Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Един въпрос за хората и котките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ами и аз не искам да я тъпча с химии, може би направо кастрация (че ми е жал като гледам 1 седмица как се търкаля по земята и жално мяучи) за това мисля поне веднъж да я размножа Значи трябва да я "вОдя" на мъжкар, а не обратното...

Коментар

Nino написа:
      За себе си признавам, че котките са ми слабост.Лично мен повече ме дразнят домашните от колкото улични песове особено техните собственици. Тротоарите пред блоковете в моя квартал са буквално ОСЕЯНИ с кучешки изпражнения.Какъв дебил трябва са си, за да се наслаждаваш на това КАК ПЕСА ТИ СЕ ИЗСИРА на ТРОТОАРА, пред дома ти.В белите народи това се наказва глоба от 500 евро нагоре, а при рецидив може и да отнесеш някоя и друга седмица принудителен обществено полезен труд. Защо тогава не мислим за тениите и децата си, а обществото ни приема това за нормално.
      И аз това питам.

Коментар

batececo написа:
        Ами и аз не искам да я тъпча с химии, може би направо кастрация (че ми е жал като гледам 1 седмица как се търкаля по земята и жално мяучи) за това мисля поне веднъж да я размножа Значи трябва да я "вОдя" на мъжкар, а не обратното...
        Да бате Цецо, почти съм сигурен, че няма да стане работа ако приемете котарака. Вашата сладурана трябва да остане там поне няколко дни до седмица...разбира се ако се харесат.Нашия си имаше една комшийска любов... съседът от входната врата на блока я пускаше и тя сама си намираше вратата на апартамента.После наставаше едно гонене, мъркане,мяукане..спуквах се от смях.Издават едни къси мяукания като, че водят някакъв диалог.После при кулминацията, той я захапва зад врата, а тя такива гърлени звуци издава като рев на тигър. Разбира се през тия няколко дни семейството трудно ще спите, по цели нощи ще бъде такова тупуркане и патърдия, че не е истина!
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
          batececo написа:
          Да бате Цецо, почти съм сигурен, че няма да стане работа ако приемете котарака. Вашата сладурана трябва да остане там поне няколко дни до седмица...разбира се ако се харесат.Нашия си имаше една комшийска любов... съседът от входната врата на блока я пускаше и тя сама си намираше вратата на апартамента.После наставаше едно гонене, мъркане,мяукане..спуквах се от смях.Издават едни къси мяукания като, че водят някакъв диалог.После при кулминацията, той я захапва зад врата, а тя такива гърлени звуци издава като рев на тигър. Разбира се през тия няколко дни семейството трудно ще спите, по цели нощи ще бъде такова тупуркане и патърдия, че не е истина!
          E, аз си мислех, че до час-два все ще се харесат и ще свършат раЛта, ама явно няма да стане... Една седмица няма кой да ги търпи

Коментар

Айде, айде. Ще ги изтраете - в името на още няколко сладки, мили котенца, щъпукащи по диваните ви. Но моля ВИ, не ги изхвърляйте на улицата щом ви омръзнат. По-горе писах - имал съм Котка порода "улична", имал съм Котарак - с характер, персийски. Имал съм и куче - най-умното и красиво домашно животно. И Нино, моето куче си вършеше работата само на пръст (трева и/или пясък)... Не обичаше бетоните - може би защото като малък отнесе много обучение, че на бетона (плочките в кухнята) не се върши нио друго освен ходене Дори по едно време едновременно у дома имаше 2 кучета и 1 котка. Спогаждаха се - особено, когато си дефинираха ъглите. И както казах - мен не ме дразнят домашните животни, а уличните такива, а също и домашните песове къкъщи наляво и надясно...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Относно бездомните кучета - колкото и да ме е страх от тях (имам доказана фобия), никога не съм им посягал, защото знам, че животът им е такъв, благодарение на нас, хората. Относно бездомните котки - те поне не нападат хората. Освен всичко останало, доказано е, че отглеждането на котка вкъщи МОЖЕ да развие имунитет в човешкия организъм срещу редица микроорганизми, причиняващи алергии от всякакво естество.Колкото до размазването на котки (и кучета) с паве, ще замълча, но ще добавя, че такива "мъже" са просто мъжленца. jenshen73, интересно ми е, как човек на 35г, грамотен и относително интелигентен може да разсъждава като 15 годишен....
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Не съм бе човек, против кучетата, обичам всичките животни! Пак казвам, хората са виновни.Навремето имах Една Лада 21074...жестока беше.С нея без да искам убих змия, нямаше къде да избягам при разминаване по тясното Велинградско дефиле м.юни.Спрях, видях ,че беше смок... това е змията с най-големи заслуги след котката в нашето земеделие и бих казал дори икономика.Много болно ми стана.Нека да приключим с тази "тънка" тема... няма смисъл.Домашния любимец и животните изобщо са друга вселена, не можем да я обхванем.Под секрет ще кажа, че 98% от моето гледане на телевизия е на канала "анимал планет".Нека всички да носим тази частичка от природата в сърцата си и да не злословим против БОГ, който ги е създал, той най-добре е преценил кое да създаде, кое да остане с нас и кое да си отиде.АМИН!
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Всичко е относително Рокамбол - според Айнщайн поне. Относителни са интелигентността ми и разсъжденията ми. Явно неправилно формулирах първоначалният си пост, но ... понеже всичко е относително - няма да го редактирам. Не ме е страх нито от кучета нито от котки - въпреки, че вторите могат да нанесат много повече щети от едно куче Въпросът беше друг, но нека да зададем нов курс на темата - "Да или не на избиването на невинни овце, крави, телета, прасенца и бройлери в името на прехраната человеческая"... Хайде, нали аз съм виновникът - бъдете мъже, признайте си с какъв апетит ще изядете Коледното Прасенце? Аз съм мъжленце - ям месо и не ми пука, но очевадно е, че не само на мен, а тук го докарваме основно като писатели ЗООФИЛИ (не и аз де)... Не съм нито Кинелог нито Фелинелог.
                  Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                    Всичко е относително Рокамбол - според Айнщайн поне. Относителни са интелигентността ми и разсъжденията ми. Явно неправилно формулирах първоначалният си пост, но ... понеже всичко е относително - няма да го редактирам. Не ме е страх нито от кучета нито от котки - въпреки, че вторите могат да нанесат много повече щети от едно куче Въпросът беше друг, но нека да зададем нов курс на темата - "Да или не на избиването на невинни овце, крави, телета, прасенца и бройлери в името на прехраната человеческая"... Хайде, нали аз съм виновникът - бъдете мъже, признайте си с какъв апетит ще изядете Коледното Прасенце? Аз съм мъжленце - ям месо и не ми пука, но очевадно е, че не само на мен, а тук го докарваме основно като писатели ЗООФИЛИ (не и аз де)... Не съм нито Кинелог нито Фелинелог.
                    Правилно си разбрал иронията ми - радвам се, че не съм те подценил. Месо ям, всякакво и не му пука. Не мога обаче да отнема живот с паве, сори - това не е в същността ми. Точно тази твоя фраза провокира реакцията ми. Иначе далеч съм от мисълта да се обявявам за "по-голям светец и от Папата". Рибар съм, с удоволствие трепам комари, мухи и хлебарки...но, на бозайник трудно бих посегнал, особено беззащитен; да не говорим с паве. Пфу! Като дете не съм имал прашки, не съм измъчвал котки и кучета, не съм трепал жаби..., въобще, отнасял съм се с всичко живо с уважение. Вярвам, ако не директно в Бог, то в някаква Висша сила, която е наредила света, такъв, какъвто е. Малко философия, но в тези малки часове, какво да се очаква...Мир, приятелю, нищо лично, но ако пред очите ми някой "размаже" котка или куче с паве, лично ще му сменя физиономията...или той моята.
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Е, аз пък преди 22 години убих едно врабче - без да искам... тъпо е, но метнах един камък да прогоня врабците от храната на моето пиле - едно от врабчетата се оказа точно под камъка и взе, че се гътна от страх, не щото камъка нещо му направи...Виж, котка или куче не съм убивал, напротив - отровиха моето, но... както писах - позицията си е моя, ще си отстоявам Приеми го като социален експеримент.
                      Steliyan's Life!

Коментар

За мен има голяма разлика между убиване, с цел прехрана и убиване за забавление, от яд или по друга нездрава причина. Ям основно месо, не изпитвам угризения никакви, защото тези животни са ни дадени, за да се прехранваме с тях. Уличните кучета въобще не са ми приятни, а и домашните също, особено, откакто станаха повече от децата, но не бих светила маслото на нито едно от тях, нито одобрявам подобни действия. Съгласна съм, че се размножиха много, но трябва да се намери цивилицован начин, по който да се намали популацията им.

Коментар

На пържоли, на кайма или как ги предпочиташ уличните кучета, каза???
                          Steliyan's Life!

Коментар

Working...
                          X