Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Условна за Максим Стависки - БЕЗОБРАЗИЕ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Снейк, бъркаш нещата - възстановяването на Мануела няма нищо общо с наказанието на убиеца Максим А влизането в затвора не е за лекуване на болни и съживяване на мъртъвци, а е за изтърпяване на наказания за извършени престъпления
    Възможно е и да бъркам. Но аз така усещам нещата. И освен това съм против сега да се сатанизира човек заради една грешка, довела наистина до фатални последици. Той е на върха на славата си, млад, успял, при това руснак, мисля че и тези неща натежават и масовото съзнание сега се е настроило да го разпъне на кръст. Аз наистина не знам какво би било справедливо в случая, но да си представя Максим Стависки в компанията на мангалите в затвора, лично мен няма да ме зарадва.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Кой спомена за Крумовите закони преди малко?! Варварски били, неможело така пред Европата?! Как ли пък не! Просто нямам думи, Нямам какво да добавя към горните възмущения, дано поне момичето се оправи и да е без последствия комата... . НО докато публичните (известните или други бандити) ги мерят с различен метър и килото за грешка им е по-лекичко от редовната мерка - ТАКА ЩЕ Е! И колкото и да си ритаме и възмущаваме... Някои хора просто си правят сек**о... Не работи оная система, дето те изкарват пред строя и те порицават обществено, па да вземеш да се притесниш... Па да се заслуша някой в гласа на народа, че ни е кекаво правораздаването и законодателството, да се вземе някой в ръце и да се оправи това... Някои тука се изказаха: "Ами ако това се случи на теб?!" НЯМА АКО, книжка на трезви си взимал и натрезво чел закона, където пише: "НЕ КАРАЙ ПИЯН!". Това е умишлено деяние и НЯМА смекчаващи вината обстоятелства, особено и с 2 жертви. Което ме навежда и на една друга мисла...Какво се случва с двамата от патрула, дето са го спрели?! Не ги ли гризе нещо тях отвътре, няма ли и тях да съдят?! За престъпно нехайство, престъпна небрежност. Защото, ако им подадеш 20 лева са много притеснени, де да знаят, може да си подставено лице... Никой нищо не казва, нищо се не знае... Дано цял живот да им тежи на съвеста и да не намерят спокоен сън, АКО СА ГО УСЕТИЛИ И ПУСНАЛИ, па и лев да са взели...А те мен ако питате са толкова виновни, колкото и Максим... П.С.: Разпокъсани мисли общо ваето, дано някой схване на къде избива възмущението...

Коментар

Kuku написа:
        Аз, въпреки че нямам деца, си мисля, че ако някой убие мойто дете и го оправдаят (защото условната присъда за убийство си е равносилна на оправдателна ), после аз ще убия него
        чукай на дърво и викай "Пази Боже "
        фиатче Браво 2.0

Коментар

snake написа:
          И между другото немалко известни българи изтрепаха хора по пътищата, някои от тях също след употреба на алкохол:Божидар Искренов, Кирил Маричков, Георги Калоянчев, Зам. министъра на транспорта, депутата от ВНС Иван Генов. Никой от тях не влезе в затвора...
          Еми да всички трябваше да са в затвора ,нали са общ.личности ,интелигенция и прочие (някои от тях де )И след като тия пияндурници влезнат в затвора за 1-2 годинки ,утре голия сополкио от Куртово Кунаре ще се замисли ,да ли ще кара след като е фукнал 2-3 ракии ,образно казано !
          фиатче Браво 2.0

Коментар

Без коментар . Това го пише в днешния Стандарт. Халфът на Барселона - Деко, бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние. 30-годишният португалски национал бе глобен с 600 евро, а книжката му е отнета за 3 месеца. Алкохолната проба на техничаря показала 0,35 промила, докато в Испания позволената норма е 0,25. Инцидентът станал в ранните часове на 17 януари,
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
              Без коментар . Това го пише в днешния Стандарт. Халфът на Барселона - Деко, бе арестуван за шофиране в нетрезво състояние. 30-годишният португалски национал бе глобен с 600 евро, а книжката му е отнета за 3 месеца. Алкохолната проба на техничаря показала 0,35 промила, докато в Испания позволената норма е 0,25. Инцидентът станал в ранните часове на 17 януари,
              Нашият Чавдар Янков нали му взеха книжката в Германия за 8месеца и солена глоба !А само за една бира Представям си какво щеше да стане ако беше блъснал някоя 91 год.германка в разцвета на силите си
              фиатче Браво 2.0

Коментар

коцев написа:
                Без коментар . Това го пише в днешния Стандарт. Халфът на Барселона - Деко, ...
                Не разбирам и не гледам футбол, ма и този ще да е някой голям герой с национално значение.... Щом хората са решили 0.25 - значи 0.25. Няма "ама", няма "Искам-не искам". Това е за друга тема де....

Коментар

Колега едно е законното 0.25 а той да е с 0.35 докато при нашия герой за една седмица пет пъти сменяха показанията докато накрая ги утаманиха на 1.29 .Дори се опитаха закона да променят заради него .А испанците веднага глоба 800евро и три месеца без книжка нищо че е футболиста Деко .Ако и тук решат да пипат така яко както на запад само за един месец шофьорите ще намалеем с една трета .И сега колко самонадеяни има и карат безобразно мислейки си че на тях никога няма да им се случи такова нещо но практиката показва друго .Ако не отменят присъдите на Дупнишките полицаи то ще видиш че вече полицаите няма никого да докоснат с пръст само и само да не отидат в затвора . Просто от страх . Така ако бяха го тикнали Ставийски в затвора поне за 5 години всички щяха да си имат вече едно на ум че щом за него няма милост то и за нас няма да има .И ще почне да се създава ред в тая държава . Много пъти съм се възмущавал от тълкуванията и писаниците в законите . Примерно за някакво престъпление наказанието е от три до десет години затвор . Айде олам седем години разлика ??? Трябва ясно и конкретно за това и това престъпление толкова години осем или десет .Какво е това от 3 години до 10 години .Значи закона е направен за наши хора 3 години за останалите може и 10 за едно и също престъпление . Мъка и ужас е в тая държава до съд стигнеш и още повече да очакваш справедливост от съда . Никога .

Коментар

Чета защитниците на Максим и честно не вярвам на очите си...Дотолкова сме изкривени вече от тая държава, че вече приемаме за нормални тотално изкривени неща. Примерно твърдението ’той е виновен, но други виновни не ги наказват, защо него?’. Уважаеми, затова сме затънали до ушите в лайна, защото всеки гледа как на съседа му се разминава и прави простотии и той. Аршина ни редно/нередно изобщо го няма в нас, в душата. Аршина е ’аз знам един който го направи и на него му се размина значи това ми дава ПРАВО да направя същата простотия’. Много мога да изпиша, но без да се обиждате - леко ме е гнус от нас българите напоследък. Казвам го със сълзи СОЛЕНИ в сърцето.Едно уточнение. Тея два милиона които ужким гадовете искали всъщност са парите нужни за лечението в Израел. Таткото многократно каза - да поеме Максим лечението и оттеглям на секундата всякакви искове. Това не ми прилича на печалбарство ама никак. Човека не иска пари, а детето си. И аз мисля че е прав. Не трябва да го разглеждаме като ’Ама той как не го е срам да иска 2 милиона?!’ а като ’Максим ако е пич трябва да си поеме отговорността и да плати лечението на детето.’

Коментар

ls1 написа:
                      а като ’Максим ако е пич трябва да си поеме отговорността и да плати лечението на детето.’
                      Той ако ще и майка си на чукчите да продаде пак няма откъде да намери толкова пари.
                      N.Y. State of Mind

Коментар

sachma написа:
                        ls1 написа:
                        а като ’Максим ако е пич трябва да си поеме отговорността и да плати лечението на детето.’
                        Той ако ще и майка си на чукчите да продаде пак няма откъде да намери толкова пари.
                        Не съм съгласен. При такива форсмажорни обстоятелства може да се продадат имоти или изтегли ипотечен кредит. Изобщо това е технически РЕШИМ проблем. Аз не казвам, че ще е лесно. Но е абсолютно осъществимо.

Коментар

цитирам от фото-форум:А на който му се чете цялата тема - най-долу:Re: Присъдата на Стависки - две години и половина условноАвтор: explorer Дата: 31-01-08 13:38НК, Глава 2, Раздел I - УбийствоЧл.122. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години....Чл.123. (1) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години.(3) Ако в случаите по предходните алинеи деецът е бил в пияно състояние или ако е причинена смърт на повече от едно лице, наказанието е лишаване от свобода от три до осем години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от пет до петнадесет години.(4) Ако деецът след деянието е направил всичко, зависещо от него за спасяване на пострадалия, наказанието е: по ал.1 и 2 - лишаване от свобода до три години; по ал.3 - лишаване от свобода до пет години, а в особено тежки случаи - лишаване от свобода от три до десет години.НК, Глава 7, Раздел I - Условно осъжданеЧл.66. (1) Когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието.Не съм юрист, но според мен случаят е "особено тежък" - все пак първо Максим е бил предупреден от полицаи да кара внимателно минути преди катастрофата и не го е направил, и второ, освен убит човек, имаме и момиче в кома, което не се знае дали ще дойде в съзнание. Това ако не е "особено тежко", не знам кое е - според дефиницията в НК, тове определение "особено тежко" попада някъде между непредумишленото убийство на един и двама души. В случая имаме убит един, и почти убит втори човек.Така погледнато, присъдата би трябвало да е от 3 до 10 години, и това прехвърля границата от 3 години, до която може да се даде условна присъда.Отговори на това съобщение Re: Присъдата на Стависки - две години и половина условноАвтор: icikonti Дата: 31-01-08 16:09explorerНе е точно така с НК.Съжалявям, че ти оспорвам мнението, но все пак съм юрист , че и това ми е специалността-наказателно право.Текста на чл.122 от НК е некоректно цитиран в случая, поради това, че в същия НК има друг текст-специализиран за убийства при управление на ......и МПС-чл.142 .Члена от НК по който са осъдили Стависки е : чл.343 ал.3 буква "б" предложение 1 във връзка с ал.1 б."в" на същия текст , във вр. с чл.342 ал.1 от НК.Предвиденото наказание е "при смърт - лишаване от свобода от три до десет години".http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm#*Раздел%20IIПоради обстоятелството, че Стависки е поискал сам пред съда процедура : съкратено съдебно следствие - "Глава двадесет и седмаСЪКРАТЕНО СЪДЕБНО СЛЕДСТВИЕ В ПРОИЗВОДСТВОТО ПРЕД ПЪРВАТА ИНСТАНЦИЯ " , но вече от Наказателно процесуалния кодекс , членове след 370..., както казва чл.373. (ал.2 НПК .....не се разпитват свидетелите и вещите лица за фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, като съдът, ако постанови осъдителна присъда, определя наказанието при условията на чл.55 от Наказателния кодекс и без да са налице многобройни или изключителни смекчаващи отговорността обстоятелства.А чл.чл.55 от НК , казва, че СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ ПОД НАЙ-НИСКИЯ ПРЕДЕЛ /демек на чл.343 ал.3 буква "б" предложение 1 "от три до десет"/.Следователно съдията е дал наказание близко до максимума на чл.55 НК /три години/- 2,6 години.Автор: icikonti Дата: 31-01-08 17:42explorer - е все пак наказанието от 2 години и 6 месеца лишаване от свобода с максималния изпитателен срок 5 години си е наказание!През тия 5 години , един шамар да цапнеш на някой и си ВЪТРЕ!пЕТ години са си това.На обикновените хора като мене, биха ми натресли изпитателен срок 3 или 4 години.Но на Стависки -5 години......Съдията е човек!А на Mobby_Dick ще кажа, че : готин майтап за "горната" инстанция.От мойта практика, ми е ясно, че те са хората които "вземат парите".Най-много да омажат положението!Майтапа обаче е за уважените два граждански иска.До колкото разбрах са всеки от по 90 000 лева.Дано не бъркам!Та значи нещата там стоят така-Нямам случай на смърт при ПТП, при който наследниците да са взели такива суми.Обикновено се дават от по 10 000 лева на наследник.Този път съдията наистина е подходил човешки....Още повече, че застрахователя по полицата "Гражданска БЕЗотговорност" ще ги плаща.Има една подробност- до размера на договорената щета.Дано размера е около 80 000 лева, че роднините на хората да вземат поне някакви пари!Ако е 50 000 лева, роднините "ще имат да вземат" остатъка примерно от 40 0000 лв -от Стависки, а той "ще има да дава"......За това тоя рашън кънтри Стависки си е прехвърлил собственостите на другарката си, за да НЕ ДАВА.Ще издам една професионална тайна-с молба до застрахователя от наследниците, се вземат по-добри пари от 10 000 лв, но е доста далеч от 90 000 лв.http://photo-forum.net/forum/read.ph...95420&t=795420
                          Ex Fiat 126P
                          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                          Alfa Romeo 147 1.6 TS
                          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Добре, това ясно - максимума по чл.55 е 3г., а съдията е дал 2г.6м., НО защо са условни?!

Коментар

Всичко това написано е глупости на търкалета . Той сега пиян погуби два човешки живота и не го тикнаха в затвора та утре ако се сбие примерно пиян с някого ще го тикнат в затвора . Тоя филм сме го гледали много пъти .Най корумпирана в България е правосъдната система. Ако имахме съдии и прокурори на място сега България да е образец в Европа .

Коментар

Kuku написа:
                                Добре, това ясно - максимума по чл.55 е 3г., а съдията е дал 2г.6м., НО защо са условни?!
                                НК, Глава 7, Раздел I - Условно осъжданеЧл.66. (1) Когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения не е наложително да изтърпи наказанието.коцев:Май не четеш - в случая си е приложен закона. Ако не ти харесва ходи го промени.Друг е въпроса справедлив ли е или не.Закона е същия като и в много други страни.
                                Ex Fiat 126P
                                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                                X