Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре де защо фиатите са толкова подценявани!?!?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Я вижте от къде се пали новата крома
    Прикачени файлове
    Marea Weekend HLX Jtd 110

    oO(_)____////____(_)Oo

    Коментар


      chris написа:
      Мен също ме кефи Фиата, мен също ме кефи форума и за това го посещавам и пиша в него.Става въпрос, че има хора, дето го издигат в култ (ФИАТ-а) и твърдят, че била по-качествен автомобил от къде, къде по-напреднали във всяко едно отношение други марки. Не казвам, че Фиат е най-голямата пръчка - определено има доста по-големи, но не можеш да сравняваш качеството на Фиат с Мерцедес примерно, СААБ и други марки споменавани във форума (не само в тази тема) като по-некачествени от Фиат.
      Колега, не изкривявай думите на хората писали преди по-тази тема!!!!! Никой от тях, не е казал, че фиат е най-качествения автомобил. Искахме да докажем на някои хора, че Фиат е един от концерните допринесъл много за автомобилостроенето в Европа и автомобилите и в никакъв случай не са по-лоши от едно Пежо, Рено, Фолксваген в СЪТВЕТНИЯ ЦЕНОВИ КЛАС!!! .Аз съм на такава възраст, където "юнашките емоции" са ми попреминали назад във времето и факторът пари при изборът на автомобил от 15 до 25. хил евро не съществува (колкото и нескромно да ти звучи).Ако обобщим темата, Фиат са наистина подценявани в България, (може би някои заради стари модели има защо), но на този факт( ПОДЦЕНЯВАНЕТО) в момента се радват много хора които имат възможността да си купят много добри и сравнително евтини коли.За съжаление в България не робуваме на факти и финикийски знаци, а на идеологеми, слухове и селски вечеринки... ш’съ оправим, в това съм сигурен!
      SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

      Коментар


        Както казват в едно предаване - трудно е да се направи качествена кола, а още по-трудно качествена и евтина кола. БМВ, Мерцедес и т.н. изобщо не ги броя за евтини коли. Нека ми направят за 25000лв нещо и след някоя друга година пак ще си говорим. Уместно е да сравняваме само коли в един ценови диапазон, всичко други са приказки на вятъра.
        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

        Коментар


          Мисля, че повечето тук които защитихме марката ФИАТ ГРУП, не само фиат се обосновахме с факти, и с това колко Фиат е дал на съвременното автомобилостроене. Никой не иска да сравняваме някоя стара Крома или Тема, със някой съвременен СААБ, или със Коя да е друга нова кола. Погледнато чисто исторически името на ФИАТ ГРУП се споменава доста често, било то с името си Ланчиа, Алфа Ромео или Фиат.....всички знаят че Делта Интеграле никой не е можел да я победи 7 поредни години, дори че Типото е било кола на година.Фиат се споменават и при разработките на ЖТД моторите(като пионери), и при бензиновите мотори със Двуваловите мотори с променливо газоразпределение.....при Алфите, и при Фиат Купе. Да не говорим че този автомобилен гигант има 4 раздела автомобили...по обикновените Фиати...за народапо луксозните Ланчиипо спортните Алфинай-спортните Ферари.Колко автомобилни производители могат да се похвалят с нещо подобно.....Сега някой спомена качество и ла ла ла.... ми както казах Има си коли които предлагат Лукс...Ланчиа, те ти Либра, те ти Тезис....сега пък ще скочите за дизайн...Тезиса е грозна, е хубаво Алфите са по спортни и имат определено по-елегантен дизайн....А не вярвам че някой ще отрече качеството на Ферари.И не бързайте да ми слагате прозвището че съм облъчен от Фиат....сменил съм доста коли, аз лично предпочитам дизайна на Митсубиши и качеството на Мерцедес...НО.....тук идва момента че мен лично ме устройва да поддържам и да мога да си купя кола която да е нова 2000г, с всички екстри, и да струва 5000лв....лошо няма. Ако се чудех какво да си правя парите сигурно щях да имам и Митсубиши и Мерцедес и Алфа....ма това е положението. Просто Не Подценявайте Такъв Автомобилен Гигант какъвто е Фиат Груп и това което е дал на съвременното автомобилостроене.....а невежите ...да си пият бирата и наздраве.
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
          ИТАЛФЕСТ 2007

          Коментар


            Днес се сетих за нещо, което досега не ми беше хрумвало.Точно тези, които сега карат голфове, астри и други подобни, едно време се палеха колко са по-хубави Жигулите и Ладите (едно и също е де) от Москвичите А Жигулите са си точно ФИАТ - при това 1:1, без ни най-малка намеса от блядовете.Та точно те, които говориха колко са добри Жигулите, днес хулят ФИАТ. Не е ли малко странно?

            Коментар


              Immortal написа:
              Днес се сетих за нещо, което досега не ми беше хрумвало.Точно тези, които сега карат голфове, астри и други подобни, едно време се палеха колко са по-хубави Жигулите и Ладите (едно и също е де) от Москвичите А Жигулите са си точно ФИАТ - при това 1:1, без ни най-малка намеса от блядовете.Та точно те, които говориха колко са добри Жигулите, днес хулят ФИАТ. Не е ли малко странно?
              Право в целта.
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

              Коментар


                Immortal написа:
                Днес се сетих за нещо, което досега не ми беше хрумвало.Точно тези, които сега карат голфове, астри и други подобни, едно време се палеха колко са по-хубави Жигулите и Ладите (едно и също е де) от Москвичите А Жигулите са си точно ФИАТ - при това 1:1, без ни най-малка намеса от блядовете.Та точно те, които говориха колко са добри Жигулите, днес хулят ФИАТ. Не е ли малко странно?
                .......... Браво, колега удари ги като Цивка У мивка ..........
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

                Коментар


                  Имаше хора които твърдяха точно че Фиат са най-добри. Говорихме и за затваряне на врати- айде някой да дойде да затвори вратата на мойта 9-3- ка да не кажа на някоя класика на Сааб и да си говорим дали няма разлика между шведска и италианска стомана!!!.Някой каза че няма да смени Типо за КОЙТО и да е Сааб ами ако ти предложат SAAB 9-3 AERO CONVERTIBLE MY’08 с 260 коня под капака. И аз не казвам че Сааб са най-великите, казвам дори че и те като Фиат до голяма степен са недооценени. Също така много си обичам PUNTO -то- велика кола за градски условия но просто качеството на изработката съответства на цената. И нe смятам че хорските думи определят това до колко една марка е правилно оценена, защото всеки човек търси нещо уникално в своята кола. За това трябва да се гледат продажбите на дадена марка. Фиат имат много добри продажби у нас, което според мен значи че са добре оценени. На всеки му се иска любимата марка да е по- добре оценена и всички да виждат в нея само положителните качества. Все пak си мисля че база за сравнение между Фиат (не Фиат Груп) и Сааб, Мерцедес, BMW, Хонда, Тойота и т.н. не е логично да се прави. И още нещо да кажа: всеки си има мнение относно дизайна на дадена марка-това че Сааб уж са правени от пиян руснак може да изглежда така в нечии очи. Не миждам нищо дялкано в 9-3 и 9-5. ДА старите 900 от първа генерация са ръбати но погледнете цялостната картина на автомобилния дизайн по онова време- та Ланча делта не е ли с ръбести форми? Дори в момента има един ван на Фиат, мисля че Мултипла се казва, за който съм сигурен че някой ще кажат че е изваян, ама тея някой просто ще прощават- всички тея списания и медии,който хвалят Фиат( абсолютно заслужено) за дизеловия JTD агрегат, класифицират този модел като едни от- най грозните на света!!!Да кажа и за ключа до ръчната: това е блокировка на трансмисията- разработка на Сааб. За да вкараш и изкараш ключа колата трябва да е на задна скорост и ако не вкараш оригинален ключ не можеш да освободиш колата от скорост. За това ключа на Сааб е до ръчната. А за новата Крома нямам ни най- малка представа защо е там.
                  Saab 9-3s 2.0 16v TURBO
                  Fiat Punto 1.9 JTD

                  Коментар


                    ФИАТ са готини - в техния ценови клас, според мен са много добри. А и като екстри могат да се сравняват с някои конкуренти от по-горен клас. Дизайна на много модели е страхотен - има някои които лично на мен не ми допадат, но като цяло са много добри. Има едни такива дребни детайли ( а знаем, че Дяволът е в детайлите ) които страшно кефят. Имат проблеми с материите, но се преглъща.Добре е, че си харесваме колите, но е хубаво преди да говорим за пияни руснаци да се запознаем с това:http://en.wikipedia.org/wiki/Saab_Sonettили това:http://www.motorbase.com/profiles/ve...171658758П.С. Ключа до ръчната има и друг смисъл - статистиката колко шофьори са си наранили крака на ключа при леки инциденти.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                    Коментар


                      Nino написа:
                      Колега, не изкривявай думите на хората писали преди по-тази тема!!!!! Никой от тях, не е казал, че фиат е най-качествения автомобил. Искахме да докажем на някои хора, че Фиат е един от концерните допринесъл много за автомобилостроенето в Европа и автомобилите и в никакъв случай не са по-лоши от едно Пежо, Рено, Фолксваген в СЪТВЕТНИЯ ЦЕНОВИ КЛАС!!! .Аз съм на такава възраст, където "юнашките емоции" са ми попреминали назад във времето и факторът пари при изборът на автомобил от 15 до 25. хил евро не съществува (колкото и нескромно да ти звучи).Ако обобщим темата, Фиат са наистина подценявани в България, (може би някои заради стари модели има защо), но на този факт( ПОДЦЕНЯВАНЕТО) в момента се радват много хора които имат възможността да си купят много добри и сравнително евтини коли.За съжаление в България не робуваме на факти и финикийски знаци, а на идеологеми, слухове и селски вечеринки... ш’съ оправим, в това съм сигурен!
                      Това е така, факт. Просто имаше хора дето малко се уляха.p.s. А тези дето разправят, че тук има хора, които хулят, оплюват и мразят марката ФИАТ, не знам с какво се друсат, ама явно е бая силно!
                      Bravo 1.6 16v

                      Коментар


                        Ще си дам и аз мнението, че тази тема е много интересна. Според мен има сериозно предубеждение в България за марката Фиат, но какво лошо има в това, след като ние се възползваме от ефтините цени на придобиване на такава кола втора ръка. Който е бил в Англия ще се съгласи, че там карат страшно много Фиати, направо прави впечатление. Там явно не са предубедени. Може би всичко тръгна от Голф двойката, нашия Ритмо по онова време се конкурираше с нея. 90% от познатите ми казват, че никога няма да си купят Фиат. В момента карам Бравата от аватара, в слънчево състояние е, просто извадих късмет.
                        TD_100, че е кръгло число.

                        Коментар


                          Не е просто късмет а правилният избор, колега. Като ходих да си търся кола, взех голфа на един приятел да обикалям с него по автокъщите (Голф 3). Е, сори ама по нищо неможе да се опре на Марийка :D :D :D Карам служебни Форд ескорт и Пежо 306, и те са мнооого далеч от истината. Никога не бих дал пари за такива тарлясници, е на това мнение съм откакто се качих на Фиат. Преди имах Москвич, и пежото и форда ми харесаха малко повече от москвето... ама съм бил в заблуда че са хубави. И като си помисля, че за едно Пежо 306 дизелче искали от 7 бона нагоре
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

                          Коментар


                            Аз 6 години карах VW и се имах за познавач. Пепел ми на езика ако лъжа, като слязох в канала, първото нещо, което ми хареса във Фиата повече от VW бяха предните носачи, по-точно хубавите и здрави селенови втулки към моста. Бях се пищисал с оня задния хоризонтален тампон на бившия Пасат. После задното окачване убийте ме, ама ако е 2 пъти по-сложно от на Голфовете - поне 20 пъти по-добре копира и филтрира неравностите. За двигателя няма да казвам нищо, че завчера засичах разход и да не ме урочаса някой. С две думи, много съм доволен от това, което опознавам в колата засега. Понеже аз самия бях предубеден, знам какво е. Редно е всеки да се изказва само за автомобили, с които се е занимавал и знае това онова как е. До тогава --> колкото повече предубедени за Фиат --> толкова по-ниски цени :P
                            TD_100, че е кръгло число.

                            Коментар


                              заща фиатите са подценявани

                              Някой да помни полския Фиат? На времето когато в България имаше само "Москвич" и "Жигули", полския фичо показа Фиата в лоша светлина. Вие сега правите сравнение с голфове, фордове, аудита и т.н. Аз 33г. съм карал "Москвич" 408 И-"инжекцион" и мога да ви кажа, че с Пунтото се родих. Не ги слушайте другите. Всяко съсловие си има политика. чичо Нено
                              Fiat Punto 1,1- 1996г.
                              газ-бензин , "Lovato"

                              Коментар


                                колеги занимавам се със коли от както съм проходил и в момента това ми е работата карал съм много марки модели тунинговани и какви ли не коли скоро карах бмв 330 xd 2007 еми чесно да ви кажа освен във италианска кола в никоя друга не се чувствам толкова добре все пак е и вапрос на вкус де но примерно на мен лично бмв-то не ми хареса кои знае колко хубавото му беше че е ново
                                Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
                                Alfa Romeo 146 1.9 JTD
                                Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
                                Alfa Romeo 155 2.0 8V

                                Коментар

                                Working...
                                X