Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За работата на NOD32...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Коментар

LiGuru написа:
      NT e М$, за Линукс няма вируси (изключай някой албански червии) не защото е слабо известен, а защото организацията му не позволява, намеса без root превилегии. И нека сме обективни, кое би било на прицел на една хакерска атака, XP Home Edition или Linux server station & SQL за оправление банковата сметка на чичо Бил, нека си направи някой труда да види процента на сърварите с XP.... .... вирус за Линукс ще има когато Македония вдигне втората си световна купа по футбол.Лека вечер.
      Айде не си затвори 2та порта като си под Х среда пък да видим дали няма да се напълниш с вируси за секунди и да те хакнат 3 пъти за 5 мин !Поздрави.
      Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....

...E90..incoming..!!

Коментар

Коментар

loop написа:
          LiGuru написа:
          NT e М$, за Линукс няма вируси (изключай някой албански червии) не защото е слабо известен, а защото организацията му не позволява, намеса без root превилегии. И нека сме обективни, кое би било на прицел на една хакерска атака, XP Home Edition или Linux server station & SQL за оправление банковата сметка на чичо Бил, нека си направи някой труда да види процента на сърварите с XP.... .... вирус за Линукс ще има когато Македония вдигне втората си световна купа по футбол.Лека вечер.
          Айде не си затвори 2та порта като си под Х среда пък да видим дали няма да се напълниш с вируси за секунди и да те хакнат 3 пъти за 5 мин !Поздрави.
          Maй бъркаш компютър с компот Linux != KDE != Gnome !=XFCE != fluxbox IPTABLES говори ли ти нещо.... и ми дай сайт с каквито си искаш хакове да се набухам та да си тествам системата... И ми е много чудно как ще ме хакне някой или по-точно какво ще ми хакне.....

Коментар

Ми Линукс е самата ОС , другото са графични среди, а колкото до IPTABLES - говори ми нещо... но помисли логично защо всички не ползваме Линукс тогава-хем безплатна, хем по-защитената, а трябва да даваме луди за пари бозите на Микрософт, няма смисъл изобщо да се спори кое е по-добре от 2те! И едното си има предимствата, както и другото.Поздрави.

...E90..incoming..!!

Коментар

О това че за десктоп се ползва масово windows не е мой проблем, но погледни що се отнася до сървар станциите какво е положението, какво значи според теб това. Просто трябва да се знае, Windows е писана за най-ниския клас компютри, за това е с ниски възможности... Има слаба производителност (как ти се ползва RAM-а). Тази ОС (XP) има толкова много не достатъци, че дори е несръвнима с една гейм конзола на сони. Малко ми е не ловко да сравнявам ОС на десетина година с ново излязла такава, но ако трябва да сме честни системните изисквания на Убунту са колкото за XP, а това са седем години разлика.... и т.н.

Коментар

Никой не спори, че Линукс е по-добре, аз лично съм се занимавал малко, просто не ми се четеше. На теб колко време ти отне да си направиш така десктоп-а? Аз като пробвах линукс тогава не беше толкова развит, сега вече има пакети с инсталирани програми като скаип и мозила и т.н. интегрирани направо, аз бях пробвал една дистрибуция, но не можех да си оправя нещо настройките на pppoe-то и повече не ми се занимаваше. Иначе сега имам 3-4 дни по-свободни и може да си сваля някоя дистрибуция да я пробвам пак ? @LiGuru ти точно какво ползваш ? Ако искаш ми драсни едно ЛС с това коя дистрибуция ползваш и откъде може да я сваля.Поздрави.

...E90..incoming..!!

Коментар

Tо ЛС- то си е ЛС, ама може и на някой друг да му се прииска. Аз ползвам (K)Ubuntu Download, като съм му упдейтнал графичната среда до KDE 4 (излезе преди няколко дена). Eто и малко четиво Ubuntu how toA забравих,... за pppoe просто
                  Код:
                  sudo pppoeconf
                  simple

Коментар

Коментар

Re: За работата на NOD32...

Авео написа:
                      ...да се смееш ли, да плачеш ли. Забележете как НОД-а изтрива собствените си файлове, дано някой ден не вземе и мен да затрие по погрешка...
                      Първо НОД-а не изтрива собствените си файлове, а файл на който ако погледнеш разширението ще видиш, че е зип архив, от този файл след като си го разархивирал си инсталирал самия НОД. Второ в момента наистина има вирус който е специално насочен срещу изпълнимия файл на НОД и по точно към он-лайн скенера на НОД след като вируса унищожи този файл НОД-а става безполезен. Трето аз лично ползвам от две години безплатна версия на AVIRA и съм доволен.
                      Fiat Punto 1.1 Petrol year 95

Коментар

deadairplane написа:
                        А бе що се палите толкоз бря? Уиндоус, Линукс всеки ползва това което с което може да се справи .....
                        Верно темата е за НОД, ама то от малко офтопик виж какво стана.... А й не съм искал никой да обидя, всеки си ползва каквото му е на душата. Но мисля е ценно да се подсказва на хората, че винаги има алтернатива, така би помогнало на някой да се разровичка и в светлата страна....А и не мисля, че някой е говорил за ’хакерски’ намеси. Относно сертификатите, то това няма нищо общо общо с ОС, това са си е #C-like програмиране изпълнявано на сървар.Лек и успешен ден на всички.

Коментар

това е нод 3, който трие файл в нод 2.7 (както по-горе отбелязаха - някакъв пач). В самият нод има вирусни дефиниции, които понякога друга антивирусна програма намира приема за вируси. затова не бива да има 2 антивирусни на едно място (това там е инсталация, но все пак...).П.С.ХР не е сървърна ОС. безумно е да се сравнява с линукс, който си е сървърна платформа както и да го погледнеш (не само затова де, но да речем че това е важното в случая)
                          "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                          Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                          Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Working...
                          X