Rigel написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Един въпрос за хората и котките
Collapse
X
-
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
-
Само 2ма човека ли освен да четат и мислят??? М?Цифричката след ника ми показва, че малко или много познавам комунизма. Бил съм 3 (трети) клас, когато една вечер закъснях малко повече пред входа и видях колата която пръскаше с обезпаразители. В демократичните години не съм виждал някой да пръска с каквото и да е. Хората викат "Едно време нямаше толкова комари"... да, нямаше - щото пръскаха.Котките и кучетата дето са по улиците са беззащитни - вярно е, ама що кучетата ръбат тичащи хора бе??? Едно време толзко бездомен добитък по улиците нямаше, а около виетнамските общежития дори бяха дефицит... Котките пред блока - да, чисти са по своему, но това мен не ме устройва - особено, когато някоя котка си е направила кенеф от чистоновата ми обувка... Котешките бълхи - ами квото падне се катери там където намери - живея точно срещу ХЕИ и въпреки всичко вкарвам поне по 5 бълхи на ден в къщи през лятото. Само от преминаването през котефермата.При създаването на темата, а и преди нея - не съм убил нито едно животно, дори и за хранаSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Нещо не разбрах?! Ти да не оставяш чисто новите си обувки пред апартамента на стълбищната площадка? Иначе по принцип те маркират срещу по-силните от тяхните миризми.И не мислиш ли, че за коткофермите и кучешките сборища са виновни хората? Вижда жабата, че подковават вола... сиреч, решава някой,че иска куче (щото съседът му има.. и да не остане по-назад) и отива да купува.Естествено, не му се дават много пари и естествено го "прецакват"... продават му помияр.След няколко месеца като клепнат ушите, помиярът бива изхвърлен на улицата.При котките положението е сходно, но по-различно, ако искаш ще напиша как става. При колите и авточастите също.Би ли ми обяснил защо в моя роден Велинград е почти изключено да видиш улично, безстопанствено куче.Котка тук-там се мярка, но основно си стоят в нашия двор, само като се разгонят кръстосват и миткат.Явлението е социално, обществено и в никакъв случай не касае особеностите на бедните животни...кучета и котки. За подобно четене и мислене ли говориш или за някакво друго?ПП...Повтарям, че бълхите по котките не прескачат, те не могат да дойдат в твоята коса или тяло, човекът не е техен приемник.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
За бълхите на котките - да, не са вредни за хората и не ходят по хората. Ако си открила бълхи у вас, то те не са от котките. Имал съм котки (все още имам, но са малко далече от мене) имали са бълхи, но по нас е нямало нищо. Те си стоят по тях си. Имали сме и куче на село, вънка на двора вързано до колибата му - да не ти описвам колко бълхи имаше по стаите и по нас и колко пъти сме били ядени точно от техните бълхи. Така че замисли дали наистина котешките бълхи ти създават проблемите.За това че вътре във входа има котки - я се замисли защо са там. Най-вероятно защото някой ги храни и ги е настанил там. Защо не се скараш на този дето ги храни, на този който се грижи за тях, а се оплакваш на нас?При нашия блок също има котки, също и ние участваме чат-пат в храненето им, но това става отвън, зад блока и обикновенно от терасата им пускаме някоя мръвка и те си знаят и само там стоят - отпред пред блока не се мяркат, нито вътре в блока.Също има разни препарати за котки които като напръскаш например мястото в блока където стоят и те няма да отидат пак там. То идеята им е друга на тези препарати, но и в твоя случай ще свърши работа... а, да, не ти се дават пари, предпочиташ да мрънкаш и трепеш с павета - така де, все още последното не е направеноAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
Що да са бисери бре Димочко. Бисер е това, че котката може да направи нечии обувки на "кенеф".Че е възможно и че го прави, да МАРКИРА, нечии миризливи обувки и маратонки, но това не е КЕНЕФЛЪК...тя МАРКИРА, а не задоволява естествените си нужди в миризливите обувки.Питай синовете ми, за един месец ги вкара в пътя, да си прибират тези вещи по шкафовете за обувки и перат мръсните чорапи...щото и тях маркираше... ха-ха-ха! иначе не помагаше иSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Що да са бисери бре Димочко. Бисер е това, че котката може да направи нечии обувки на "кенеф".Че е възможно и че го прави, да МАРКИРА, нечии миризливи обувки и маратонки, но това не е КЕНЕФЛЪК...тя МАРКИРА, а не задоволява естествените си нужди в миризливите обувки.Питай синовете ми, за един месец ги вкара в пътя, да си прибират тези вещи по шкафовете за обувки и перат мръсните чорапи...щото и тях маркираше... ха-ха-ха! иначе не помагаше иИстината е някъде там!
Коментар
-
Спомням си, че имаш котка.Имах един G4ХХХ кореспондент(на цифровите модове), не помня суфикса,на който котаракът се бе споминал на 21 години.Англичанинът (имахме "скедове" всеки четвъртък) се беше поболял от мъка по животинчето.Чел съм, че в неволя (при домашни условия),хранени с качествени храни може да подминат 20 години.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:Чел съм, че в неволя (при домашни условия),хранени с качествени храни може да подминат 20 години.Истината е някъде там!
Коментар
-
Аз ли създавам впечатление, че се оплаквам или и тук има любители и защитници на безпризорни котки и кучета изхранвани от някой самарянин???@Nino: не си оставям обувките никъде на открито, но тъпото е, че докато седя да си отключвам вратата и докато ми се умилква някоя котка - вече ме е и маркирала ... Сега остава и някой да ми каже защо тъпия не уличен доберман ме ухапа по ръката??? С точно тази ръка водех кучето си, но нито съм го галил, нито съм му давал да ме ближе...Харесвам котките, но когато са си в къщи, а не тея по улиците.... не харесвам и помиярите...Но както и да е - надявам се, като папкате пържолка, кифтенце или кебапче да се сетите, колко мили и беззащитни са били притежателите на мръвката преди да ги убият... е тогава пак елате ми скачайте... офф... А горките жълти пиленца дето припкат по двора?? Колко вкусни са после на грил, аааа? И какво, като ги ядем не ги ли УБИВАМЕ БЕ, Ей?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Rokambol написа:Котката не мирише или поне не толкова, колкото кучето. Котката не ползва за тоалетна всичко, което и е удобно. Котката е много по-чисто животно от повечето бозайници, вкл. и човекът. Котката е един от най-добре приспособимите бозайници на Земята. Котката, наравно със змията е от най-почитаните и уважавани същества на планетата. Котката има характер и достойнство. Това не и пречи да уважава и слуша стопанина си. Котката убива освен за прехрана и за удоволствие. Котката влиза в схватка, само когато е притисната до стената.Гледам четири котки вкъщи и храня още толкова на улицата, когато мога. Не се гордея с това, нито се срамувам. Всяко живо същество има право на живот.P.S. Само комплексиран човек би наранил животно, каквото и да е, без основателна причина, напр. самозащита.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
jenshen73 написа:Само 2ма човека ли освен да четат и мислят??? М?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
batececo написа:Мда чувството е супер В момента търся, ако има някой от Люлин да "услужи" с мъжки котарак за малко, цел: създаване не потомство на котката ми, която е на 2 години, искам един път да роди и тогава вече ще и давам хапове против разгонка...jenshen73 написа:Аз ли създавам впечатление, че се оплаквам или и тук има любители и защитници на безпризорни котки и кучета изхранвани от някой самарянин???@Nino: не си оставям обувките никъде на открито, но тъпото е, че докато седя да си отключвам вратата и докато ми се умилква някоя котка - вече ме е и маркирала ...SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Аз пък си признавам, че не харесвам котки, в смисъл, нямам нищо против котките, но не бих гледал котка у нас Имал съм няколко кучета, дори прибрах едно улично, като малък и в момента съм убеден, че мястото на животното не е в двустаен или тристаен апартамент Не ме разбирайте погрешно, обичам животните, и то всякакви животни, не само кучета - имал съм и няколко аквариума с рибки, щях да имам и морско свинче, но просто мисля, че апартамента не е подходящо място за животни Иначе от семейство котки много ми харесва черната пантера
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар