В Унгария вече се шофира само с 0% алкохол в кръвтаСпоред промяна в Закона за движение по пътищата полицаите ще отнемат на място шофьорската книжка на всеки, който даде положителна проба21.01.2008Унгарската полиция от днес ще отнема на място и без изключение шофьорската книжка на всеки, хванат да шофира дори с минимално количество алкохол."От днес влиза в сила промяна в Закона за движение по пътищата. Полицаите ще отнемат на място шофьорската книжка на всеки, който даде положителна проба за алкохол", гласи съобщение на полицията.От няколко дни в Унгария се води кампания за информиране на хората за новите разпоредби. С драконовския закон, по силата на който може да се шофира саъмо с 0% алкохол в кръвта, властите се надяват да намалят значително пътните злополуки, дължащи се на шофиране след употреба на алкохол.През 2006 г. в Унгария са станали 21 000 пътни катастрофи, от които над 10% или 2271 - в резултат на шофиране в пияно състояние. В 154 катастрофи има убити хора. От 1,4 милиона проверки през 2006 г. са установени 42 000 случая на шофиране с алкохол в кръвта.http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1150496 ---Според вас трябва ли да се приеме такъв закон и в България? И дали ще даде резултат? Дали ще спре идиотите по пътищата да шофират в нетрезво състояние... ????
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шофиране само с 0% алкохол в кръвта!
Collapse
X
-
maiskaЕтикети: –
-
Тук има един тънък момент - грешката на уредите. Като заклет инженер знам, че всеки измервателен уред има някаква грешка, която зависи от тарирането , конструкцията, околната температура, фазите на луната и т.н.Тоест, невъзможно е да се направи уред, който да показва винаги нула, ако водача не е пил. Единственото техническо решение е, да се сложи граница в самият уред, тоест, уреда да се направи така, че ако отчетеното количество е под някаква стойност, на екрана да излиза 0.0Тогава обаче, пак ще има някаква граница, само че ще е скрито зададена.Като резултат, много напълно невинни хора могат да пострадат.Иначе и аз съм за непиещи водачи! Аз самият не пия изобщо, ако ще карам в следващите няколко часа - въпрос на принципи.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
bubachko
johnfound написа:Тук има един тънък момент - грешката на уредите. Като заклет инженер знам, че всеки измервателен уред има някаква грешка, която зависи от тарирането , конструкцията, околната температура, фазите на луната и т.н.
Коментар
-
Гласувах против. В противен случай 200-250 гр. концентрат късно вечерта и на сутринта можеш да се окажеш в нарушение - въпрос на организъм. По принцип съм против да се управлява МПС след употреба на алкохол, но не трябва да се стига до вманиачаване. Има и ред други, не по-малко съществени причини за многото катастрофи.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
против - не е възможно да се гарантира, че няма да се разхождам за кръвна проба, всеки път, когато уреда кривне с малко, а и къде е обосновката? в смисъл как до сега се приема че е безопасно да се кара примерно с 2/1000, а сега изведнъж напротив само с 0/1000.... има ли изследвания, теории и прочие?п.п. да не говориме, че в някои съвсем нормални храни се съдържат известни количества алкохол, а и при някои процеси в организма се отделят малки кол. алкохол..."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
За кОлата не знам, но една бозичка сутрин би те лишила от книжка одма.Също гласувах против, въпреки че не пия и не пуша, защото понякога от една-две цигари може да ти покаже наличие на алкохол...Преди като беше и в България така (0 промила разрешение), да не би да нямаше катастрофи с пияни? Въпрос на възпитание и морал е да се качиш на колата напит...
Коментар
-
Също гласувах против,въпреки че не пия,просто не обичам алкохола.Много от съображенията ми са ги казали колегите преди мен,дори си мисля че и един изпит нектар,пак може да покаже наличие на алкохол,въпрос на организъм и време.Дори и с такъв закон пак ще си карат пияни тия които и сега си карат,просто трябва да се наложи спазването на закона и пак всичко зависи от морала.
Коментар
-
Явор Митев
.....ник`ви дрегери, ник`ви закони, никъв контрол........само сух режим му е майката и фанта портокал с пържени картофки до насита, айдееееее.........
Коментар
-
По принцип ЗА. Това за бозата и колата - нямам идея дали е вярно. До сега са ме спирали за проверка само веднъж и то посреднощ в едно забутано село по някакъв 4-то класен път - показа си 0.0Аз дори и пръстчето в алкохол избягвам да си топна ако ще карам после, да не говориме за бонбони пияни вишни :DAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
nanio написа:Аз категорично съм за въвеждане на този закон. Тук всеки 3-ти кара пиян."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Абе няма за тебе 200 мл алкохол - пиян ли е водач. След като си седнал да пиеш, това е умишлено деяние. Значи знаеш, че ще се прибираш с автомобил и пиеш. Не става така. Твърдо съм ЗА такъв закон. Ама има и един друг момент. Идва в службата някой с Рожден Ден и черпи бонбони с пияни вишни. Взимаш 2-3 бонбонки и дрегера трябва да ти отчете нещо. Та затова трябва да има някаква минимална граница, ама тая граница 0,5 трябва да се свали според мен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар