Колеги, много често говорим за застраховане на автомобила.До сега никой не е споменал за жилищна застраховка. Никъде след толкова наводнения и други, колко хора останаха без жилище, а ако имаха застраховка нямаше да плачат след това (не ги обвинявам, просто парите на по-бедните хора не биха отишли за застраховка на жилището, това е ясно!).Та изникна следния въпрос, защото аз почти си завърших супер основен ремонт на апартамента, в който ще се изнесем да живеем с половинката, та със сигурност след толкова хвърлени пари в него, да вземе да стане пожар, наводнение, или пък нахалните крадци да изнесат ново закупените предмети в апартамента няма да мога да го понеса.За това естествено говорих с моя застрахователен агент и ще застраховам апартамента срещу всички бедствия, който могат да се изсипят. Нещо като пълното каско ама за жилището.Та според някаква оценка струвахме, мазахме и приблизителна застрахователна сума, която трябва да плащам на година е около 250-400лв.Та за 300лв, примерно, си купувам сигурността за жилището, така както си купуваме сигурността за автомобила, който караме.Почти всеки дава пари за застраховка на МПС-то си, ама лично около мен никой не си е застраховал жилището си, където като стойност (поне при мен) съм дал доста повече пари от колкото за автомобила си.Аз избрах и ще направя такава застраховка, та да ми е мирна главата. Нали знаете със съседи не се живее лесно. На онзи от горе му се счупила пералнята, в следствие на което ми отиват много пари да си поправям жилището отново, защото е някой беден пияница и освен да изкара по 100лв/мес и да ги изпива, няма да помогне и да ми даде парите, защото той бил виновен та ме е наводнил. Не дай си боже се запали. Двойна мъка, прецакан апартамент + наводнение от пожарникарите. А братята роми/наркомани или общите крадци, които вилнеят и само гледат кой да разбият и да гепят каквото могат.Та искам да видя общата нагласа и мнение за този вид застраховка.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Застраховате ли жилището си?
Collapse
X
-
А какво покрива Жилищното каско при обир примерно и как се доказва, че телевизора примерно не си го преместил покрай другите щети??Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:А какво покрива Жилищното каско при обир примерно и как се доказва, че телевизора примерно не си го преместил покрай другите щети??
Коментар
-
No Name написа:jenshen73 написа:А какво покрива Жилищното каско при обир примерно и как се доказва, че телевизора примерно не си го преместил покрай другите щети??A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар