Колеги, защо като отида в магазин на бош (сребърна) и ми се смеят (буквално) като кажа че става въпрос за фиат типо и като си правя застраховка ми казват "ти си намерил каква кола да си купиш" ?!?!?!??! Добре - за 1700лв си взимам кола с ABS, хидрвлика, airbag, ел. стъкла, ел. шибидах, чупещ волан, регулируеми по височина колани, регулируема по височина седалка. информация за изгоряла крушка и незатворена врата, катализатор, плюшен салон, може и да пропускам нещо. С проблеми: сменен ауспух 160лв, клеясала задна чистачка - 0лв, моторче за празен ход за почистване - 0лв и носачи за смяна, които ми ги смени продавача -0лв. Скоято за една седмица минах 3000км без проблем до румъния и в най-големи сняг се прибрах от Варна до София на 2-ри януари, верно за 12 часа, но се прибрах!!! ЗАщо всички си мислят че фиат типо най - кофти колата възможно?!!?Возих се на Волово и на роувър на колеги - е не виждам какво им е по-доброто и защо са по 6000лв?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добре де защо фиатите са толкова подценявани!?!?
Collapse
X
-
Re: Добре де защо фиатите са толкова подеценявани!?!?
stanleyhacker написа:Добре - за 1700лв си взимам кола с ABS, хидрвлика, airbag, ел. стъкла, ел. шибидах, чупещ волан, регулируеми по височина колани, регулируема по височина седалка. информация за изгоряла крушка и незатворена врата.Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
-
Подценяват ги тези, които не са карали Фиат или са имали Фиат, но много стар и в много лошо състояние. Със същия успех мога да кажа подобни неща за друга евтина марка коли като Опел примерно. Всеки вид си има дребните дефекти, както и положителните качества. Като търсех каква кола да си купя хората ме гледаха странно като кажех искам Фиат. И се оказа, че съм доволна от 1-вия та чак взех и 2-ри Фиат. Може да не одобряват, но после като се качат ми казват, аааа тя не била лоша количката. Еми разбира се, че не е лоша. Да не говорим за положителните страни - може да не се разваля много често /поне при мен е рядкост/, но знам че като ида до сервиза няма да ми се каже дай 500 Евро за броня примерно. Частите са си евтини и по джоба на един средностатистически българин, аз съм точно от тези, които имат малки доходи и Фиат е марката за мен.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Re: Добре де защо фиатите са толкова подеценявани!?!?
stanleyhacker написа:Колеги, защо като отида в магазин на бош и ми се смеят (буквално) като кажа че става въпрос за фиат типо и като си правя застраховка ми казват "ти си намерил каква кола да си купиш" ?!?!?!??!Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Много просто.Навремето доста хора са си купували Ритмо, а то не е съвсем най-добрия Фиат. Първите Типовци също не може да се наречат добри и безпроблемни коли. Ти си си взел Типо от 93-та, което е от тези между 93-95. Според мен това са си най-добрите. За темприте това е периода 95-97. За Баро брава и Мареа -97-2001г. Това си е лично мое мнение.Фиатчетат имат много екстри, коитж не винаги работят както трябва на първите модели, това ми е заключението. Естествено, изключения има.Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
nanio написа:Нека си е подценяван, пък ти си карай по-нова и с повече екстри кола от немските на половин цена!
Коментар
-
Според мен почти всяка нова кола в началото има проблем някакъв.Пример - старото Ауди А4 - брат ми имаше такова и му смениха цялата предницабезплатно в сервиза, защото имало дефект.Значи проблемите не са само при ФИАТ, нали ?Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
nanio написа:Има един друг момент, аз ако имах месечен доход примерно от 1500-2000Евро нямаше да карам Фиат, а истинска кола БМВ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
nanio написа:Има един друг момент, аз ако имах месечен доход примерно от 1500-2000 Евро нямаше да карам Фиат, а истинска кола БМВJeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
-
От твоя гледна точка може и да съм се изхвърлил, но за мен има само една кола BMW. За момента не ми стиска да си купя 3-ка и да се моля да не се счупи нещо и да зарина пари. Бравото не съм казал, че е лоша кола. Моето го купих случайно, бях тръгнал за Меган 150к.с но не си намерих. В една автокъща ми попадна това Браво, бях чел за този мотор че е нов и и кономичен, видях че колата е 2000г и с климатик пазарих се за цената и го купих. Досега лошо не съм видял от него, изкара си част от парите, като си ги изкара всичките или ще го продам или ще го оставя и ще взма нещо бензиново и акцизно. П.С. Нямам нищо против марката ФИАТ, евтини коли с много екстри и определно красиви на външен вид!Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
Редовните лафове като се иде в сервиз... Дори в добре познат тук сервиз на ФИАТ са ми казвали "като си взимате ФИАТи - само тука ще киснете"...Да, ама какво се оказва - бях се измъчил с гаснене на колата на празен ход - е, сменихме датчика за температурата и на него какво пише? - пише BOSCH, Made in GermanyИзгоряло динамо - отново същата фирма......то май се оказва, че в италианските коли се развалят най-вече немските части между другото, вчера в един магазин случайно видях фар за Пунто. На него пише също Made in Germany ;dontknow:
Коментар
-
Аз затова като попадна при някой нов майстор или на нов магазин при първия удобен случай правя следното изявление:"Вижте сега, обичам колата си и харча доста пари за нея - вие си преценете да ли да ми ги вземете или да отида при някой друг. Но ако ще слушам глупости и опити да бъда обиден - не очаквайте да ме видите повече."Естествено на всяко място по различен начин го казвам това. Даже преди време мениджъра на сервиза на ЕРАТО - представител на ФИАТ/АЛФА/ЛАНЧА за Хасково беше дошъл да си прави реклама в офиса и като видя че има 3-4 италианки паркирани отвън - моята и на колегата алфата и на другия колега Типото (моето старото) и му светнаха очичките. И аз тогава му зададох въпроса ребром - "ако дойда при вас, ще слушам ли какъв таралясник съм си купил или майсторите ще си свършат работата?"... помня тогава че той доста въртя очите докато ми отговори и разбра че няма да им бъда клиент.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар