Колеги някой може ли да ми каже програма или да ми направи аудио файл с честота 20.000 Hz - 25.000 Hz и 135 dB искам да пробвам дали ще има ефект ако се качи на телефона. Това е честотата на онези уредчета, който се продават за да гоните бездомните пумиари ако ви нападат. Не намерих никаде някой да го е побългарил. Мерси предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кучегон
Collapse
X
-
Re: Кучегон
KrAs написа:Колеги някой може ли да ми каже програма или да ми направи аудио файл с честота 20.000 Hz - 25.000 Hz и 135 dB искам да пробвам дали ще има ефект ако се качи на телефона. Това е честотата на онези уредчета, който се продават за да гоните бездомните пумиари ако ви нападат. Не намерих никаде някой да го е побългарил. Мерси предварителноPunto SX 1.1 55
-
Е да колега но говорим за различни Hz това има значение пък и не съм много вчас но sound pressure при кучегоните е 135 db нека по разбиращите да изкажат мнение пък и първо мисля да го пробвам на уредбата и в колата да видя дали има ефектFiat punto 1,1
Fiat bravo 1,6 16v
Fiat bravo 2,0 20v
Honda civic 1,5
BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...
Коментар
-
Punto SX написа:ls1 написа:Аз предпочетох да купя на жената един кучегон. Раздава правосъдие из махлата вече 2 седмици хехе . Бях удивен че всъщност действа.Истината е някъде там!
Коментар
-
deadairplane
-
Re: Кучегон
deadairplane написа:Punto SX написа:Между другото дръпнах файлчето от линка и го пуснах на компа - чувам същото свистене което чувам и от кучегоните които съм виждал, само че при тях ще е още по-интензивен звука.Punto SX 1.1 55
Коментар
-
deadairplane
-
Това устройство не е особено ефективно.Върху кучета,крави,вълци,глигани и т.н. действат безотказно спрейове и патрони с технически пипер (капсицин).Това е активната съставка на лютите чушки.Обаче тук-в чист вид.Също така е много ефикасно срещу наркомани и друга надрусана измет.Там останалите газове действат от слабо до никак.
Коментар
-
deadairplane
-
Който иска нека пробва Лично аз предпочитам газови патрони, дето събарят и магаре Точно 22кХз ли трябва да бъдат?GTipo написа:По-ниска честота пробвали ли сте? 10Кхз?От телефон се чува, не знам за кучетата как е.Прикачени файловеAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Аз все пак да споделя опита си от кучегона който купих. Пък ако е полезно на някой - добре.Има два модела основно които се продават в България. Дазер 2 и Догчейсър. Като поразгледах форумите оказва се че първия е доста по-добър, като съдя по доволството на хората дето го ползват. Дазера е 55-60лв, Догчейсъра е 35-40лв. За две седмици сме го изпробвали може би на 50-ина кучета (различни) . От тях 1-2 бяха леко глухи, като чуят звука и въртят озадачено глави. Една глутница във вилната зона се засили към нас с лай - едно натискане на бутона и подвиха опашки, директно изчезнаха. Друга ситуация, куче рови из боклука, виквам 2-3 пъти и махам с ръце, гледа ме в очакване но не мърда, жената натиска бутона - кучето драса на секундата. Общо взето сме много доволни.Сега по-интересното - кога не действа. Когато куче е в имот да речем вързано и лае. Явно се чувства много на своя си територия, спира, заслушва се, после продължава да лае. Имаше и такива които отстъпиха но единици. На неагресивни кучета може също да не действа. То си седи кротко, натискаш бутона, то чува че става нещо но не може да направи връзка с агресивното си поведение и да разбере че трябва да бяга. Седи, гледа, може да те заобиколи отдалеч, в повечето случаи изглежда объркано. На малки кученца също не действа - става им интересно и гледат любопитно. На домашни кучета не сме пробвали. Запознати казват че не е добре на домашни кучета, защото има шанс да са обучавани с ултразвук (откудето и идва това че някои кучета може да станат още по-агресивни ако чуят шума). Освен това домашните кучета са чували около себе си всякакви звуци (телевизор, гсм и т.н.) и не се впечатляват толкова от ултразвука.Хубаво е да се действа от близко разстояние. Да речем от 5 метра. Едно е да ти дръннат едни чинели до ухото, друго е на 20 метра. В единия случай подскачаш в другия гледаш какво е станало. Точно така е и с кучетата.Не съжалявам че взехме Дазера. Върши работа, безшумен е за нас. Нещо не ми се вярва ако ти скочи куче да смогнеш да пуснеш точния звук от джиесема. А с това жената ходи вечер с пръст на бутона в джоба и може да реагира за секунда. Това на което трябва да я науча да свикне само е да изчаква да се приближи достатъчно кучето и да ползва кучегона само когато е наложително, а не да се кефи да гони котките хихи .
Коментар
-
ls1 написа:Хубаво е да се действа от близко разстояние. Да речем от 5 метра. Едно е да ти дръннат едни чинели до ухото, друго е на 20 метра. В единия случай подскачаш в другия гледаш какво е станало. Точно така е и с кучетата.Punto SX 1.1 55
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар