...не може да няма начин... става въпрос за устройство за проследяване, а не за навигатор. Чувал съм легенди, че някои тираджии ги заглушават някакси, когато кръшкат... някой да знае нещо...
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Начин за заглушаване на GSM честота??? Не знаеш??? Я хвани телефончето в шепичка... я виж с колко падна сигналченцето? Та конкретните GPS проследяващи устройства се заглушават прекрасно с достатъчно количество алуминиево фолио... По възможност заземено Примерно една верига суркаща се зад тира... Но все си мисля, че тази система е неприложима за български тир-ове извън БГ примерно.
Ако антената е достъпна понякога е достатъчно само да се обърне наопаки. Успешно би могло да бъде и екранирането с метално фолио. Има дори специални устройства които заглуават честотата на която приема сигналите - 1,5GHz. Лошото е че повечето устройства могат да се програмират да запомнят последните координати при които е изчезнал сигнала и ако това е на открито лесно се правят изводи. А и никога не можеш да си сигурен че екранирането си е свършило работата - все по чувствителни са приемниците.Ако трябва да се скрият километри също няма шанс защото освен по GPS координати тези устройства броят километрите и по датчика на километража.Ако устройството се намира в чужбина няма проблем да се ползва роуминг, ако е необходима информация в реално време. Ако не то си работи в офлайн режим и трупа докато не се върже в домашната си мрежа и избълва събраното инфо ... и разни други похвати които вгорчават живота на следените
Не искам да крия километри, а само части от маршрута или целия маршрут Илко, какви са тези устройства за заглушаване, имаш ли повече инфо?! От къде може да се закупи, горе - долу на каква цена, доколко е надеждно?Техническите характеристики на приемника:
Прикачени файлове
M-Benz E 250 TD 150hp
M-Benz 200d 75 hp
Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили
Най добре потърси в ибей - гледал съм мисля такива неща. Наименованието под което е най вероятно да ги намериш е "portable gps jammer"нещо подобно на това http://www.securityprousa.com/pogpsja25.html
Вярно че темата е на цяла годинка, но като гледам характеристиките на ГПС-а, май не става въпрос за GSM проследяващо устройство, а за сателитно такова. Не съм спец, но така мисля.
Коментар