Lane Staley написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как си върнах летните гуми...
Collapse
X
-
-
Темата ми се стори доста любопитна, та реших да се включа и аз.Още миналата година реших да предприема интерсно според мен решение за гумите.Купих две новички Debica Navigator 2 , същата шарка като Good Year Vector 3, всесезонни. Отзад останаха старите летни.Както всички помним миналата зима нямаше сняг и единствено при едно качване на Витоша установих че се държат доста прилично по заснежения път.В последствие лятото гумите се държаха също доста прилично, а от август се сдобих и с новичко служебно Фокусче и Мареята я карах само около стотина километра месечно.Бях решил да не купувам други гуми тази зима, но ноември ме заваля сняг в Благоевград и Марийката взе да кълчи кълки...........На следващия ден (какъв късмет в Благоевград имаше) две нови Debica Navigator 2, които сложих отпред, а предните минаха отзад. Сега съм с 4 броя еднакви Debica Navigator 2 всесезонни и съм много доволен от поведението на колата. Копая снега, движи се безпроблемно - днес ходих и се върнах от Благоевград - колата стои стабилно по заснежения път - и тръгва и спира безпроблемно.И така другата зима пак две нови Debica Navigator 2 отпред а предните м=отиват отзад.Всяка година по две нови гуми - всесезонни и проблеми няма!Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG
Коментар
-
Горе-долу същото упражнение от няколко години правя и аз: през м. ноември купувам 2 нови всесезонни ( а понякога и зимни, според това какво ми хареса в момента) гуми и ги слагам отпред. Карам с тях целогодишно, дори да са зимни. След 2 години купувам 2 нови всесезонни или зимни и ги поставям отпред. Старите предни минават отзад, а задните ги изхвърлям. По този начин на всеки 2 години купувам по 2 гуми, карам само с един комплект джанти и винаги съм с гуми с добър грайфер.Разбира се това е валидно при моят начин на използване на автомобила - максимум 7000-8000 км. годишно.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Зимните гуми са по-добри САМО И ЕДИНСТВЕННО на СНЯГ! Навремето разни тесни специалисти тука се опитваха да я оспорват, хем колегата pinko, я беше подкрепил с данни от тестове, на които лично е присъствал... В тази истина се убедих за пореден път вчера и то на 3 пъти!!!Два пъти на околомръсното и веднъж на Владая... Добре, че съм си джедай та Силата е с мен - иначе щеше да ме има в черна хроника...В резултат на това се прибрах нервиран от София и първата ми работа беше ДА РАЗКАРАМ ШИБАНИТЕ ЗИМНИ ГУМИ от колата!!! На сухо пак се ядва спирачния път, НО ха видяха мокро или влажно - НЯМА СПИРАНЕ.... Падне ли 5 см. сняг обаче са незаменими - особено по стръмни улици като тази на която живея...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар