Резултата Както се вижда, леда е почти разтопен и водата не е преляла Капките, които виждате да се стичат, са от конденз - плота под чашата е сух Край на експеримента
ти ползваш някакъв специален лед хахахахмайтапя, се но според мен също трвбваше да прелее но ти ем опроверга
Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Има един елемент, който умишлено пропуснах да спомена - водата в чашата е сладка, т.е. ако наблъскам сол, както в морската вода, може и да прелее след разтопяването на ледчетата А, защо не експериментирате и вие
Има един елемент, който умишлено пропуснах да спомена - водата в чашата е сладка, т.е. ако наблъскам сол, както в морската вода, може и да прелее след разтопяването на ледчетата А, защо не експериментирате и вие
Според мен дяволът е в детайлите - важно е количеството вода. Пълниш чашата и ако за да прелее са необходими 260 мл то отливаш 60 мл, така, че в чашата да останат 200. После вземаш 2-3 бучки лед които да са = на 60 мл. Вярвам няма да имаш проблем да го изчислиш. Слагаш ги в чашата. Те, понеже не са изцяло потопени във вода изтласкват по-малък от пълния си обем вода и съответно чашата не прелива. Но когато се разтопят си добавят тези 60 мл които са необходими за да прелее чашата. Като гледам на теб ти е необходимо съвсем малко за да прелее. Бъди сигурен, че и във филма не е станало с един дубъл
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар