Ей на 5 години една зима да е като хората и вие само страдате.Откак е завалял снега не съм спирал колата.То не бяха проходи,преходи и какво ли не.Бравото и то не ме изложи.Ами така си е който се е подготвил за зимата му е смешно и се кефи дори си дрифти.Днес пътувах от Казанлък до Карлово на абсолютен лед без проблеми.
Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
А който не е подготвен, колата - в гаража и това е решението. Куцо и сакато излязло на пътя и после се оплаква от лошите условия. То не може в тази поледица като с магическа пръчка да се посипе сол над цялата страна. Като се вижда какви са условията, здравият разум говори колата да не се изкарва, после можеш да се сърдиш само на себе си. Някои ще кажат - работа, но животът и здравето са над всичко, нали.
За първи път ми се случва тук в Кърджали, като излязох сутринта и гледам колата цялата покрита с лед, който беше около 3 мм, падна голямо стържене. Най-интересно ми беше когато я стържех, нямах никаква опора и от натиска върху стъклото се пързалях назад... Що катастрофи станаха из Кърджали....а докато си карах колата, гледам как хората падат като круши, не знам колко са пострадали сериозно, но съм сигурен, че е свършил гипса в Бърза помощ
Има надежда...тази нощ или поне до преди 10 мин не беше студенои навън и дори ми се струва,че е някак топло меко времето.Молете се с мен да се пооправи защото аз така като гледам освен от Господ от другаде помощ няма да има....
А за поледица и зимни гуми не помагат иска се усет който се постига с много шофиране.
Евала Торнадо. И аз не съм си спирал колата, даже и на мен най ми е кеф в такова време да карам.Това журналистите са голяма работа, създадоха толкова много митове и легенди за тези зимни гуми.Аз имам една прогноза, моя си. Лятото беше много топло, жега им беше на "водачите" и за това само катастрофи. Сега зимата много студено, замръзват им мозъците, пак катастрофи, природни бедствия и т.н.Пролетта като започне да се топи снега предричам наводнения, не заради друго ами защото нищо не е свършено и пак журналистически сензации.Общо взето "глупости на търкалета". Бръм, бръм...
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
А за поледица и зимни гуми не помагат иска се усет който се постига с много шофиране.
Евала Торнадо. И аз не съм си спирал колата, даже и на мен най ми е кеф в такова време да карам.Това журналистите са голяма работа, създадоха толкова много митове и легенди за тези зимни гуми.Аз имам една прогноза, моя си. Лятото беше много топло, жега им беше на "водачите" и за това само катастрофи. Сега зимата много студено, замръзват им мозъците, пак катастрофи, природни бедствия и т.н.Пролетта като започне да се топи снега предричам наводнения, не заради друго ами защото нищо не е свършено и пак журналистически сензации.Общо взето "глупости на търкалета". Бръм, бръм...
Ела карай в Стара Загора на лед над 3 см и пак ше си говорим,може ли
Може, може колежке. Аз на леда си карам отдавна. Още когато започваше да вали снега, първите дни, при нас все още си беше дъждец и една сутрин след нощна смяна колата имаше 1см лед навсякъде. Не се стържеше със стъргалката, само парното го оправи. От работата до нас имам само катерене и малко равно. До сега проблеми нямам.За моя информация се пробвах на празна улица как поднася Бравата при рязко натискане на спирачките (нямам АБС) - резултата е че ако не пипаш волана, да го въртиш, поднася само задницата, все пак е лека отзад и се мести като махало, ту на ляво, ту на дясно.Безаварийна зима на всички и чакайте наводненията на пролет.
Колеги, очевидно във всички градове положението е много зле. Макар, че тук във Варна е сравнително по-малко студено, улиците в момента са копие на лунен пейзаж - страхотна комбинация между киша, 5-10см лед, вода и асфалт на дупки. Аз не съм спирал колата си нито за ден и когато беше само сняг се кефех страхотно, ама сега ми се реве, като си помисля за ходовата си част. Не е нормално поне улиците да не се посипят с луга!!! И вечно оправдания от всички инстанции!!! Ами аз се чудя как живеят хората в Скандиновските страни например?! Те по цяла 8-месечна зима какво правят?!
Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Колеги, очевидно във всички градове положението е много зле. Макар, че тук във Варна е сравнително по-малко студено, улиците в момента са копие на лунен пейзаж - страхотна комбинация между киша, 5-10см лед, вода и асфалт на дупки. Аз не съм спирал колата си нито за ден и когато беше само сняг се кефех страхотно, ама сега ми се реве, като си помисля за ходовата си част. Не е нормално поне улиците да не се посипят с луга!!! И вечно оправдания от всички инстанции!!! Ами аз се чудя как живеят хората в Скандиновските страни например?! Те по цяла 8-месечна зима какво правят?!
Много точно казано колега. Точно в това е проблема, както писах никой нищо не прави. Чакам наводненията на пролет, пак ще има едни "журналистически" разследвания и цяло лято никой няма да направи нещо по въпроса за да няма наводнения догодина.
Стига с тия "журналистически сензации". Вярно, че колегите понякога преувеличават (говоря за изминалата седмица), ама поне вдигат шум. Вие само си кълчите пръстите по клавиатурата.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Ето ви актуална информация в снимков материал за поледицата и бабунките във Варна, първите снимки са на входа на града от към Девня, а следващите са в града....улица "Кракра", където лебедовото езеро по бабунките е сериозно. Забележете и спирката на какво прилича, как колите са по тротоарите от другата страна на колчетата и къде вървят пешеходците...
Това журналистите са голяма работа, създадоха толкова много митове и легенди за тези зимни гуми.
тази сутрин на спускането към Несебър 1 юнак с летни гуми / ся ше кажете как познах, че са летни - ми по следите - с 4-те канала оставени по леда / така грациозно се плъзгаше и връткаше пред мен... аз от зимните съм доволен - казвам го за н-ти път и не съжалявам, че ги взех ни най-малко... колата се държи много стабилно на пътя..
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар