Ориентирах се към Фиат отдавна, избреах си Брава, като разгледах доста автомобила ’97-98 г. но.. питането ми е свързано, какъв мотор да е ?Смисъл, кои е по-сполучливия двигател, така да го наречем.Аз, искам по икономична кола, но ако 1.6 мотора е по-добрия вариант - няма проблем за мен.Благодаря, предварително !
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за Брава -> 1.6/16V или 1.4/12V
Collapse
X
-
Re: Съвет за Брава -> 1.6/16V или 1.4/12V
kokov написа:Ориентирах се към Фиат отдавна, избреах си Брава, като разгледах доста автомобила ’97-98 г. но.. питането ми е свързано, какъв мотор да е ?Смисъл, кои е по-сполучливия двигател, така да го наречем.Аз, искам по икономична кола, но ако 1.6 мотора е по-добрия вариант - няма проблем за мен.Благодаря, предварително !I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
-
1.6 ако не те бута данъка, щот някои кат кажат -"Ауууууу 125 лева ебати данъка, по добре по малкия мотор", ама данъка го даваш веднъж и после цяла година и се радваш, а на 1.4 вместо за данък ще ги дадеш за други работи. Като плюс за 1.4 може да се каже че е хубав за газ понеже е моно (маи) ама и 1.6 не се оплаква от газта ако е сложена прилично с газ контрол и имулатори. Разхода за този мотор е перфектен (няма да споменавам цифри че веднага ще наскачат) както и неговата пъргавина. Пак се отнесох от приказки вземаи 1.6 да ти е мирна главата и да те кефи колатаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
pakumba написа:1.6 на извънградско ако си по-агресивен ще ти харчи по-малко от 1,4. в града може би малко по малко ще харчи 1,4. ама няма сиурно. вземай 1,6 и не му мисли. па ако намериш 1,8N.Y. State of Mind
Коментар
-
Аз си вкарах таралеж в гащите с 1,4 да го видя кога ще ме убоде.Днес обиколих всички Автокъщи около и в Пловдив и мога да твърдя ,че Брава с 1,4 двигател е голяма рядкост.А затова какво се продава по тези автокъщи не е истина пълни боклуци.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
1.8 предполагам е страхотен, а за разхода- съмнява ме да гори кой знае колко повече. а и да ти кажа литър два отгоре отдолу едва ли притесняват някой, не правим по 200 000 на година я. и аз искам 1,8 ама съм с 1.6. 1,4 е прокълнато бягай от него, то върви като 1,6 на 3 цилиндъраLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар