Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кростренажор или велоергометър?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Кростренажор или велоергометър?

От извесно време мисля да си взема фитнес уред за вкъщи, но се колебая между кростренажор и велоергометър. Кой от двата уреда бихте ми препоръчали?
    http://vbox7.com/play:9726159a

Велъргометър. А ако имаш възможност да караш истинско колело още по-добре. Да дойде лятото и го яхвам моето. :D
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Имаме го кростренажора по добър е от велото ама сега него плозваме ходя в фитнеса там има и пътеки по добре ходи в зала.
      Обичам си работата.

Коментар

моето мнение - велоергометър
        BMW E90 320D
        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

двата уреда са коренно различни. Велоергометъра е кардио уред, който служи за раздвижване, но не и за изгаряне на калории. По принцип с колело може и да отслабнеш - ако не слизаш от него. Оратно на това кростренажорът освен кардио уред е проектиран така, че освен да ви държи в тонус подпомага изгарянето и на мазнини в някои "видими" области на тялото важни за повечето жени - това са: бричове, дупе, паласки. За да се постигне този ефект обаче са нужни повече от 10мин дневни тренировки - по мои данни - минимум по 2 часа дневно...
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

с велоергометъра свалих 17кг.за месец.имаи едно в предвид-след най много 2-3 месеца ще ти омръзне.помисли си преди покупката!а и след месец-два времето ще се пооправи и ще можеш да правиш най-полезното за здравето-кросчета :D
            Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Неслучайно велоергометърът (неподвижното колело), крос-тренажорът (познат още като орбитрек) и степерът попадат в една група. Това са т.нар. кардио-уреди, които заради аеробното натоварване, което осигуряват, са доста полезни за сваляне на излишните мазнини или за поддържане на желаното тегло. Използват се и за цялостна загрявка, и за повишаване на спортната издръжливост - т.е с тях и с малко повече желание ще можеш не само да постигнеш и задържиш желаната форма, а и да повишиш работоспособността на мускулите на долната част на тялото. А каво от тези неща да се купи всеки сам прави своя избор в зависимост от място, средства и най-вече желание да ги ползва. Е успех с избора!

Коментар

Може да се вземе и една мотика.Или права лопата.
                FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

...в къщи си имам велоергометър..ама само събира прах. От ракия и салата не ми остава време да го джиткам...иначе...каквото и да си купиш - все ще ти е от полза (уж).Тъщата си беше купила тоя вело...нам си ко...и почна да ходи на фитнеси разни и някакви културисти програма й правиха... обаче - нъцки..та така се сдобих с това чудо , ’щото тя искаше да го изхвърли.Аз лично пари за такиви работи не давам... (освен това съм и мързелив търтей)
                  Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Велото е доста ефективно, за 3мин интензивно въртене си изпотен като Зидан, така че от към отслабваща гледна точка по-добре е Велото!
                    FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

Отслабване с велоергометър е съвременната залуда. Имам доста опит с мацки дето искат да свалят кила, но ги мързи да си дигнат трътките от стола и искат само да карат колело, дори крос тренажора им се вижда изморителен. До сега нито една от тези мацки не е направила каквото и да е със своето тегло - само въртят педали и това е.Балансът е много важен - един МЪЖ поема среднодневно около 2500-3200 килокалории, във заседналия живот който водим същия тоя МЪЖ гори среднодневно около 800-1200 килокалории. Останалите - отиват по депата за "зор-заман". Лошото е, че никога не настъпва тоя момент на крайна нужда и съответно мъжете се сдобиваме с любовни дръжки. Жените са още по-зле, те са природно предразположени да трупат гъз, цици и корем за дни на тежки тормози, които заради цивилизованият ни живот никога не настъпват и съответно в един момент "манекенката" става мама барба. В общия случай се получава така, че велоергометъра или какъвто и да е кардио уред се оказва единственото "спасение", което едва ли не е панацеа. Няма такова нещо. Според компютъра на велоергометъра у дома - за 1 час усилено въртене на педалите и средна скорост 40км/час съм изразходвал мизерните 200 килокалории. Значи за да изкарам сметката - трябва да връткам 10 часа.... да бе. Що се отнася за кроса - тоя сред природата в моя случай в морската градина - полезен е, основно заради дихателните упражнения. Дори според много светила във фитнес науката кроса може да е повече вреден отколкото полезен. Арнолд Шварценегер обаче твърди, че масивният си гръден кош и доре развитите крака е получил от двучасовото ежедневно тичане. Да, може и да е така, а не да е от конските дози стероиди заради които преди 8 години му присаждаха черен дроб. Според скромния ми опит от 18 месеца ежедневна физзарядка със 4км крос - нищо не става освен претоварени стави, преуморени мускули на подедрицата и прасците и хипервентилиран бял дроб. Кроса е полезен като загрявка за нещо по-сериозно - курс по аеробика, курс по тае-бо и/или 2 часа сериозни занимания по фитнес.
                      Steliyan's Life!

Коментар

нещо си в заблуда колега.докато карах велото бях в отлична форма/освен това свалях килограми като луд/.сега с кроса просто потдържам това което направих с колелото защото рано или късно ти омръзва да въртиш педалите в стаята.

Коментар

jenshen73 написа:
                          Отслабване с велоергометър е съвременната залуда.
                          Погледни моля те какво съм цитирал от себе си. Не съм в заблуда аз - за гърба си имам 34 години живот и 10 години фитнес. Велоергометър се купува от хора, които нямат време и си вярват. Явно ти си вярваш.
                          Steliyan's Life!

Коментар

колега казвам това което знам.ти казваш че с велото не се свалят килограми-аз ти казвам че се свалят и то много.всичко е до волята на човека.говорим за кроса-няма по добро упражнение за дишане от него а ми кажи в кой спорт дишането не е важно?П.С-от 8 годишен до сега съм се занимавал с баскетбол/волейбол/карате/футбол и фитнес за удоволствие така че поназнаивам нещичко .няма смисъл да спорим-при всеки е индивидуално

Коментар

Веско, а колко тежиш? Аз си признавам, че не ти вярвам!Не може да свалиш 17кг. за един месец, само с велоергометър - има и нещо друго!Освен това, ако един човек с що годе нормално телосложение (под 200см. и под 100кг.), свали 17кг. за един месец, кожата му ще заприлича на мокра гюдерия, защото реално това са по 0,5кг. отслабване на ден По принцип, кардио уредите изискват дълга и системна употреба за добри резултати, поне от моите наблюдения, но това е и по-добре за организма, защото така понася по-лесно промените в теглото и не поема ударни физически натоварвания или "гладна стачка" Най-добрия метод за отслабване е с правилна диета (не глад, а диета) и с постоянни упражнения, били те с кардио уреди, лек фитнес за тонус, плуване, крос и т.н. Вече за заякване и повишаване на мускулна маса, оформяне на релеф и други подобни, си трябват усилени тренировки, хранителни добавки и прочие по-професионални методи

Коментар

Working...
                              X