Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шофиране само с 0% алкохол в кръвта!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никога не пия когато ще карам даже и предната вечер но това с 0.0 е много относително так че.... А за тези които и сега пият и карат няма да спрат заради този закон. Според мен просто трябва да се спазват сегашните закони и да има по-сериозни последствия като те хвана и закона да се прилага.
    FIAT PUNTO 1.2 ELX 1995

Коментар

Не поради секви дребни грешки който могат да станат....Колега Джими си оправи подписа - Пунто не понто
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Нека не забравяме, че в човешкото тяло има алкохол и без да сме пили.При някои по-малко, при други-повече.И от тази гледна точка могат да възникнат проблеми при определени обстоятелства.Друг е въпросът, че и уредите могат да грешат при минимални количества.Така че въпросът остава много спорен.
        N.Y. State of Mind

Коментар

Според мойте скромни познания знам че и никотина влияе на тези уреди, а и както колегите преди мен казаха все пак има някакви отклонения. Ще изпуша 2 кутии цигари за една вечер и като духна 0.3 Айде отиде ми книжката!
          >>> PUNTO POWER - HGT<<<

Коментар

Една бира трябва да дават, иначе защо сме живи.
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

До някаде съм с колегата Кими дефинирайте пили аз лично под пил разбирам да седнеш да обърнеш 2-3 бири или 200-300 грама твърдо гориво. Ами например сядаш пиеш 50 ром и после водиш се пил ли и неможе да се контролираш. Истината е, че трябва да има строг закон, но това е за тея дето сядат цяла вечер да пият и после "ай жена да си ходим, че живеем на 10 км". Аз избягвам да пия дори по 1 бира като съм с колата понеже незнам колко ще ми отчете не съм духал още.
              Fiat punto 1,1
              Fiat bravo 1,6 16v
              Fiat bravo 2,0 20v
              Honda civic 1,5
              BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

Аз съм- за!

Коментар

От доста време работя в ресторанти. И просто ви казвам, че ми настръхва косата ЕЖЕДНЕВНО! Мъртво пияни хора, се качват на колите си и си заминават.Имал съм случай, когато един редовен и доста богат клиент изпи 4 бутилки бяло вино. Беше мъртъв! И около 12 часа става да си тръгва - действието се развива в Студентски град. Настигнах го при колата му и в рамките на 5 минути го убедих, че ще го закарам до вкъщи, след като не иска да остави колата си пред ресторант за през нощта. Хора, вярвате ли ми, че в момента в който той седна на задната седалка на джипа, и след като тръгнах веднага заспа? Той беше готов да кара...Та не мога да преценя - трябва или не...наистина не мога...

Коментар

А сега де. По принцип съм ЗА карането напълно трезвен, но ако изискването е точно 0% алкохол и си пил предната вечер можеш да изядеш баси дървото...
                    Fiat Brava 1.6
                    Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                    Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

Под 0.5 не е вредно за 80 кг. мъж. Закона просто трябва да позволи една бира или 50гр. за "Наздраве" на компанията и всичкото отгоре да се наказва с отнемане на книжка за 3+ години- мисля, че така е честно.
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Kimi_Raikonen написа:
                        ... и всичкото отгоре да се наказва с отнемане на книжка за 3+ години ...
                        А сега да си представим следната случка -Отиваш някъде на купон, и си без колата ти, но книжката е в теб, вече си изпил около 100-150гр. алкохол и на някой от твоита компания му става лошо , кофти и т.н. и трябва да се закара в болница ( да пази Господ ! ), ама само ти имаш книжка.. и тръгваш да го караш и те спира патрулка и отиваш духаш на дрегера... бумм без книжка за "3+ години" ? Това ли е правилното ? Ми аз като се замисля не е! Просто както ще се повторя както казаха и колеги по-нагоре - "Всичко си е до манталитет", още повече - ЖИВЕЕМ В БЪЛГАРИЯ ! Много добре знаеш как стават нещатата за КАТаджиите... още повече тогава те спират, дрегера показва 0.2 промила и веднага следва реплика - " Какво правим сега ? 3 Години без книжка или ще почерпиш ?" ...
                        Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Няма никакъв смисъл.И сегашните закони са добри, просто никой не ги спазва
                          VTS 16V

Коментар

Разпоредбите на закона за движение в общи линии отпадат при спешен случай който не търпи отлагане. Включваш всички видове светлини, като предупреждение, освен дълги, и даваш газ. Позволено е да преминаваш на червено, да навлизаш в забранена улица, но разбира се ако после те викат с призовки , трябва да представиш много убедителни доказателства, че не си могъл например да изчакаш зеленото, и си минал на червено. В описаната ситуация - викаш такси. А това за което говоря е например катастрофа, или нещо подобно. Също така в такива "изключителни случаи" не само че не е забранено да караш дори и да нямаш книжка, ами даже си задължен , по НК! Понеже нямам намерение да споря точно за това, само казвам как е, обяснено ми от приятел полицай. Но се съмнявам да е описано в някой нормативен акт. Мисля че колегата abarth77 може да потвърди или отхвърли думите ми най-добре.

Коментар

charlie написа:
                              ...2) според теб човек, с 0.13/1000 пиян ли е?...
                              Имаше години, когато след цяла нощ запой по дЪскотеките, поемах по близо бутилка концентрат... Ставаяхме после с аверчетата и си заминавахме... И пак не се чувствах зле, не съм говорел завалено, никога не съм се пребивал (падане от залитане и въргаляне по моравите), незнам и какви показатели е можело да се получат тогава за мен... Ама от доста време, със сигурност от година насам, откак съм на семейно със жената, почити не пипвам, до такава степен съм пречистен, че 2-3 бири или 200гр. "дедова", убава и съм вързал кънките... и се чъвствам замаян и неспособен за сериозни дейности, па камо ли да карам... И всичко това не на гладен стомах, да не вземе са някой па да каже "Требе да се подложи преди това...". Сам си направи извода , дали може или не да си пиян на 0.13 и колко са 2 бири или 100 грама.... За мен това си е строго индивидуално За мен въпроса има и друга страна. Как седи номера с тези дето се нашмъркат или напуфтът като идиоти и подкарат талигите... Незнам дали тях дрегер ги лови... Имаше един такъв, дето чакаше с мен на изпита за книжката и ми обясняваше колко сигур щело да бъде яко, ми идеше да му таковам главата...

Коментар

Гласувах против защото има доста храни и напитки които биха показали стойност на дрегера.И тогава какво айде на кръвна проба а.То по добре с всеки автопатрул да има доктор и да взема проба на място.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X