Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отстъплението в спорта

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Отстъплението в спорта

    Идва олимпиада, какво ли ни чака...Едит: мина ми през ума за тая тема покрай другата, за горивата, там се поразвихрихме за спорта, май отстъпваме навсякъде вече.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

    #2
    Спорт се прави с много пари.Преди 6 години в щатите никоъ не беше чувал за футбол.Имаха си американски футбол,хокей,баскетбол...но не и европейски/южноамерикански футбол.Това,което в един момент започна да се набива на очи беше страховитото разчистване на терени около всички училища.Хващат една горичка,изсичат я за два дни,след още два с тежките булдозери изкарват корените и докато в единия край още вадят дървета,по средата правят дренаж,а в другия край вече полагат чимовете.В края на лятото вече е нанесена маркировката и има трибуни.Вече има българи,които играят в американското първенство.И това само за 6 години.Спорт от нулата.По-лошо...от под нулата...При нас спорта,както и всичко останало е на юнашка слава и мускули.Което може да е давало резултат през 60-те,но сега е тотална отживелица.Без условия,един спортист,какъвто и талант да е,се изхабява прекалено бързо.А докато се роди следващия талант...минава доста време.Помните ли какво направи Франция след оня страшен мач,дето нас ни изпрати на световно,а тях-в девета глуха...Ами прекратиха участието си във всякакви видове турнири,за 3 години и нещо изградиха чисто нов отбор и когато дойде следващото първенство,се оказа,че последната загуба на отбора е била...от нас...Те дори квалификации не играха.След това-мачкаха наред.Такива неща не са нито лесни,нито евтини.Просто съм го виждал с очите си как се започва от нулата..от гола поляна..

    Коментар


      #3
      Salvador написа:
      Такива неща не са нито лесни,нито евтини.Просто съм го виждал с очите си как се започва от нулата..от гола поляна..
      Че не са лесни, не са. И евтини не са. Но поне желание искат, да си видял на стадиона да се тича сутрин, ама масово, от много хора? Не му се спортува на Ганьо, от там тръгва.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

      Коментар


        #4
        Спорта не е само футбол, аз лично мисля, че тъпърва в РБ ще се изгражда спортна култура. Спорта е социално явление и здраве за всики. Когато човек има нужда и инфраструктура да спортува тогава биха се открили и достатъчно таланти за всеки развит спорт. Преди се ставаше спортист за да може да се излезне в чужбината та да се припечели нещичко. След промените това нешо се указа излишно, нямахме специалисти като треньори да не говорим за спортисти такива. В СССР нещо ме пребиваше м/у всички соц. блокове имаше ледена пързалка. Сега в Лондон (у най-голямата лудница) може да се видят затревени игрища на които разцъкват хора, които повервайте спокойно могат да започнат кариера в Левски или ЦСКА с много добри договори и тез хорица не, че не са оценени просто за тях спорта е кеф, хоби, а не стремеж за финансово благоденствие.

        Коментар


          #5
          годишната издръжка за подготовка на някой спортист дали струва повече от една от колите на някой мафиот-мутра, дето всичките задължително имат в гаражите си поне един джип Кайен или кю7, задължително поне един Мерцедес, едно бемве, и едно Ауди, като мерцедеса е най-малко ес500, или пък CL 63 AMG (колата "сейфети кар" от Ф1 :mgreen: , май)? Ами ако на един милион софиянци им дадат по една лопата, и 40 лева за ден, дали щяха да са изчистени всички улици? Пари за издръжка има, но всеки гледа да открадне. мишоци! (дупетатите де, не някой колега)

          Коментар


            #6
            за да е развит спорта в една държава трябва да се почне още от предучилищна възраст !не искам да си спомням, за състезнията като деца, между детски градини ,училища после и т.н. идваха какви ли не треньори, можеше да се запишеш да тренираш каквото си искаш !А днескашните плондири им дай компютъра и сандвича и чакай спортисти да има
            фиатче Браво 2.0

            Коментар


              #7
              Aбе, гледай сега, Петър Мерков, 2 пъти сребърен медалист от Сидни през 2002-ра стана сребърен медалист и от световно, и с бронз на четворка. Премията му за медалите през 2002-ра бяха около 7-8000 лв. После пък от отбора му в Пловдив му спраха заплатата за около 6 месеца, та мина в Левски. При положение, че тия пари ги взема някой вардач на дискотека, за какво да се блъска това златно момче, а какъв пример е за подрастващите това спиране на заплатата /която и без това е някаква смешна/ ... За който не знае, световният каяк е само за корави пичове, финала на световното пресичат 9 човека в една секунда, десетия е на "Б" финал, щото е извън тая секунда. Такъв се става само след 10 години гребане, това само един човек за 50 години сред много други.Е, сега вече нямаме лодка, класирана за олимпиадата тая година.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

              Коментар


                #8
                E това е за про спорта, питаш ли ги тия юнаци от НСА дето 2005-2006 донесоха първите медали в четворка за НСА и за награда ги извадиха от индивидуалното. Та сега всичките са на работа от 8 до 8...

                Коментар

                Working...
                X