Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За работата на NOD32...
Collapse
X
-
deadairplane
-
LiGuru написа:NT e М$, за Линукс няма вируси (изключай някой албански червии) не защото е слабо известен, а защото организацията му не позволява, намеса без root превилегии. И нека сме обективни, кое би било на прицел на една хакерска атака, XP Home Edition или Linux server station & SQL за оправление банковата сметка на чичо Бил, нека си направи някой труда да види процента на сърварите с XP.... .... вирус за Линукс ще има когато Македония вдигне втората си световна купа по футбол.Лека вечер.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
deadairplane
-
loop написа:LiGuru написа:NT e М$, за Линукс няма вируси (изключай някой албански червии) не защото е слабо известен, а защото организацията му не позволява, намеса без root превилегии. И нека сме обективни, кое би било на прицел на една хакерска атака, XP Home Edition или Linux server station & SQL за оправление банковата сметка на чичо Бил, нека си направи някой труда да види процента на сърварите с XP.... .... вирус за Линукс ще има когато Македония вдигне втората си световна купа по футбол.Лека вечер.
Коментар
-
Ми Линукс е самата ОС , другото са графични среди, а колкото до IPTABLES - говори ми нещо... но помисли логично защо всички не ползваме Линукс тогава-хем безплатна, хем по-защитената, а трябва да даваме луди за пари бозите на Микрософт, няма смисъл изобщо да се спори кое е по-добре от 2те! И едното си има предимствата, както и другото.Поздрави.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
О това че за десктоп се ползва масово windows не е мой проблем, но погледни що се отнася до сървар станциите какво е положението, какво значи според теб това. Просто трябва да се знае, Windows е писана за най-ниския клас компютри, за това е с ниски възможности... Има слаба производителност (как ти се ползва RAM-а). Тази ОС (XP) има толкова много не достатъци, че дори е несръвнима с една гейм конзола на сони. Малко ми е не ловко да сравнявам ОС на десетина година с ново излязла такава, но ако трябва да сме честни системните изисквания на Убунту са колкото за XP, а това са седем години разлика.... и т.н.
Коментар
-
Никой не спори, че Линукс е по-добре, аз лично съм се занимавал малко, просто не ми се четеше. На теб колко време ти отне да си направиш така десктоп-а? Аз като пробвах линукс тогава не беше толкова развит, сега вече има пакети с инсталирани програми като скаип и мозила и т.н. интегрирани направо, аз бях пробвал една дистрибуция, но не можех да си оправя нещо настройките на pppoe-то и повече не ми се занимаваше. Иначе сега имам 3-4 дни по-свободни и може да си сваля някоя дистрибуция да я пробвам пак ? @LiGuru ти точно какво ползваш ? Ако искаш ми драсни едно ЛС с това коя дистрибуция ползваш и откъде може да я сваля.Поздрави.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
Tо ЛС- то си е ЛС, ама може и на някой друг да му се прииска. Аз ползвам (K)Ubuntu Download, като съм му упдейтнал графичната среда до KDE 4 (излезе преди няколко дена). Eто и малко четиво Ubuntu how toA забравих,... за pppoe простоКод:sudo pppoeconf
Коментар
-
deadairplane
-
Re: За работата на NOD32...
Авео написа:...да се смееш ли, да плачеш ли. Забележете как НОД-а изтрива собствените си файлове, дано някой ден не вземе и мен да затрие по погрешка...Fiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
deadairplane написа:А бе що се палите толкоз бря? Уиндоус, Линукс всеки ползва това което с което може да се справи .....
Коментар
-
това е нод 3, който трие файл в нод 2.7 (както по-горе отбелязаха - някакъв пач). В самият нод има вирусни дефиниции, които понякога друга антивирусна програма намира приема за вируси. затова не бива да има 2 антивирусни на едно място (това там е инсталация, но все пак...).П.С.ХР не е сървърна ОС. безумно е да се сравнява с линукс, който си е сървърна платформа както и да го погледнеш (не само затова де, но да речем че това е важното в случая)"За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар