Попаднах на една тема в блога на мой познат - как във входа на кооперацията в която се помещава офисът му гнездели бездомни котки...Та исках да пусна темичка да си кажете кой е френолог и кой не. Аз лично не съм фелинолог, но много ме дразни факта от фейк фелинолозите - тези дето роптаят "Ама що биете/ритате/тровите горките котенца, те никому не са виновни". Личното ми мнение е, че който го дразнят гадовете - може да си осинови една/няколко от тези смръдливи и бълхоразнасящи гадини. Да не споменавам, колко са гадни като се разгонят...Има ли Фелинолози тука?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Един въпрос за хората и котките
Collapse
X
-
Само не разбрах какво общо има тук френологията и френолозите?А иначе аз не се имам за фелинолог, но не бих сритала, нито отровила никоя котка, колкото и гадно да смърди! Но хора всякакви, някои може би издевателстват над такива беззащитни твари, за да компенсират собствените си неуспехи в живота и др.
-
Мисля за фелинология, пиша френология, какво да направя Много неща ми се въртят в главата, но определено ми писна от "беззащитните" улични зверове. А ти понеже си жена ти е простено - докато не ти опикаят любимите обувки. Знаеш ли що бълхи съм внесъл у дома, само минавайки през 5те метра вход... И това защото бабички, а и не само, които нямат какво да правят гледат конкретните мяукащи гнусотии... във входа, а не да си ги качат у тях... Та понеже нямаш нищо против котките и ти е болно ако премажа някоя с паве - ще вземеш ли една от улицата, да я прибереш у вас??? Така хем ще намалее напастта с 1 хем шанса да убия някоя ще намалее също...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Нямам садистични желания. Искам само по-малко паразити в къщата си. Не мога да прелитам през входа и поради тази ми инвалидност - много бълхи от милите Ви котки се катерят по панталоните ми. За ваше щастие - кучета има и във Варна, но все още не са започнали да ръфат хора, просто защото има баби, които хранят и тях. Rigel - предлагам и на теб да си вземеш една улична котка - шансът да оцелее ще е по-голям. Ако в София си нямате - ще ти опаковам една и ще ти я пратя по куриер за моя сметка. П.П. За всички неразбрали - все още не съм убил нито една котка, вероятно няма и да го направя. Просто мразя глупавата зоофилия цъфтяща у българите.Steliyan's Life!
Коментар
-
Криворазбрана цивилизация - това е.Според мен не е нормално свободно да се разхождат бездомни кучета и котки - най-малкото защото серат там където детето ми играе, а вие знаете ли колко е опасна тенията????Майната им на бълхите, с препарат се махат. Ама другите неща са по-лоши. Нападат и хора. Онзи ден по новините жена нахапана, мъж нахапан - ами ако е моето или вашето дете - няма да е нахапано, а ИЗЯДЕНО...А котките са миловидни, но докато не се наложи да ги сриташ.Аз съм за прибирането на всички тези живинки в кучкарници/котешки приюти - и ако някой много му са мили - да иде да си вземе 1-2-3-4 и да си ги гледа, ама да им се татуират номера на ушите и като животнолюбеца напъди животинката щото му е писнало от нея - по номерчето - оп, глобаааааAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Един човек, който между ушите си има мозък. Мерси Явка, че ме разбра. Моето още не е почнало свободно да си играе навънка, но скоро и това ще стане ... Не ми се мисли с какво ще се сблъска младият му организъм покрай "златните" фекалии на тези животни.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Нямам садистични желания. Искам само по-малко паразити в къщата си. Не мога да прелитам през входа и поради тази ми инвалидност - много бълхи от милите Ви котки се катерят по панталоните ми. За ваше щастие - кучета има и във Варна, но все още не са започнали да ръфат хора, просто защото има баби, които хранят и тях. Rigel - предлагам и на теб да си вземеш една улична котка - шансът да оцелее ще е по-голям. Ако в София си нямате - ще ти опаковам една и ще ти я пратя по куриер за моя сметка. П.П. За всички неразбрали - все още не съм убил нито една котка, вероятно няма и да го направя. Просто мразя глупавата зоофилия цъфтяща у българите.
Коментар
-
jenshen73 написа:Един човек, който между ушите си има мозък. Мерси Явка, че ме разбра. Моето още не е почнало свободно да си играе навънка, но скоро и това ще стане ... Не ми се мисли с какво ще се сблъска младият му организъм покрай "златните" фекалии на тези животни.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Мда... А аз ще си лягам и дано да не сънувам котки. Имал съм - и котка и куче. Котката се спомина нейде на село, защото ... се наложи да я махна от апартамента - нямаше кой да и слугува. Кучето... "добри" съседи го отровиха, защото бившата ми се карашв с всички за всичко... по-корава и смела от мене го даваше. Нямам нищо против домашно животно - с всички имунизации (които съм правил стриктно по паспорт), с всички обезпаразитявания и прочие... Имам против и съм го написал и пак го пиша - УЛИЧНИТЕ изоставени БЕЗДОМНИ животни. Дето носят зарази, паразити и мръсотия! Ете това е.Steliyan's Life!
Коментар
-
Котката не мирише или поне не толкова, колкото кучето. Котката не ползва за тоалетна всичко, което и е удобно. Котката е много по-чисто животно от повечето бозайници, вкл. и човекът. Котката е един от най-добре приспособимите бозайници на Земята. Котката, наравно със змията е от най-почитаните и уважавани същества на планетата. Котката има характер и достойнство. Това не и пречи да уважава и слуша стопанина си. Котката убива освен за прехрана и за удоволствие. Котката влиза в схватка, само когато е притисната до стената.Гледам четири котки вкъщи и храня още толкова на улицата, когато мога. Не се гордея с това, нито се срамувам. Всяко живо същество има право на живот.P.S. Само комплексиран човек би наранил животно, каквото и да е, без основателна причина, напр. самозащита.
Коментар
-
Rokambol написа:Котката не мирише или поне не толкова, колкото кучето. Котката не ползва за тоалетна всичко, което и е удобно. Котката е много по-чисто животно от повечето бозайници, вкл. и човекът. Котката е един от най-добре приспособимите бозайници на Земята. Котката, наравно със змията е от най-почитаните и уважавани същества на планетата. Котката има характер и достойнство. Това не и пречи да уважава и слуша стопанина си. Котката убива освен за прехрана и за удоволствие. Котката влиза в схватка, само когато е притисната до стената.Гледам четири котки вкъщи и храня още толкова на улицата, когато мога. Не се гордея с това, нито се срамувам. Всяко живо същество има право на живот.P.S. Само комплексиран човек би наранил животно, каквото и да е, без основателна причина, напр. самозащита.
Коментар
-
Имам ги 4 маци у нас.Винаги ми липсват като замина някъде за по-дълго.Това дето разправят,че котката отнемала отрицателната енергия....ВЯРНО Е! Много успокояват.В Япония галенето на котка е вид терапия срещу стреса.Има си специални санаториуми,където понякога хората отиват да почиват...същото както при нас разходката из планинските хижи събота и неделя.Та там имат такава процедура-по няколко часа всеки ден ресане и галене на котка.Не става въпрос за търговски трик,а за научно доказан ефект.
Коментар
-
Не мога да разбера защо въпреки че ви се обясни че става дума за безстопанствени котки ги защитавате сякаш са вашите си гледани, обезпаразитени и ваксинирани любимци. Колега, защо не се огледаш за някой стационарен кучегон. Действа и на котки. Ако си на по-нисък етаж слагаш го на балкона и де що кога излезеш го активираш за малко. Котките ще се изнесат доста бързо. Хуманно е (вреди на котките колкото на теб някой ако ти дранне с чинели) и ефективно. Веднъж котките като ги няма и бълхите ще си отмрат. Може и малко психо атака да приложиш на бабите дето ги хранят, като ги видиш питай ’Абе, платихте ли данъка за котките, по закон който ги храни е собственик’ и те докато проверят кфо що...
Коментар
-
Колеги не четох всички постове в темата, но вие котките ги изкарахте зверове бе. По комунизма като бях малък имаше много повече котки в нашия квартал от сега и нито едно дете не се беше разболяло. Сега кучетата са много, а котките малко. jenshen73 това, че котката във входа има бълхи (ако има изобщо) не означава, че и в апартамента ти ще има. Котките са достатъчно чисти животни и играят своята роля за намаляване на някои други не толкова приятни животинки. Преди 20 години никога не е имало мишки и плъхове в мазето ни, а сега е пълно. Оставете животинките на мира да си живеят, щото не съм чул за някой нападнат от котка. А това с павете дето ще му щупиш главата на котето, надявам се наистина само да приказжаш щото е без коментар
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар