Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко от нас биха си сменили религията?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #76

    Коментар


      #77
      Immortal deadairplane, какво се иска на този или онзи, няма никакво значение. Процесите си течат, хората като цяло поумняват и проумяват че всички тези глупости не струват пукната пара. За огромното мнозинство от мохамеданите в България, религията е точно толкова, колкото и за християните - проформа традиции и повод за хапване, пийване и аху-иху.Има и една малка група фанатични сектанти, които се занимават с глупости - понякога престъпни, но такива има и между християните - да ти напомням ли че има и "Свидетелите на Йехова" всякакви евангелисти и още стотици християнски секти, които ежедневно зарибяват наивниците и после ги използват до последно. За мене лично откачалки винаги ще има - особенно в "демокрацията", която всъщност поощрява подобно социопатично поведение.Каква е разликата, дали ще те претрепе ислямист фундаменталист, откачен евангелист, скинхед, побъркан на тема оръжия студент или обикновен сериен убиец???
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

      Коментар


        #78
        johnfound написа:
        Каква е разликата, дали ще те претрепе ислямист фундаменталист, откачен евангелист, скинхед, побъркан на тема оръжия студент или обикновен сериен убиец???
        Мен сериен убиец ня може да ме убие - не гледам сериали. Само от масовите убийци ме е страх, че често седя на маса.
        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

        Коментар


          #79
          deadairplane написа:
          Прав си но не така разбира службата другаря Доган който на всеослушание заявява че ще работи и го прави непрекъснато за "Пълното помахеданчване на Българите и присъединяването им към турция, както е било някога и както би трябвало да бъде". Моля те коментирай ми тези негови думи, казани в народното събрание макар и не от трибуната, или пък коментирай ми влака? А можеш ли да отречеш че "турците" се влиаят от техните ръководители и правят каквото им кажат без дори да се замислят. А дали техните ръководители не са същите тези с влака. В косово са си живяли мирно и тихо били са приятели помежду си докато албанските ходжи не са ги насъскали едни срещу други.
          Е ти верно ми забрани да те цитирам, ама ко да се прави. Сега аз доколкото сванах темата е дали някой, някъде си, по някакъв повод би се раделил с някаква си негова религия. Ти доста смело персонализираш нещата и ги въвличаш в един образ, този на Доган. Според теб каква е ролята на тоз мизерник в БГ, да пороби българите, да ни подмени съзнанието, религията...какво? Сега не знам дали се интересуваш, но Турция има една идея или по-точно се опитва да приеме една чужда такава да влезе в ЕС. Но как да стане това при положение, че за сега това не се толерира от някой от по-силните в тази убединена Европа и от някой политически формации в самата Турция. Еми това става чрез политически и икономически монопол, според теб на Турция проблем ли е да инвестира няколко десетки млрд. в тази кауза....?!? Какво се прави създават се настроения за тази цел, ето сега баш фундамелистите взимат властта, ЕС се прави на ударена по този повод, що ли, ми щото им изнася. При това положение военните (които там са много сила) настръхват и не се занимават със северен Ирак.... това добре един конфликт по-малко... Но самия бизнес който е на 40% руски, 40% Арабски и малко европа, се опитва да избегне некой налози за ЕС, това се получи срещу известно отстъпление в смисъла отварянето на С.Кипър, та сега Турските стоки са почти еквивалент на ЕС такива, да ама най-сериозния пазар все още не ебава тази работа и на изток тоз номер не минава, затуй се налага да се ползва паравана на ЕС, което би отворило много далавера в Китай примерно.....Да ама за да се договорят арни условия (без затваряне на реактори, съкращения на войската и т.н.) си е нужно лоби, е какво да се прави, Германия - Франция - България с/у Гърция - Великобритания - Русия... та не се учудвай от къде са мангизите за кампании, фирми и каквото там е нужно за създаването на едно яко българско лоби в ЕС.

          Коментар


            #80
            В косово (по времето на Югославия) са си живяли мирно и тихо били са приятели помежду си докато албанските ходжи не са ги насъскали едни срещу други.В България (по времето на Османската имерия) са си живяли мирно и тихо, били са приятели помежду си, докато българските попове не са ги насъскали едни срещу други.Не намираш ли някаква аналогия? Открийте 3-ти разлики! Айде малко история на Балканите - Косово, още от преди падането на региона под турско, е населено предимно от албанско население (тогава християнско). Сърбия получава Косово през 1912 год. в резултат на Лондонския договор. До тогава Косово е част от османската империя. Населението му е било почти изцяло албанско, с изключение на малки райони около Шар планина, населени с българи (т.нар. горанци). Т.нар. ресърбизация започва почти веднага с изселването на албанци от родните им домове към Турция и Албания, и населването на тяхно място на сръбски заселници. Иначе Косово е бил в границите на България от 850 до 1014 година. Част от Велика Сърбия и от различни сръбски княжества е било до падането под турско, но населението му винаги е било доста разнородно, основно албанско (които тогава са били католици).Та така...Ама доста разводнихме темата ми се струва...

            Коментар


              #81
              Immortal написа:
              В България (по времето на Османската имерия) са си живяли мирно и тихо, били са приятели помежду си, докато българските попове не са ги насъскали едни срещу други.
              мойте уважения колега но ако съм те разбрал правилно искаш да кажеш че за всички извращения са виновни поповете????и че да живееш"мирно и тихо"под робство и постоянен страх е било добре и е трябвало да си кротуват???и за коя България говорим защото около 1378-79 България изчезва!остават само българи!
              Renault Laguna 1,9 dci 2002

              Коментар


                #82
                vaskobravo, разбрал си ме точно обратно. Исках да кажа с това сравнение, че в Косово албанци и сърби са си живяли мирно и тихо точно толкова, колкото са си живяли българи и турци по султанските времена.

                Коментар


                  #83
                  но нещо много се паля по въпроса за османското"присъствие"тук
                  Renault Laguna 1,9 dci 2002

                  Коментар


                    #84
                    vaskobravo написа:
                    "едни пет века и толкова......"колега ако за теб 5 века потъпкване е нищо.............
                    Виж колега, нека не се връщаме в миналото и да го пренасяме в настоящето. От Пазарджик съм, но от 6 години живея в Кърджали. Дойдох сам без да познавам никого и ако не бяха "тези които са ни тъпкали 5 века" едва ли щях да успея в този град. Точно те ми подадоха ръка и повярваха в мен когато се бях отчаял. Хората са различни нека не забравяме това и не ги слагаме под общ знаменател. Но както и да е. Темата малко се промени и нека се върна на нея. Смяната на религията. Не съм вярващ, тоест вярващ съм, но вярвам единствено в себе си. Макар и в крехката възраст в която съм в момента, съм разбрал че религията е единствено създадена за манипулация на хората от долното общество. Какво каза онази жена: неможела да работи в магазин или където си било там с други мъже. Еми какво е това: ограничаване, конрол върху съзнанието и действията на определен човек. Аз съм твърдо против такъв радикализъм. Краен съм в оценката си, защото съм видял и другата страна, за разлика от многото колеги които пишат без да знаят за какво става на въпрос. От 2003 до 2005 живях и работих в Турция. Контактувах с много хора, повечето от тях много интелигентни, но без бъдеще защото живеят в догмите на религията си, с други думи ограничени откъм лично и професионално развитие. Е те това е, но нека не забравяме, че всеки има право да избира начина си на живот
                    Важно е ти да се кефиш на колата си, а не другите на нея. (Същото като при жената).

                    Коментар


                      #85
                      loop написа:
                      @LiGuru защо не попиташ американците за 11 септември ?
                      Че Американците повече спечелиха от 11/9 отколкото загубиха! Вие слепи ли сте?
                      Fiat Ritmo 105TC
                      1600cc 105к.с.

                      Коментар


                        #86
                        petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

                        http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

                        Коментар


                          #87
                          bahricin написа:
                          :D ...Здравейте колеги... Извинявам се но кредора нещо на бачка...Аз като кърджалиец съм възмутен от изказванетона един колега за независимост на турците... и уж чакал момента за боричкане и т.н. ... глупости...този колегаслучайно някога да е бил в Кърджали??? Виждам, че повечето сте интелигентни и културни хора и знам, че невярвате на такива глупости. Аз лично съм против изцепване та и 99.9% от ВГ турците не им минава през ума подобнонещо... Някоя и друга черна овца може да се намери и да се с извинение "из....ре" това си е друго... А иначе аз илихората около мен обичаме БЪЛГАРИЯ не че щяла да влезе в Европа, ЧЕ ЩЯЛО ДА БЪДЕ ПО ТАКА ИЛИ ОНАКА а попростата причина, че ни е РОДИНА и може да се живее мирно в тази прекраснастрана... Стига някои бандити да не човъркат тези работи за свои интереси. ДА СМЕ ЗАЕДНО ЗА ЕДНА ОБЩА СТРАСТ - БЪЛГАРИЯ ...ВРЕМЕНА...ВРЕМЕНА...ВРЕМЕНА...4авдар4е...пионер ...комсомолец...либерал ...софт мохамеданин...със светски поглед към живота...тва е...
                          цитат от друг мой пост от преди 2 години...
                          petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .

                          http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall

                          Коментар


                            #88
                            В казармата служи с Мехмед от Омуртаг. Знаеше наизуст "Аз съм българче", рецитираше и "Опълченците на Шипка" Израснал съм с "турци", от шуменско съм, а там сме омешани много. Нищо, ама нищо лошо не мога да кажа за тях, никога няма да възприемам Мехмед по начин различен от начина по който възприемам Милен.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                            Коментар


                              #89
                              Petar_Pavlov написа:
                              vaskobravo написа:
                              "едни пет века и толкова......"колега ако за теб 5 века потъпкване е нищо.............
                              Виж колега, нека не се връщаме в миналото и да го пренасяме в настоящето
                              народ който не помни и уважава миналото си няма бъдеще.а иначе всеки има право да избира начина си на живот.ама найстина разводнихме темата на колегата.
                              Renault Laguna 1,9 dci 2002

                              Коментар


                                #90
                                vaskobravo написа:
                                народ който не помни и уважава миналото си няма бъдеще.а иначе всеки има право да избира начина си на живот.ама найстина разводнихме темата на колегата.
                                Ти, приятелю, не го помниш това минало. Помниш уроците по история в училище. А колко тези уроци отговарят на истинските събития от историята, това няма как да знаеш, а ако решиш да разбереш и започнеш да проучваш, много бързо ще разбереш, че съответствието е меко казано никакво.Давам конкретен пример: Преди доста време попаднах на малко сайтче в интернет, където някаква жена показваше оригинални документи, принадлежащи на семейството и. (За съжаление никога по-късно не можах да го намеря и много ме е яд, че не си копирах документите.)Та един от документите беше писмо от султана до управата на българската гилдия на месарите ли на касапите ли, не помня вече, от град Русе.Историята беше следната. На гилдията не и харесали изкупните цени за лойта, която предлагал султана за снабдяването на Истанбул. (Лойта се е използвала за направата на свещи.) Съответно, спрели доставките и целият Истанбул останал без свещи - стока от първа необходимост по това време.И съответно какво мислите, че направил султана? Ако се вярва на учебниците, би трябвало да прави главорезите да набият на кол мръсните гяури, дето мътят водата. Да избият половината Русе и да приберат всичката лой и да я закарат на султана. Да, да, ама не! Султанът вместо това, сяда и пише гореспоменатото писмо в което (свободен мой преразказ) със съвсем кротък тон обяснява, че не може така да се оставя цял град без свещи, и че изпраща пратеници да преговарят за цената и все ще се разберат някак си, обаче керваните трябва да тръгнат веднага, за да може кризата да се овладее. Накрая имаше и "заплаха", че ако не се вразумят, той, султана ще си намери други доставчици на лой, а те като са толкова лакоми, ще духат супата.
                                Fiat Ritmo 105TC
                                1600cc 105к.с.

                                Коментар

                                Working...
                                X