Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Върти се идея за протест - цени на горивата - какво мислите?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    Протеста е задължителен, и аз съм на мнение че ефект може би няма да има, но трябва да се тръгне от някъде! Вчера баща ми ми каза че сделките за петрол за догодина по това време вече се сключват на цена от 200$!
    това са спекулации... предвижда се средна цена за 2008 г. е 74 долара за барел...http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=445701 - тука пише..
    Е аз вече няколко пъти споменах как се търгува суровия петрол. Ще го споделя пак. Най-общо сделките са два типа средно срочни и дългосрочни (има и кратко срочни, но балъци не останаха), всяка страна произодител е на прицел на големите, САЩ, Русия, Китай. Средно срочните сделки са от период 10г. съответно дългосрочните са от 20г. на горе. Регулирането на петролните продукти става именно от тези големи играчи, действително те правят опит да се съобразяват с потреблението и добива, но се получава голям хиатус м/у потребление и източници. Обещаните нови технологии се забавят поради ред причини, нови резервори не се откриват. Целия хаус започна когато Кондолиза Райс се обърна към света с думите "Няма как отделни държави, превърнали се в ЕООД-та, да държат 92% от световния ресурс на петрол." Тогава стана ясно, че със или без химическо оръжие Ирак е дал фира, следва Иран. Въпреки опортиостичното си поведение Венецуела сключи 45г. договор за износ на суров петрол по посока САЩ на цена от $52 за барел, за което получи известна не зависимост и мегдан да се дуе на големите, отдавна това направиха С.Арабия, Кувейт.... Еми това вече дава отговор защо цените на готовия продукт скачат, ресусра е разпределен, той е нужен да гарантира цялата енергиинна независимост на земята, изчесленията показват, че има нужда от над 15 билярда за изграждане на нова енергиина инфра структура захранвана от алтернативни източници. Всеки провал обаче налага да се обезпечат нови средства което пък води до нарастване на цената на крайния продукт. Последния гаф стана с извличането на чист Si (силиции), като исканата чистота е над 4500:1 успеха бе 2450:1. Ако се чудите за какво пък ни е този Si , използва се за разработването на слънчеви колектори с голма производителност, като за да се достигне пик от 1.32 се използват Платина и някой други редкоземни елементи, Si (чистия), би трябвало да ги замени като това би довело до падането на цената на подобни съоръжения с няколко хиляди %.

Коментар

sugarboy написа:
      А що се отнася до строежите по морето - лъскавата страна на въпроса е едно, а многобройните изпищяли от некачественото строителство, заради влагане на пясък в бетона
      От какво се прави бетон?
      sugarboy написа:
      Колега Plastex, едва ли се прави с пясък директно от плажа, ми се струва, и то в доста по-големи от допустимото количества. Затова имаше не един и два репортажа.
      Тук сте прав, колега, морският пясък не е препоръчителен за строителство.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Тука, колега, не мога да се съглася. Катето Дафовска е цяла класа над останалите ни състезателки. Неслучайно след нейното отказване вече можем да закрием биатлона в България. Ако си спомняш, преди четири години тя започна с 5 или 6 победи за СК. Това в никакъв случай не може да бъде случайно. Но понеже в Германия и спортът е промишленост, техните биатлонистки навлязоха във форма точно, когато нашите вече започнаха да изпускат парата. Ако се сетиш, освен тези победи Катето загуби и две състезания на финален спринт от Уши Дизл и едно от Кати Вилхелм, ако не се лъжа. В потвърждение на възходящата форма на германките е и това, че уж Катя до последно си съперничеше със Силви Бекар, а изневиделица накрая Купата взе Мартина Глаго, като Катя остана четвърта и след Албина Ахатова. А Павлина е посредствена и като бегачка, и като стрелкиня. Ако се случеше в някое състезание да е с еднакъв брой грешки с фаворитките, то им отстъпваше с по 2 минути, грубо казано. Освен Катето другите нямаха и психиката на голямата състезателка. Пак неслучайно тя винаги бягаше на четвърти пост в щафетата, за да може да я измъкне на по-предно място, въпреки останалите три съотборнички.
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Колега Plastex, едва ли се прави с пясък директно от плажа, ми се струва, и то в доста по-големи от допустимото количества. Затова имаше не един и два репортажа.

Коментар

Да отворим една спортна тема и да си поспорим на воля?
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Не съм искал аз да извъртам темата за спорт и строителство. С най-добри чувства, успех! :D

Коментар

sugarboy написа:
                Не съм искал аз да извъртам темата за спорт и строителство. С най-добри чувства, успех! :D
                Жалко, тъкмо стана интересно.Успех!

Коментар

Докато не се строшат главите на целия пародиен псевдо политически елит в тая територия наречена България - нищо няма да се оправи! Барабар с повечето т.н. добре облечени бизнесмени. Ама като казвам "строшат главите" - приемете го буквално!Каквито и протести да се организират - те само ще стоят на топло под закрилата на Ме Ве Ре и ще се подхилкват самодоволно! Помните ли януарските събития през далечното вече 1997-мо лето...!? Е тогава един министър, заедно с един бъдещ президент върнаха мандата на БСП за съставяне на правителство. Е да, ама не защото хората протестираха, а защото загубиха мнозинството си в парламента от 121 депутати. Само че това много хора не го знаят и превъзнасят до небесата Кольо Добрев! Колко бил еди какъв си... Чак пък и Кольо...!
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Коментар

Не знам, какво да правя и да си мисля за тая пуста държава вече.....Почва сериозно да ми писва вече, та чай и се пълня със злоба, вече ме хваща яд, че не се махнах когато му беше времето от тук....

Коментар

Добре де , не само на тебе ти се иска да се махнеш ...Обаче , ако свестните хора се махнем от тая държава , кой ще остане ?Циганите и пенсионерите ...И кво праим тогава ?Цялата ни работа е такава - българска ...Всеки търси лесното...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          Докато не се строшат главите на целия пародиен псевдо политически елит в тая територия наречена България - нищо няма да се оправи! Барабар с повечето т.н. добре облечени бизнесмени. Ама като казвам "строшат главите" - приемете го буквално!Каквито и протести да се организират - те само ще стоят на топло под закрилата на Ме Ве Ре и ще се подхилкват самодоволно! Помните ли януарските събития през далечното вече 1997-мо лето...!? Е тогава един министър, заедно с един бъдещ президент върнаха мандата на БСП за съставяне на правителство. Е да, ама не защото хората протестираха, а защото загубиха мнозинството си в парламента от 121 депутати. Само че това много хора не го знаят и превъзнасят до небесата Кольо Добрев! Колко бил еди какъв си... Чак пък и Кольо...!
                          1936г, България,политическия кръг "ЗВЕНО", Кимон Георгиев, пълна забрана на политическите партии!!! За тези години до 1939-40г. България е в икономически подем.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            1936г, България,политическия кръг "ЗВЕНО", Кимон Георгиев, пълна забрана на политическите партии!!! За тези години до 1939-40г. България е в икономически подем.
                            А колко политически затворници е имало? Демокрацията не е перфектна форма на управление, но по-добра няма измислена.Просто изкарваме болестта а младите демокрации.

Коментар

Не знам, но си мисля, че това ако са случи сега, ще има КРИМИНАЛНИ, а не политически затворници. Кражбата си е криминално деяние откъдето и да го погледнеш.
                              SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ако не помогне - то поне не би навредил един нормален протест. Твърдо съм за. Само, че трябва организираност и точна дата.
                                Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Working...
                                X