Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познат в митницата...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Познат в митницата...

Здравейте колеги моите два комплекта ксенони нещо много се забавиха и имам неприятното усещане (гъдел по гъза) че са на едно място където никой не иска да си вижда пратката - Митницата! Та тези дни сигурно ще се запътя на там да проверя какво става! Въпроса ми е някой има ли идея какво става в такъв случай и каква е процедурата! А ако имате и познат който би могъл да провери дали е наистина там ще ми спестите много неприятности и кила нафта!Мерси предварително за инфото!
    Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
    Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Re: Познат в митницата...

rustson написа:
    Здравейте колеги моите два комплекта ксенони нещо много се забавиха и имам неприятното усещане (гъдел по гъза) че са на едно място където никой не иска да си вижда пратката - Митницата! Та тези дни сигурно ще се запътя на там да проверя какво става! Въпроса ми е някой има ли идея какво става в такъв случай и каква е процедурата! А ако имате и познат който би могъл да провери дали е наистина там ще ми спестите много неприятности и кила нафта!Мерси предварително за инфото!
    по пощата ли е пратена пратката ?? имаш ли известяващ документ за пристигането и ( товарителница и т.н. ) дай малко повече инфо и ще те оправиме
    фиатче Браво 2.0

Коментар

Re: Познат в митницата...

tomazo написа:
      rustson написа:
      по пощата ли е пратена пратката ?? имаш ли известяващ документ за пристигането и ( товарителница и т.н. ) дай малко повече инфо и ще те оправиме
      Колега всичкото инфо което имам съм го дал тук! Никакво известие ни вопъл ни стон! Единствено мога да кажа че на всички останали пратката им започваше с RA... което май е Registered Airmail а моята беше с CP... обаче колегате sev ги пита и казаха че са я шипнали с въздушна поща! На тракинг сайта на хонгконгските пощи пише че са напуснали хонг конг на 18 Дек! това е всичко което знам!CP786594930HK http://app1.hongkongpost.com/CGI/mt/...4930HKтова е номера на пратката от хонг конг

Коментар

Твоя адрес ли е посочен където трябва да пристигне пратката ???Като частно лице ли сте я поръчали ?? За съжаление ,тоя хонгконгски номер не ни върши работа ,защто тя докато дойде може да смени 5-6 полета .трябва да получиш от пощата известие и вече в зависимост от това каква е цената следва евентуална разправия с митниците !! Но на тоя етап не можеш да провериш пратката къде е и какво става с нея !нормално е да се забави около месец ,като се има предвид ,че китайците празнуват малко изкелиферчено нова година
        фиатче Браво 2.0

Коментар

Моя адрес е посочен като физическо лице! какво е твоето предложение да почакам още малко?

Коментар

rustson написа:
            Моя адрес е посочен като физическо лице! какво е твоето предложение да почакам още малко?
            Нямаш друг избор .Ако това ще те успокои една моя пратка от www.actfind.com изпратена на 10.12.07 пристигна вчера по DHL Чакай да дойде известие по пощата от митн.(ако пратката е над 50$) и после ще трябва да ходиш ,до Столична митн.до автогарата за документи и освобождаването и !
            фиатче Браво 2.0

Коментар

Номерът си е номер - през колкото и превозвачи да мине, би трябвало да я проследиш по този номер. Обади се в Булпост виж на този телефон 981 56 21 - по принцип те са в договорни отношения с разните му там пощенски служби по света.Времето е много - те след седмица почти ще ти изравнят морския транспорт
              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

проблемът с пратката е че заедно с нея са поръчани още две, които пристигнаха отдавнав сайта на БГ пощите при проверка на кода се изписва че няма инфои затова си мислим че пратката е на митница
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sev написа:
                  проблемът с пратката е че заедно с нея са поръчани още две, които пристигнаха отдавнав сайта на БГ пощите при проверка на кода се изписва че няма инфои затова си мислим че пратката е на митница
                  Обадете се и питайте. Бъдете настоятелни. Пратката може да стои определено време на митница. После се конфискува. Вие имате още време, но по-добре я търсете активно.Другият вариант е да е изгубена. Опитайте се да контактувате с доставчика, ако може и той да провери. Или да ви изпрати нов комплект.
                  like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Предполагам, че СЕВ ти е казал да проверяваш тук всеки денhttp://services.bgpost.bg/WebTracking/
                    BMW E90 320D
                    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Абе , някои знае ли колко е митото на 1000$ пратка примерно, доставена от САЩ?
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

blagun написа:
                        Предполагам, че СЕВ ти е казал да проверяваш тук всеки денhttp://services.bgpost.bg/WebTracking/
                        казал ми е да обаче тук нищо не излиза! Томазо:какъв е срока за това конфискуване ... и законово аз ако не съм получил известие че е там да я взема от къде да знам че е там?

Коментар

Инфо

Slavi_Lancia написа:
                          Трябва да се знае каква е стоката за да може да ти се определи митото!Така по стойност само не става!Дай малко инфо и утре като отида на работа ще разгледам тарифата и ще ти кажа!

Коментар

rustson написа:
                            blagun написа:
                            казал ми е да обаче тук нищо не излиза! Томазо:какъв е срока за това конфискуване ... и законово аз ако не съм получил известие че е там да я взема от къде да знам че е там?
                            40 дена !Но няма да конфискуват без да са ти изпратили поне 4-5 пъти по пощата известие !Доста трудно може да се стигне до конфискация на стоката ,тях ги интересуват налозите !Провери си пощенската кутия още веднъж ,ако трябва отиди до стол.митница ,отзад където са митн.пратки !Вече един път като имаш някакви документи ще я оправиме пратката !
                            фиатче Браво 2.0

Коментар

Slavi_Lancia написа:
                              митото се определя от вида на стоката която внасяш като % от цената и .образно казано внасяш нещо с мито 10% добавяш го към 1000-та $ ,начисляваш на тези пари ддс по курса за деня в лева !не ми се смята сега ...
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

Working...
                              X