Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 1,4 vs Мареа 1,9 TD100 Weekend

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Браво 1,4 vs Мареа 1,9 TD100 Weekend

Става въпрос не за скорост и дърпане ,а за движение със зимни гуми по нашите хубави пътища.Бравото със Nokian WR Мареата със Gislaved EuroFrost-3. Очарован съм от вървежа на Бравото където съм го насочил там се е качило.Драска като скакалец.С Мареата тези два дни ми се наложи малко помощ от едно рамо и го отдавам на по дългата база и по голямото тегло на комбито.Какво мислите вие?За справка относно вървежа на Бравчо може да питате Mindzu защото преди малко видя как се катери Бравото.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Според мен гумите и разпределението на теглото спрямо задвижващите колела имат голямо значение при катеренето.

Коментар

Ами мисля си, че сравняваш несравними неща - Иславеда ти са на втори сезон, Нокиан-а не ги знам, но браво-то е по-леко от Мареата и съответно гази по-плитко. Мареата за сметка на това е тежка и стъпва здраво, но му трябва и повече усилие. В този сняг честно - каквото се движи по улиците е екстремизъм за мен. Аз оная вечер в снежната буря пообиколих Варна да я разгледам, но днес не успях да запаля... тема ли да пусна "Палите ли в този студ при два дни на минусови температури без припалване"???
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Абе не знам, ама моята Брава (среден вариант м/у двете, които си посочил) отпред е с STUNNER 175/65 M+S с посока на втори сезон у мен (бяха почти нови като ги взех) драска като мачок у клон...Никъде не ме е оставила - забуксувала ми е само 2-3 пъти и то като дам на зад и се измъквам. А само ако знаете по какви места ходя с нея - няма да си помислите че се минава от там - ама какво да правя като детето ми е у нашите а до там има 900 метра черен път невиждал снегорин... Аз направих пъртина в сряда сутринта като валеше - вече имаше към 20см сняг, после без проблем се качих като снега се беше удвоил. Проблема не е само в снега, а в дупките пълни с вода и заледените коловози (вече).
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

jenshen73 написа:
          Ами мисля си, че сравняваш несравними неща - Иславеда ти са на втори сезон, Нокиан-а не ги знам, но браво-то е по-леко от Мареата и съответно гази по-плитко. Мареата за сметка на това е тежка и стъпва здраво, но му трябва и повече усилие. В този сняг честно - каквото се движи по улиците е екстремизъм за мен. Аз оная вечер в снежната буря пообиколих Варна да я разгледам, но днес не успях да запаля... тема ли да пусна "Палите ли в този студ при два дни на минусови температури без припалване"???
          Иславеда не са ми на втори сезон ,а са заедно почти със Нокиана и в този ред на мисли утре ги завъртам Бравото със гумите на Мара и обратно.Относно паленето паля без проблем само Бравото ме издъни и ядоса тази сутрин ама му намерих проблема утре сутрин ще си проличи дали съм го отстранил.

Коментар

jenshen73 написа:
            ... тема ли да пусна "Палите ли в този студ при два дни на минусови температури без припалване"???
            Недей, напрво ще ти кажа че тази вечер Пунтака врътна 2 пъти и умре...Последно е каран на 1.1.08 и после го затрупа снега.Утре ще сеправи гимнастика, ама първо трябва да го откопая, че не му се вижда предницата...

Коментар

Yavor написа:
              Утре ще сеправи гимнастика, ама първо трябва да го откопая, че не му се вижда предницата...
              а можеш да чакаш и
              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Най-много да го затрупа още повече.

Коментар

Аз пък ще чакам по-топлия морски вятър - при текуща -14 температура и половин кола под сняг и лед - няма смисъл да се опитам да си нулирам и постоянния километраж - временния днес стана 0.0 Колата ми е на толкова усойно място, че и снегорините бягат, но на 02.01.08 - я тествах в 20:30 - не виждах много къде карам, но е важно, че без да се въртя в снега и по завоите я паркирах на безопасния паркинг зад блока... Тъпото е, че всичко по нея е под 1см лед - без шофьорската врата - там изкопах дупка и влязох - ама без ефект - само превърта и щракат релета вътре...
                  Steliyan's Life!

Коментар

Алфетката не е спряла тез дни. Гумите са Корморанки- предните, задните Тойо....супер съм доволен. Не е поднесла, буксувала и каквото се сетите, а си пали от раз. Както беше заровена под една камара сняг...си запали.
                    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
                    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
                    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

ами плувам в басейн Диана, има страшен наклон и с един приятел слезохме долу - с неговото поло 1.4тди, с 4 зимни гуми Хималай резултата, много трудно, с много опити се качихме, една вектра се качи 1.8 модел А, а едно Волво ХС70, 4х4, си остана долу и стигаше дори по-надолу от вектрата и полото, пъроначално....така че и много си зависи от шофьора и желанието за катерене
                      A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                      e30 forever!

Коментар

Ааа, желанието ми да карам се изпарява само като видя "разчистените" варненски улици по които все още има 5см лед... утре - 10см ще е...Не мерси. Нека си почива на паркинга - освен нафтата - всички други течности са за -40 градуса. Предполагам, че ако беше затрупана със сняг и аз щях да запаля, но моята я оставих да замръзне
                        Steliyan's Life!

Коментар

То и Пунтака горкия здраво е замръзнал - борих се около 10 минути със шофьорската врата да я отворя, после още 10 да успея да я заключа отново. Иначе да си седи така - то така или иначе не давам на жена ми да шофира при тези условия, ама жал ми е за машинката да стои така зарязана - просто не съм такъв човек. Дилемата ми е за утре - да се мъча да я бутам или да търся кабели. При всички положения ще има бутане - поне да я наглася така че да стигат кабелите. Лошото е че ми го няма заядното за акумулатори - дадох го на заем и не ми го връщат. Най-много ще я запаля с бутане, ще я оставя да работи половин час на място -хубаво да се разледи и да си възбуди акумулатора, после ще я паркирам на някое готино местенце - така че като стане за каране да мога да я запаля само с пускане по инерция...А Бравата не е спряла нито за минута в тоя студ - даже и снежец няма по нея вече, при положение че не е помирисвала гараж.Най-гоелмия майтап е че баща ми хвали Фиестата му (1,9 дизел) че пали супер, само дето не му е оставала нито една нощ навън досега и днеска го закачах - да си сменим колите за малко - моята да се размрази в гаража (там е 15 градуса) а неговата да откаже да пали сутринта ...

Коментар

Явка, трудна работа с паленето на Бутане - дизел, комън рейл... нали се сещаш как ще вдигнем високото?
                            Steliyan's Life!

Коментар

jenshen73 написа:
                              Явка, трудна работа с паленето на Бутане - дизел, комън рейл... нали се сещаш как ще вдигнем високото?
                              Аааа, няма страшно - 1,2 бензинче е, пали на четвът оборот моето... Само да има какво да го завърти

Коментар

Working...
                              X