Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Добре де защо фиатите са толкова подценявани!?!?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Добре де защо фиатите са толкова подценявани!?!?

    Колеги, защо като отида в магазин на бош (сребърна) и ми се смеят (буквално) като кажа че става въпрос за фиат типо и като си правя застраховка ми казват "ти си намерил каква кола да си купиш" ?!?!?!??! Добре - за 1700лв си взимам кола с ABS, хидрвлика, airbag, ел. стъкла, ел. шибидах, чупещ волан, регулируеми по височина колани, регулируема по височина седалка. информация за изгоряла крушка и незатворена врата, катализатор, плюшен салон, може и да пропускам нещо. С проблеми: сменен ауспух 160лв, клеясала задна чистачка - 0лв, моторче за празен ход за почистване - 0лв и носачи за смяна, които ми ги смени продавача -0лв. Скоято за една седмица минах 3000км без проблем до румъния и в най-големи сняг се прибрах от Варна до София на 2-ри януари, верно за 12 часа, но се прибрах!!! ЗАщо всички си мислят че фиат типо най - кофти колата възможно?!!?Возих се на Волово и на роувър на колеги - е не виждам какво им е по-доброто и защо са по 6000лв?!
    FIAT BRAVO II 1.4 GPL
    FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
    FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
    FIAT UNO 1.5

    #2
    Re: Добре де защо фиатите са толкова подеценявани!?!?

    stanleyhacker написа:
    Добре - за 1700лв си взимам кола с ABS, хидрвлика, airbag, ел. стъкла, ел. шибидах, чупещ волан, регулируеми по височина колани, регулируема по височина седалка. информация за изгоряла крушка и незатворена врата.
    Сам си отговори. Защо другите марки с толкова екстри не са толкова евтини?
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

    Коментар


      #3
      Подценяват ги тези, които не са карали Фиат или са имали Фиат, но много стар и в много лошо състояние. Със същия успех мога да кажа подобни неща за друга евтина марка коли като Опел примерно. Всеки вид си има дребните дефекти, както и положителните качества. Като търсех каква кола да си купя хората ме гледаха странно като кажех искам Фиат. И се оказа, че съм доволна от 1-вия та чак взех и 2-ри Фиат. Може да не одобряват, но после като се качат ми казват, аааа тя не била лоша количката. Еми разбира се, че не е лоша. Да не говорим за положителните страни - може да не се разваля много често /поне при мен е рядкост/, но знам че като ида до сервиза няма да ми се каже дай 500 Евро за броня примерно. Частите са си евтини и по джоба на един средностатистически българин, аз съм точно от тези, които имат малки доходи и Фиат е марката за мен.
      SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

      Коментар


        #4
        Re: Добре де защо фиатите са толкова подеценявани!?!?

        stanleyhacker написа:
        Колеги, защо като отида в магазин на бош и ми се смеят (буквално) като кажа че става въпрос за фиат типо и като си правя застраховка ми казват "ти си намерил каква кола да си купиш" ?!?!?!??!
        ...бОли те пипера бе - сменяй магазина и ше си рахат. Ко ти дреме кой какво ше ти разправя за Фиат?Това е състояние на духа колега...или усещаш тръпката и се кефиш , или ако ти е гузно като те бъзикат - сменяй колата!
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

        Коментар


          #5
          Много просто.Навремето доста хора са си купували Ритмо, а то не е съвсем най-добрия Фиат. Първите Типовци също не може да се наречат добри и безпроблемни коли. Ти си си взел Типо от 93-та, което е от тези между 93-95. Според мен това са си най-добрите. За темприте това е периода 95-97. За Баро брава и Мареа -97-2001г. Това си е лично мое мнение.Фиатчетат имат много екстри, коитж не винаги работят както трябва на първите модели, това ми е заключението. Естествено, изключения има.
          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

          Коментар


            #6
            Нека си е подценяван, пък ти си карай по-нова и с повече екстри кола от немските на половин цена!
            Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

            Коментар


              #7
              nanio написа:
              Нека си е подценяван, пък ти си карай по-нова и с повече екстри кола от немските на половин цена!
              Абсолютно вярно! Не мога да си представя как щях да си купя кола от 2000 г. с избоените екстри: АБС, автоматичен климатик, ел. огледала и стъкла, радио, че и дизел от ново поколение (common rail с директно впръскване) на всичкото отгоре, ако не беше Фиат. Вярно, че имаше някои ламарини за оправяне, но те не влияят съществено. За сравнение - един познат си взе ауди А3 1.9ТДИ комби - горе долу същия клас (малко по-горен все пак) за 12 000. Мойта нямаше и 6000. Карай си типото и гледай с презрение разните г..........жии....
              Тойота Приус

              Коментар


                #8
                Според мен почти всяка нова кола в началото има проблем някакъв.Пример - старото Ауди А4 - брат ми имаше такова и му смениха цялата предницабезплатно в сервиза, защото имало дефект.Значи проблемите не са само при ФИАТ, нали ?
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                Коментар


                  #9
                  Има един друг момент, аз ако имах месечен доход примерно от 1500-2000Евро нямаше да карам Фиат, а истинска кола БМВ
                  Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

                  Коментар


                    #10
                    nanio написа:
                    Има един друг момент, аз ако имах месечен доход примерно от 1500-2000Евро нямаше да карам Фиат, а истинска кола БМВ
                    Еее колега тука малко се изхвърли! Значи освен БМВ и може би мерцедес другите коли не са истински? Гледам ти колата в гаража и се чудя за какво го каза това изобщо! Бравото ти е перфектно на външен вид! И не само аз ами и другите колеги биха го карали с кеф, ако беше тяхно!
                    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

                    Коментар


                      #11
                      nanio написа:
                      Има един друг момент, аз ако имах месечен доход примерно от 1500-2000 Евро нямаше да карам Фиат, а истинска кола БМВ
                      Въпроса при мен не е в парите. Месечния ми доход е доста по-висок от споменатия и въпреки това карам Алфи. Но не го правя, щото били евтини или скъпи, а защото ме кефят най-много. БМВ с нищо не ме привлича.
                      Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

                      Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

                      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

                      Коментар


                        #12
                        От твоя гледна точка може и да съм се изхвърлил, но за мен има само една кола BMW. За момента не ми стиска да си купя 3-ка и да се моля да не се счупи нещо и да зарина пари. Бравото не съм казал, че е лоша кола. Моето го купих случайно, бях тръгнал за Меган 150к.с но не си намерих. В една автокъща ми попадна това Браво, бях чел за този мотор че е нов и и кономичен, видях че колата е 2000г и с климатик пазарих се за цената и го купих. Досега лошо не съм видял от него, изкара си част от парите, като си ги изкара всичките или ще го продам или ще го оставя и ще взма нещо бензиново и акцизно. П.С. Нямам нищо против марката ФИАТ, евтини коли с много екстри и определно красиви на външен вид!
                        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

                        Коментар


                          #13
                          Редовните лафове като се иде в сервиз... Дори в добре познат тук сервиз на ФИАТ са ми казвали "като си взимате ФИАТи - само тука ще киснете"...Да, ама какво се оказва - бях се измъчил с гаснене на колата на празен ход - е, сменихме датчика за температурата и на него какво пише? - пише BOSCH, Made in GermanyИзгоряло динамо - отново същата фирма......то май се оказва, че в италианските коли се развалят най-вече немските части между другото, вчера в един магазин случайно видях фар за Пунто. На него пише също Made in Germany ;dontknow:

                          Коментар


                            #14
                            nanio написа:
                            Нека си е подценяван, пък ти си карай по-нова и с повече екстри кола от немските на половин цена!
                            Така е, това е колата на умния човек, а иначе положението е било винаги само едно-"Да си еб.т майката леваците!"
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

                            Коментар


                              #15
                              Аз затова като попадна при някой нов майстор или на нов магазин при първия удобен случай правя следното изявление:"Вижте сега, обичам колата си и харча доста пари за нея - вие си преценете да ли да ми ги вземете или да отида при някой друг. Но ако ще слушам глупости и опити да бъда обиден - не очаквайте да ме видите повече."Естествено на всяко място по различен начин го казвам това. Даже преди време мениджъра на сервиза на ЕРАТО - представител на ФИАТ/АЛФА/ЛАНЧА за Хасково беше дошъл да си прави реклама в офиса и като видя че има 3-4 италианки паркирани отвън - моята и на колегата алфата и на другия колега Типото (моето старото) и му светнаха очичките. И аз тогава му зададох въпроса ребром - "ако дойда при вас, ще слушам ли какъв таралясник съм си купил или майсторите ще си свършат работата?"... помня тогава че той доста въртя очите докато ми отговори и разбра че няма да им бъда клиент.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                              Коментар

                              Working...
                              X