Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко спам....кола до 10 000 лева .... съвети

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Scorpion_BV написа:
    И в крайна сметка, се оказа, че не е проблема във Фиата а проблема е в сервизи, подръжка и т.н. Не си мисли, че като вземеш Ауди, това не може да ти се случи! Но тогава ремонта ще е много над 2500лв. дори и при приятели. За пример мога да ти дам един инциден с БМВ на мой приятел, 98г. 2.5 турбо дизел. Та той нямаше книжка и ме помоли да карам аз до София. И в София в едно задръстване гледам стрелката на температурата зе да минава към червено. Имам изграден навик да гледам уредите на 10-на минути. И добре, че погледнах. Веднага изгасих. И след това платформа и обратно в Благоевград. Та се оказа, че на тази "немска лимузина" водната помпа е с пластмасова турбина която се беше раздробила на парчета! И ако нямах навика да гледам уредите, сега моя приятел щеше да е дал един куп пари за глупости, а се размина само с нова водна помпа. Изхода е нова кола според мен. Даваш 10000лв. първоначална, за кола до 25-26000лв. и ще имаш лизинг от 300лв. месечно примерно за 5 години. На такава схема майка ми кара Ситроен C3 дизел.
    Пример - Линеа-та е с 7000 лв. първоначална вноска / тук са каско, застраховки, КАТ....../, три години и по 545 лв. на месец.....има варианти колкото искаш и ако пътуваш много или си абсолютно зависима от колата си, както аз, наистина е по-добре да си вземеш нова на изплащане....Успех във вземането на решение...

Коментар

Все пак Bella от една страна е права за себе си. И аз бях така с предишната ми кола - всеки ден нещо се чупеше. За капак на всичко трябваше да ходя на важна среща и колата неискаше да запали и увиснах с много пари. Казах си майната му и я оставих на свестни майстори да я разглбоят и оправят. Налях горе долу 30% от цената на колата в ремонти и всичко стана перфектно. Въпреки това обаче я продадох 1 седмица след ремонта в абсолютно перфектно техническо състояние - само купето небях сменил . Човека който купи колата до ден днешен е предоволен. Аз я бях намразил и исках да се утърва от нея. На фиата не са му кой, знае колко скъпи частите и има майстори които му разбират. И аз исках да карам BMW, но като си направих една проста сметка видях, че не е финансово управдано. Ще кажете че BMW не се чупи, е за щастие или нещастие мой комшия има BMW 320D 99г. Еми този човек купи BMW-то на тънка цена 15 000, до днешна дата струва около 22 000. Прегрята глава, избушила турбина и 2-3 фатални срещи за окачването с огромни ями и бордюри. Обслюжването му наистина беше около 1500лв, но той не е много паралия и несмени всичко. За негов късмет това не оказа влияние за случилите се повреди. Та всеки трябва да кара кола според джоба си. За мен не е оправдно парите които изкарвам първо да ги отделям за колата, а после за себе си - как пък не!
      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Четох, мълчах си, ама не мога вече да се сдържа. Явно темата не е за съвет за покупка на кола, а да се покаже, момичето, че има излишни 10 000 лева и че кара по 5 000 километра на седмица. То не бяха претенции, не беше чудо. Тя си е решила да си купи А3, какво се прави, че търси съвет, вече достатъчно съвети й се дадоха, но тя си продължава своето. Колегите казаха - за такава интензивност на пътуване - самолет и тогава няма да ги има тези чудения. Уж бяха 60 000 километра на година, а се оказва, че има книжка от 7 месеца. Прехвърлям се в темата за жените шофьорки, но жената, докато не светне всички лампи на таблото, смята, че не си е постигнала целта, да не се обидят малкото свестни шофьорки само. Хайде със здраве на колежката, а вие, колеги, оставете я да си троши главата.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Bella предполагам че в случая не си ти виновна, че се е счупила колата, но не се настройвай зле към марката като цяло. Призив и към колегите - хайде да спрем да дразним Bella защото е гадно да ти се счупи колата и да ти казват че ти си виновен Сигурен съм че никой няма лоши чувства, а всеки иска да се разбере че проблема в случая не е че производителя е FIAT. Относно AUDI искам да дам само два примера - колегата има А4 и двигателя на колата е сменен на 60000 km като е била гаранционна. На паркинга имаме едно 3-4 годишно А6 със счупена скоростна кутия. Цената на нова е 17000лв. Идеята ми е че всяка кола може да се счупи, а не да плюя по AUDI примерно.Bella И аз си мисля, че по удачен вариант за теб е нова кола с по-голяма гаранция.
          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
            Bella предполагам че в случая не си ти виновна, че се е счупила колата, но не се настройвай зле към марката като цяло. Призив и към колегите - хайде да спрем да дразним Bella защото е гадно да ти се счупи колата и да ти казват че ти си виновен Сигурен съм че никой няма лоши чувства, а всеки иска да се разбере че проблема в случая не е че производителя е FIAT. Относно AUDI искам да дам само два примера - колегата има А4 и двигателя на колата е сменен на 60000 km като е била гаранционна. На паркинга имаме едно 3-4 годишно А6 със счупена скоростна кутия. Цената на нова е 17000лв. Идеята ми е че всяка кола може да се счупи, а не да плюя по AUDI примерно.Bella И аз си мисля, че по удачен вариант за теб е нова кола с по-голяма гаранция.
            Ами кой тогава?Да не би аз ? :D Като не се обръща внимание на дреболиите накрая нещата стават дебели.Най -добре е да обвиним ФИАТ .Нека не забравяме че производителя на Ауди е същият дето прави и ГоУф.В България много хора си мечтаят да не дават пари,колата им да е възможно най-нова година,поддръжка да не се налага, да върви много пък да не гори и ред други халюцинации които изчезват след покупката .Още като видях заглавието си казах-Това ако не стане безкраен офтопик ще е малко чудо.Колежката вече трябра да си е направила изводите.

Коментар

Цялата тема изчетох,от самото начало я следя,но така и не разбрах,за какво,по дяволите,ти искат тези 2500 лв?Никъде не е казано каква е повредата.Все си мисля,че някой като поиска такива пари,поне трябва да каже за какво ги иска.Та ми е чудно,не се знае точно какво и е на колата,а ти искат пари колкото за половин такава кола,за това,Bella,сподели ни какво и е.И още нещо,съгласен съм с теб,че не всички жени са еднакви,но съгласи се и ти,че не всички мъже са еднакви и не всички си търсят жени,които да са им виновните.

Коментар

sugarboy написа:
                Четох, мълчах си, ама не мога вече да се сдържа. Явно темата не е за съвет за покупка на кола, а да се покаже, момичето, че има излишни 10 000 лева и че кара по 5 000 километра на седмица. То не бяха претенции, не беше чудо. Тя си е решила да си купи А3, какво се прави, че търси съвет, вече достатъчно съвети й се дадоха, но тя си продължава своето. Колегите казаха - за такава интензивност на пътуване - самолет и тогава няма да ги има тези чудения. Уж бяха 60 000 километра на година, а се оказва, че има книжка от 7 месеца. Прехвърлям се в темата за жените шофьорки, но жената, докато не светне всички лампи на таблото, смята, че не си е постигнала целта, да не се обидят малкото свестни шофьорки само. Хайде със здраве на колежката, а вие, колеги, оставете я да си троши главата.

Коментар

хи хи хии след толкова приказки, пак идва момента да се обърне внимание на моето предложение от 4-та страница :D
                  СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                  бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                  сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                  ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Темата наистина заби в някаква странна посока. Още повече, че се опитах да обясня, че е безумие да въртиш толкова километри, при положение, че има по-евтини и бързи варианти на придвижване. Ама нейсе. Все пак хората си харчат парите както намерят за добре. Колкото и ирационално да се струва на останалите.
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

sugarboy написа:
                      Когато нямаш какво да кажеш,по-добре замълчи!Освен това научи се да четеш всичко,а не това което ти се иска само
                      НЕ на безразсъдното шофиране!

Коментар

phoenix написа:
                        хи хи хии след толкова приказки, пак идва момента да се обърне внимание на моето предложение от 4-та страница :D
                        Твоето предложение няма кожа . Колежката иска немска читава кола, дизел с кожа и климатроник поне 2000г за 10 000лв. Може лесно да си намери такава само че 10 000 ще е първоначалната вноска . Подкрепям я за това че иска немска кола, обаче хубавото не е евтино. За това и според мен за 10 000 освен италиянска(колкото и аз да ги мразя) др нз кво ще е.
                        Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

peho написа:
                          Цялата тема изчетох,от самото начало я следя,но така и не разбрах,за какво,по дяволите,ти искат тези 2500 лв?Никъде не е казано каква е повредата.Все си мисля,че някой като поиска такива пари,поне трябва да каже за какво ги иска.Та ми е чудно,не се знае точно какво и е на колата,а ти искат пари колкото за половин такава кола,за това,Bella,сподели ни какво и е.И още нещо,съгласен съм с теб,че не всички жени са еднакви,но съгласи се и ти,че не всички мъже са еднакви и не всички си търсят жени,които да са им виновните.
                          Съгласна съм....та така в сервиза в Ст.З. нов на Бош ми искаха тези пари за нова глава,гарнитура,чашки,клапани и т.н.,помпа ... това обаче без новие ремъци и ролки!Това е цена с работата им.Според мен е височка,но може и да греша.Технияте версии станха колкото звездите на небето:1.решиха че е прескочил ремъка и от там белята(това обаче го репиха след като има казах че имам сменен ремък мисля на климатик беше абе този ремък дето се вижда с просто око като се вдигне капака на колата...та този ремък е сменен на 2 500- 3 000 км преди да стане белята в Германия в сервиз обслужващ Волво,Фор и Ягуар)2.после казаха,че просто явно още първияр ремък от преди 30 000 км не е сложен правилно и за това3.казаха че водната помпа се е разглобила и от там голямата беляКакто версиите така и цените им при всяко мое запитване бяха различни и реших да си прибера колата!Сега тя е при мой човек на диагностика за да видим какво точно е станало и какви са пораженията и най-вече кой е виновен и има ли такъв изобщо.След това ще се решава какво да се прави с нея....Ето това е историята накратко....дано да не се намери някой пак да ми посипе главата с пепел защото съм жена и т.н.Поздрав!

Коментар

Bella написа:
                            ...
                            Да преговорим - климатроник, кожен салон, дизел, комби, след 2000 г., вероятно искаш да е и икономична ... възможностите ти се свеждат до Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon, Lancia Lybra 1.9 JTD, VW Passat B5 1.9 TDI. Колкото и да ти е криво, това е ... или наистина не знаеш какво искаш. След като ходиш често до Германия, вярвам, че ще си намериш читава от там, за която евентуално да не ревеш, че се разваля.В момента и аз търса кола в тия финансови граници, ама поне знам каква марка и модел ми трябва ... айде успех!

Коментар

wwweb написа:
                              Bella написа:
                              ...
                              Да преговорим - климатроник, кожен салон, дизел, комби, след 2000 г., вероятно искаш да е и икономична ... възможностите ти се свеждат до Alfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon, Lancia Lybra 1.9 JTD, VW Passat B5 1.9 TDI. Колкото и да ти е криво, това е ... или наистина не знаеш какво искаш. След като ходиш често до Германия, вярвам, че ще си намериш читава от там, за която евентуално да не ревеш, че се разваля.В момента и аз търса кола в тия финансови граници, ама поне знам каква марка и модел ми трябва ... айде успех!
                              Разгледам моделите и съм много приятно изненадана от Алфата....но дали ще мога да се вместя в тези пари за такава кола...?Либрата е страхотна като екстри..то няма нещо което тя да няма.Пасата е последен възможен вариант...

Коментар

Bella,за да е прегряла колата,трябва първо да се е случило това от т.3,а ако се е получило така,трябва да ти се е покачила температурата на охлаждащата течност и да е влязла стрелката здраво в червената зона,да си покарала така и чак тогава да изтрака и да се скапе тотално.Преди това щеше да ти излезе пара изпод капака,както е описал и Immortal.За да я прегрееш без да забележиш,би трябвало уреда за температурата да не ти показва,но тогава щеше да те притесни това че не загрява изобщо,поради това си мисля че е работил този уред.А това от т.2 ми изглежда тъпо предположение,ако не е бил сложен ремъка правилно и не ти е изтракала още при първите 100 м.,както се казва(дори още при първото запалване),то тогава проблема можеше да ти е не добро вървене(спъната кола),голям разход,но не да ти изтрака изведнъж след 30 000 км. и да спре,без този ремък да е прескочил с още някой зъб.Ако се е получило това от т.1 то тогава наистина може да се налага смяна на всичко което си изброила(освен помпата ),но няма как да го знаят със сигурност преди да са разглобили двигателя.Реално погледнато ако ти сменят всичко което си изброила,ремонта може и да е толкова и то ако не са втора употреба,помпата на дизела си е скъпичка(не съм сигурен напълно за цените).Обаче друго си мисля,дори да е прегряла колата или да е прескочил зъб,защо да се е скапала и помпата Освен това този ремък който си споменала,няма нищо общо с ангренажният,в смисъл не може да е причина за прескачането на зъб от ангренажният ремък.Ангренажният ремък не се вижда като отвориш капака на колата.Ето това си мисля и ти го казвам,а ако греша някъде нека колегите ме поправят.Поздрави и на теб.И не се ядосвай толкова на FIAT,аз си бях много доволен от моята Брава.

Коментар

Working...
                                X