Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Днес е 15-ти Септември

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Днес е 15-ти Септември

Ех.....днес съм пак на училище. Толкова бързо мина тази лятна ваканция. Разбира се че всички трябва да карате на запалени фарове.

Задължително на запалени фарове .... най-вече днес!!!!
    Tempra 1.6 i.e. S Lybra 1.8 vvt lx 088 9 242 369

Коментар

Ами аз винаги си карам на къси. Няколкото грама гориво в повече са малка цена за повишената безопасност.
      Fiat Ritmo 105TC
      1600cc 105к.с.

Коментар

Нека намалим и скоротта особено в околностите на училищата Нека бъдем и по- толерантни и да спираме на пешеходните пътеки,тъй като децата имат навика дa тичат през пътното платно

Коментар

johnfound написа:
          Ами аз винаги си карам на къси. Няколкото грама гориво в повече са малка цена за повишената безопасност.
          съгласен съм че трябва да сме особено внимателни с децата!Искам да питам нещо, първо ме извинете за оффтопика и може би тъпия ми въпрос, ама колата наистина ли харчи повече когато караш на къси?!?
          "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
          (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

charlie написа:
            Искам да питам нещо, първо ме извинете за оффтопика и може би тъпия ми въпрос, ама колата наистина ли харчи повече когато караш на къси?!?
            Ами да, но много малко. Известен закон от физиката е закона за запазване на енергията - ако някаква енергия се подава към лампите, то тя трябва да се вземе от някъде и това някъде е двигателя, който върти генератора. А тъй като разхода е пряко свързан с мощността която се черпи от двигателя, то съответно при повече ел. консуматори и разхода е по-голям. Това важи и дори в по-голяма степен при мощни усилватели например.Но не се панирайте, сравнено с общата консумация, тази е незначителен процент и е равна на мощността на крушките Pk (няколко десетки вата) разделена на КПД на генератора (0.8 - 0.9 предполагам) - тоест максимум 100Вт (0.1квт). Сравнено с мощността на колелата, която според мене, дори при много икономично каране е поне 10квт, се получава 1% увеличаване на разхода.
            Fiat Ritmo 105TC
            1600cc 105к.с.

Коментар

Аз пък от 5г. карам на фарове и смятам че така е редно.Освен това призовавм всички да карат внимателно винаги, а не само днес.

Коментар

1115 написа:
                ...призовавм всички да карат внимателно винаги, а не само днес....
                Няма да е никак лошо, с оглед на хлъзгавата настилка, която оттук нататък ще е всекидневие.И все пак честит първи учебен ден на малчуганите

Коментар

Alexius написа:
                  1115 написа:
                  ...призовавм всички да карат внимателно винаги, а не само днес....
                  И все пак честит първи учебен ден на малчуганите
                  Благодарим
                  Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45

КУПУВАМ: Теглич за Темпра
                  КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
                  КУПУВАМ: Спортен волан

http://www.tempra-clube.hit.bg
                  http://www.tempras.myfreebb.com

Коментар

Working...
                  X