Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Условна за Максим Стависки - БЕЗОБРАЗИЕ!!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

sok1 написа:
    Immortal написа:
    Въпреки, че Застрахователят няма вина, поне не и видима.Винаги такива обезщетения минават през дело, ....
    Защо тогава "застрахователят" не заяви в съда, че няма нищо напротив да изплати полагащата се застраховка? Или пак съдията му е виновен?
    Именно! Има вина Дидо.Съдът за да присъди разноски - първо някой трябва да ги е претендирал, поискал.В случая с това дело убиеца Ставийски няма нищо общо.Тук страни са Мануела Горсова и шибаната Застрахователна компания.В нормална държава застрахователите би трябвало да платят по Гражданската отговорност бързо и съразмерно, а след това да си водят регресен иск срещу застрахования.Но това важи за нормална държава.Само един факт - Кодекс на застраховането беше приет мнооооого преди да се приеме нов ГПК иНПК които да заенят архаичните комунистически такива. Да не говорим, че пък НК още нямаме нов. Е сметай какво лоби имат "застрахователите" в "народното събрание, а и не само там...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

В Дженерали явно работят тъпаци. Да изтървеш такава златна възможност хем да направиш добро, хем най-добрата рекламна кампания за годината. Представяте ли си ако Дженерали бяха публично и безусловно поели цялостното лечение на Мануела какъв положителен ефект щеше да има върху отношението на народа към тях?! Според мен фирмата пропусна шанса си да се превърне в ’нашия застраховател’ за българина. Ако бях на мястото на шефовете им щях да уволня целия PR отдел.Бенатова, мяташе гюбеци като излови бащата на ротативките, айде тръгни срещу Дженерали ако ти стиска, кучко...пардон....хрътко!

Коментар

ls1 написа:
        В Дженерали явно работят тъпаци. Да изтървеш такава златна възможност хем да направиш добро, хем най-добрата рекламна кампания за годината. Представяте ли си ако Дженерали бяха публично и безусловно поели цялостното лечение на Мануела какъв положителен ефект щеше да има върху отношението на народа към тях?! Според мен фирмата пропусна шанса си да се превърне в ’нашия застраховател’ за българина. Ако бях на мястото на шефовете им щях да уволня целия PR отдел.Бенатова, мяташе гюбеци като излови бащата на ротативките, айде тръгни срещу Дженерали ако ти стиска, кучко...пардон....хрътко!
        Защо Дженерали да е виновно!? Просто тази алкохолна винарка, трябваше да бъде съдена за убийство, да влезе в затовра и да няма право повече да убива. След това, трябваше да бъде възстановено смъртното наказание, да го изтърпи и след това отново да бъде отменено.Вместо това, мръсника си взе дупето в ръце, отиде си в Русия, Албена обиколи няколко телевизии и обясно колко им е зле, Бенатова показа бащата какъв е прахосник на ротативки и колко скъпа кола има и накрая съдът отсъди, че това момиче е безнадежден случай и няма смисъл да ощетяват застрахователя.Български сценарий. Къде в тази история е убиецът?

Коментар

2

И защо не виждам коментари как Бойко Борисов е наредил тази присъда? И ай след такива присъди как се влиза в Шенген и тн-щото тия в Европа не ги интересува как Кире майстора ме е прецакал с 5-10 лева а точно такива ,,решения,, -по,, съвест,, и по ,,право,,
          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Мисля че руснака си е изтърпял и има да изтърпява щетите от това престъпление. Това дело беше за пари по застраховката.Значи няма как да изискваш пари похарчени от теб и дошли от дарение че си се охарчил- няма начин.Който си мисли че като кара кола и няма начин да стане убиец на пътя даже и да не е пил- е олигофрен.
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

КИМИ написа:
              Който си мисли че като кара кола и няма начин да стане убиец на пътя даже и да не е пил- е олигофрен.
              Така е. И затова сключваме ГО, надявайки се застрахователят да "сърба" попарата, която ние бихме надробили.
              Stop giving directions, just say "Follow me."
              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Да се похваля:Вече съм със "ново" ляво огледалоИ да се оплача:Никои колега не ме вижда като карам из София(то и аз не виждам)
                Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

topuzko написа:
                  Да се похваля:Вече съм със "ново" ляво огледалоИ да се оплача:Никои колега не ме вижда като карам из София(то и аз не виждам)
                  Объркал си темата, пич

Коментар

Искам да внеса малко пояснение по темата. Напълно осъзнавам колко е деликатен случая, и мога само бегло да си представя каква травма е той за Мануела и близките ѝ. Обаче, практиката в подобни ситуации постановява, че застрахователната компания трябва да изплати на пострадалите постановеното от съда обезщетение. В конкретния случай, до колкото помня, то беше изплатено от Стависки веднага след делото, 80 000 лв., ако не бъркам, дори без да го обжалва. Така че, де юре, Мануела се счита за обезщетена, колкото и цинично да звучи, имайки предвид колко струва лечението ѝ, и съда точно това е постановил. При всяко искане за щета пострадалия декларира, че не е получил обезщетение, което, предвид публичността на казуса, семейство Горсови няма как да направи. Даже Стависки може да си потърси парите, които е платил, от застрахователната компания, както и вероятно е направил, защото именно това е смисъла на тази застраховка. По информацията от медиите това е единствения извод, който може да се направи. Странно е защо адвокатите на Мануела не са ги предупредили, или, може би, има нещо, което се премълчава. Далеч съм от мисълта да адвокатствам на Дженерали, които, в частта си "Автомобилно застраховане" са ... да се изразя деликатно, изключително трудни, според опита, който имам с тях.

Коментар

tomny написа:
                      Искам да внеса малко пояснение по темата. Напълно осъзнавам колко е деликатен случая, и мога само бегло да си представя каква травма е той за Мануела и близките ѝ. Обаче, практиката в подобни ситуации постановява, че застрахователната компания трябва да изплати на пострадалите постановеното от съда обезщетение. В конкретния случай, до колкото помня, то беше изплатено от Стависки веднага след делото, 80 000 лв., ако не бъркам, дори без да го обжалва. Така че, де юре, Мануела се счита за обезщетена, колкото и цинично да звучи, имайки предвид колко струва лечението ѝ, и съда точно това е постановил. При всяко искане за щета пострадалия декларира, че не е получил обезщетение, което, предвид публичността на казуса, семейство Горсови няма как да направи. Даже Стависки може да си потърси парите, които е платил, от застрахователната компания, както и вероятно е направил, защото именно това е смисъла на тази застраховка. По информацията от медиите това е единствения извод, който може да се направи. Странно е защо адвокатите на Мануела не са ги предупредили, или, може би, има нещо, което се премълчава. Далеч съм от мисълта да адвокатствам на Дженерали, които, в частта си "Автомобилно застраховане" са ... да се изразя деликатно, изключително трудни, според опита, който имам с тях.
                      Може би в други случаи нещата са така, както си ги написал, но точно в този случай нямат нищо общо с написаното от теб.1. Не може руския боклук да си търси парите от застрахователната компания, а дори е обратното, защото няма застрахователна компания, която да изплаща щети, ако има употреба на алкохол!!! т.е. застрахователя изплаща и после си прави регресен иск за парите от виновното лице, тъй като при употреба на алкохол застраховката ГО НЕ ВАЖИ!2. Искът по това дело, е заведен от Мануела (или от нейните представители), заради ВЕЧЕ ПРИЗНАТА щета в размер на 180.000 лв. (ако не бъркам цифрата, не ми се търси сега).Застрахователната компания е изплатила частично тази щета, и е спряла по-нататъчни плащания с предлог, че има осигурени пари за лечението от дарителските сметки. Те са знаели за тези сметки по времето, когато са признали щетата, така че правно това не е ново обстоятелство по делото и нямат никаква основателна причина да спират плащанията. Това че някой пострадал е намерил от приятели пари, за да си плати лечението - нещо, което по подразбиране трябва да направи застрахователната компания, а тя се ослушва - по никакъв начин не променя нейното задължение да възстанови тези суми.3. Решението на съда е изключително абсурдно и пълно с процедурни нарушения, тъй като отсъжда нещо, което изобщо не е предмет на делото.Това ще стане ясно вероятно на следващата инстанция, надявам се.

Коментар

Според мен руснака трябва да съди полицаите, които са го спрели минути преди катастрофата и пак са го пуснали. Тяхната вина никъде не се споменава, защо ли?! Доколкото знам Максим е платил 25 000лв отгоре отсъденото от съда, като жест. Няма да кажа че е достойно за уважение, щото белата той си я направи. Все пак единственото за което се възползва от смотаното ни законодателство е да не влезе в затвора, за което не мога да го обвиня, всеки има право да пази задника си.

Коментар

Immortal написа:
                          ....
                          Мда, наистина бях пропуснал факта, че в случая имаше и алкохол.

Коментар

Working...
                          X