Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Условна за Максим Стависки - БЕЗОБРАЗИЕ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

chris написа:
    а стига с тоя Стависки бе
    Точно това се цели - да си каже стадото след определено време - "а стига с тоя Стависки бе" ... и да си продължи живота ...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Aко сте на неговото място- и вие ще поискате да се отървете от панделата, нали?Така си е...Проблема се напипа от някои форумци в предишните мнения- това е недостатъчната категоричност на Закона за тези престъпления в раздела им за ефективно наказание- от там трябва да се започне- от Депутатите в НС, които приемат Закона, а съдийте са малко или много субективни и затова не трябва да има такива разтегливи граници за каране пиян и смъртна злополука- от 3г. условно- до 15 г. ефективно!!!Това е недопустим абсурд.
      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
        chris написа:
        Точно това се цели - да си каже стадото след определено време - "а стига с тоя Стависки бе" ... и да си продължи живота ...
        Не бе просто в тая държава всичко е за възмущение... образование, медицина, полиция, съдебна система, депутати, пенсии, заплати, цени, просто всичко за което се сетиш... нормално ли е в болницата да умираш, а гнусния лекар да ти иска пари за да те оперира? еми не е нормално ама е така. Трябваше ли Стависки да лежи - еми трябваше ама... За кво си хабите нервите не знам, нито ще го вкарате в затвора, нито ще оправите нещо в държавата - глас в пустиня. Примирявате се, че няма оправия и тва е. Е, може това да е целта - стадото да се примири... еми аз съм се примирил вече - няма да се опраим.
        Bravo 1.6 16v

Коментар

Мдам. В България няма правосъдие.
          N.Y. State of Mind

Коментар

chris написа:
            kiro_of_the_day написа:
            chris написа:
            Не бе просто в тая държава всичко е за възмущение... образование, медицина, полиция, съдебна система, депутати, пенсии, заплати, цени, просто всичко за което се сетиш... нормално ли е в болницата да умираш, а гнусния лекар да ти иска пари за да те оперира? еми не е нормално ама е така. Трябваше ли Стависки да лежи - еми трябваше ама... За кво си хабите нервите не знам, нито ще го вкарате в затвора, нито ще оправите нещо в държавата - глас в пустиня. Примирявате се, че няма оправия и тва е. Е, може това да е целта - стадото да се примири... еми аз съм се примирил вече - няма да се опраим.
            Ами да,то заради това ще ни "оправят",всеки ден ще ни "оправят"....

Коментар

peho написа:
              chris написа:
              kiro_of_the_day написа:
              chris написа:
              Ами да,то заради това ще ни "оправят",всеки ден ще ни "оправят"....
              Много бъркаш брат, не заради такива като мен няма да се оправи никога тая държава. А заради куката, която те пуска с една почерпка, независимо, че си пил или си с превишена скорост, заради доктора, който щави близките ти докато ти умираш, заради преподавателя в училище и в университета, който ти пише отличен защото го е почерпил някой, заради инструктора, който ти дава книжка щото и на него си се отчел, заради следователя, прокурора, съдията и т.н и т.н и т.н.Един колега много отдавна каза, че тая държава трябва да се закрие ама няма кой да го чуе.
              Bravo 1.6 16v

Коментар

Аз на полицай не съм дал никога,няма и да дам.Нито на някой преподавател или на какъвто и да било друг.Ако няма кой да дава баницата,дали ще има кой да я изяде?То мераклии ще има,ама само ще си чакат.Така че виновни са тези които дават.

Коментар

И аз не давам ама ей на до къде сме го докарали.. факт. Кой е виновен не знам ама пак ше кажа - оправия няма според мен.Яйде лека нощ, че ми се доспа, а и с такива теми избягвам да се затормозявам )едит: всъшност давал съм, знаеш колко съм давал по болници например. И ти си давал.
                  Bravo 1.6 16v

Коментар

chris написа:
                    ......едит: всъшност давал съм, знаеш колко съм давал по болници например. И ти си давал.
                    Не не съм,за мой късмет не ми се е налагало да лежа по болници.А когато се е налагало за някой друг,пак не съм давал.Плащал съм само това което трябва,примерно преглед.Когато на сина ми се наложи да му се направи операция на палеца на ръката,бяхме няколко дена в болица,пак не съм плащал,само ми поръчаха някои неща за операцията,които купих,като някаква малка детска игла (абукят ли беше,даже не знам дали така се пише),марля такива неща.Но на доктори,на ръка,пари не съм давал.

Коментар

peho написа:
                      chris написа:
                      ......едит: всъшност давал съм, знаеш колко съм давал по болници например. И ти си давал.
                      Не не съм,за мой късмет не ми се е налагало да лежа по болници.А когато се е налагало за някой друг,пак не съм давал.Плащал съм само това което трябва,примерно преглед.Когато на сина ми се наложи да му се направи операция на палеца на ръката,бяхме няколко дена в болица,пак не съм плащал,само ми поръчаха някои неща за операцията,които купих,като някаква малка детска игла (абукят ли беше,даже не знам дали така се пише),марля такива неща.Но на доктори,на ръка,пари не съм давал.
                      хм наистина е странно това, което казваш..пример: "операцията по принцип е безлплатна с направление, но ако държите аз да я направя се заплаща едиколко си..." при родилките същото положение - "безплатно е, но ако държите аз да ви бъда лекар и да изродя детето - еди колко си" и още хиляди примери...Но както и да е, казах ти и вчера - не се тормозя излишно с такива теми, просто докато има такава измет няма оправия (според мен), а за съжаление по-голямата част от нашите "мили" сънародници са точно такава измет.
                      Bravo 1.6 16v

Коментар

Е то това,което го дадох като пример за в болницата,се случи преди 8-9 години,от тогава за мой късмет не съм се занимавал с болници.А за така наречената от теб измет си напълно прав,това е изродщина човек да бере душа,а доктора да "преговаря" в това време с близките за "заплащането".Но ето един филм Sicko,който показва,че не е само при нас така(хората да умират,докато някои се намъдруват как да изкарат повече печалба,е не от рушвети като нашите,но все пак),навярно от там вземаме пример.

Коментар

Я малко пак да ме пооплюете но да си признаем честно едно нещо.Уж всички казвате ,че не давате рушвети на катаджиите а като се разгледат пуснатите теми ще видите ,че над 90% от тия с извършени нарушения вместо да си кажат че са сбъркали и повече няма да нарушават то почват да питат ,абе какво мога да направя та да не ми вземат книжката ,къде колко да дам да не ми вземат точките , как мога да ги съдя та да излеза аз прав и така нататък .. Все търсим да заобиколим закона, а искаме всички останали да го спазват . Не става така . Нали ???? :D :D :D
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Миналата седмица в Пирогов е имало тайно наддаване за становището по една епикриза от която зависи изхода на делото между страните - спечелилия е дал близо 5’000лв. за да пише в епикризата това, което наистина се е случило, в противен случай ще загуби делото за тежка телесна повреда...Нямам думи просто Набили са човека, лежал е в болница със счупено чене, ребо и там още някакви дребни травми, и накрая трябва да си плати за това, че казва истината

Коментар

peho написа:
                              ...един филм Sicko,който показва,че не е само при нас така(хората да умират,докато някои се намъдруват как да изкарат повече печалба....
                              много полезен за отрезвяване на наивници е тоз филм!!!

Коментар

коцев написа:
                                Я малко пак да ме пооплюете но да си признаем честно едно нещо.Уж всички казвате ,че не давате рушвети на катаджиите а като се разгледат пуснатите теми ще видите ,че над 90% от тия с извършени нарушения вместо да си кажат че са сбъркали и повече няма да нарушават то почват да питат ,абе какво мога да направя та да не ми вземат книжката ,къде колко да дам да не ми вземат точките , как мога да ги съдя та да излеза аз прав и така нататък .. Все търсим да заобиколим закона, а искаме всички останали да го спазват . Не става така . Нали ???? :D :D :D
                                Виж сега, колега Коцев, ти умееш да провокираш, но тук правиш адски произволни аналогии.1. В случая на Стависки става дума, най-общо, за следното - непредумишлено убийство с утежняващи вината обстоятелства /шофиране с превишена скорост в нетрезво състояние/. Някой от колегите юристи може да ме поправи как стоят нещата в България, но в англосаксонското право това се третира като тежко престъпление (felony), а не като някаква простъпка (misdemeanour) и наказанието неминуемо е ефективна присъда. Единственото, което го отличава от останалите престъпления е отсъствие на престъпната злоумисъл и наличие на престъпно нехайство (gross negligence/recklessness). Само подкупен съдия може да третира такова нарушение по начина, по който то бе третирано.2. Това, че всеки е бутал по някой лев на катаджия след някое дребно нарушение без последици за да си спести ходене по мъките, бюрократщина и вземане-даване с една тромава и неудачна система, няма нищо общо от морална гледна точка с убийството на човек. Калта е съвсем различна... И аршинът не може да е един и същ. Пак казвам, пази Боже!!
                                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                                X