважавам и всяка друга религия, защото няма добри и лоши религии. Има добри и лоши хора. Въпреки че не съм религиозен, знам доста за по-големите световни религии, и твърдя, че нито 500-те години турско, нито 11 септември имат нещо общо с религията.Salvador & johnfound
                        Много вярно казано.Религията няма нищо общо и с фанатизма.Аз също не вярвам в нещата както са обяснени според религиите,възникване на света,потопа и всичките им други писания,просто не мисля че са верни.А е много жалко че хората се трепят един друг,заради това че някой вярва в нещо по различно,това може да е било нормално в средновековието,но сега....

Коментар

Вярно е , че Бог и Аллах са един и същи бог а мюсюлманите не признават Христос за син божи а само за пророк и тъй като Мохамед е следващия пророк то според тях последно е казал по какви божи закони трябва да живеят хората и това е цялата работа :D

Коментар

vaskobravo написа:
                            LiGuru написа:
                            vaskobravo написа:
                            ---
                            ---
                            изглежда живота не те е пожалил.не знам що си толкова негативно настроен?като не ти харесва обслужването тук ей къде е Турция.не ми се спори с теб-явно имаме крайно различни мнения относно религийте.м/у другото само нещо да те питам-горд ли си че си българин???
                            Гледай сега Васко, мисля не е редно да ми даваш наклон на доуподписания само защото имам мегдан да разсъждавам по инак от теб начин. Как да не ме дразни обслужването по заведенията като това са места, в които основната цел е да си прекарам добре, а не да споделям личните проблеми на обслужващия ме персонал, ти имаш ли идея как се вкарват чужди пари в роден бизнес, особено като си тръгнал на гол тумбак с чифте пищови. Всеки мой колега, бизнес партньор или както искаш ги наричай иска да се запознае с битието българско, щото видиш ли са интелегентни хора, носят часовници пък и за нашата история са подочували нещичко, еми ич не е им е приятно да ги разглеждат като 20лв. Както аз ги уважавам(песонала) с любезно отношение и евентуален бакшиш така и те е нужно да не ме гледат все едно съм им изял десерта (липсаната на секс при младото поколение не е мой проблем). Отделно мисля, че живота определено не ме е пожалил, щото винаги се е отблагодарявал за всяко позитивно нещо дето съм сторил, виж тъпото е че доста мизерия съм видял, което се отнася до почти всички живи българи през последните 20 години. Са питаш ме дали съм горд като българин :D .... Е па питай ме като такъв какво съм направил за РБ. Та и аз на свой ред да те питам ти като претендент за БГ гордост 2008, какво си направил за РБ, аре кажи ми за Пловдивско какво направи... И как да ти кажа лош знак е комплексарщината, която показваш обединявайки Мисюлмани = Турци = Пет века, щото по твойта логика София = Пловдив = Варна = Мизерия, лоши пътища, грабежи и т.н.... И като се пробваш да даваш качествени харектеристики не е зле да се почерпиш с некоя по-дебела кнжка да се пообогатиш на знания, иначе само флууд, спам и нерви може да постваш по такива теми... Уважавай мнението на другите, особено ако не се знаете лично...Мисля колегите с долните постове не казват по-различни работи.Лека вечер.

Коментар

LiGuru написа:
                              Ехе колко мъка има по света, колеги какви са тия крайни думи дето хвърляте, не се сещам религия която да проповядва насилие НАПРОТИВ! Какво имате против Алах или Буда или който и да е религиозен образ....Всичко в БГ се свързва с едни пет века и толкова. И ако не е тайна и има толкова правоверни християни, как бихте коментирали над 20 000 000 невинни ближни загинали в името на църквата, инквизиции това онова.... Айде спрете да сте толкова затворени и слезте на земята, ако човек е мизерник не е от религията...Честно казано аз не харесвам "нашите" религиозни празници, пълни са ми с лицемерие. Виж като доде байрама и най-бедния в селото дето си купих виличка, Тургут ми цъфне в 6.30 сабалем и ми вика сполай ти чорбаджи ела към махалата да се отядем на коча.... е това ли Ви е ислямиста-терорист, момчето работи към общината, всяка сутрин измита мегдана и да видиш ти единствения който работеше ангария докат сменяхме челните дъски на порутеното ни църкве. "Да нямаш други Богове освен мене".... ай сиктир...Лека вечер.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

LiGuru написа:
                                vaskobravo написа:
                                LiGuru написа:
                                vaskobravo написа:
                                ---
                                ---
                                Гледай сега Васко, мисля не е редно да ми даваш наклон на доуподписания само защото имам мегдан да разсъждавам по инак от теб начин. Как да не ме дразни обслужването по заведенията като това са места, в които основната цел е да си прекарам добре, а не да споделям личните проблеми на обслужващия ме персонал, ти имаш ли идея как се вкарват чужди пари в роден бизнес, особено като си тръгнал на гол тумбак с чифте пищови. Всеки мой колега, бизнес партньор или както искаш ги наричай иска да се запознае с битието българско, щото видиш ли са интелегентни хора, носят часовници пък и за нашата история са подочували нещичко, еми ич не е им е приятно да ги разглеждат като 20лв. Както аз ги уважавам(песонала) с любезно отношение и евентуален бакшиш така и те е нужно да не ме гледат все едно съм им изял десерта (липсаната на секс при младото поколение не е мой проблем). Отделно мисля, че живота определено не ме е пожалил, щото винаги се е отблагодарявал за всяко позитивно нещо дето съм сторил, виж тъпото е че доста мизерия съм видял, което се отнася до почти всички живи българи през последните 20 години. Са питаш ме дали съм горд като българин :D .... Е па питай ме като такъв какво съм направил за РБ. Та и аз на свой ред да те питам ти като претендент за БГ гордост 2008, какво си направил за РБ, аре кажи ми за Пловдивско какво направи... И как да ти кажа лош знак е комплексарщината, която показваш обединявайки Мисюлмани = Турци = Пет века, щото по твойта логика София = Пловдив = Варна = Мизерия, лоши пътища, грабежи и т.н.... И като се пробваш да даваш качествени харектеристики не е зле да се почерпиш с некоя по-дебела кнжка да се пообогатиш на знания, иначе само флууд, спам и нерви може да постваш по такива теми... Уважавай мнението на другите, особено ако не се знаете лично...Мисля колегите с долните постове не казват по-различни работи.Лека вечер.
                                Yellow_Flash_Colorz_PDT_01

Коментар

Working...
                                X