Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как си върнах летните гуми...

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #61
    Lane Staley написа:
    Отпред съм с Марангони Метео 2. Отзад с летни Ласа. Ами честно казано, държи се доста прилично. Все пак сутринта беше около -12 На влизане в паркинга пред офиса има едно Sче, заледено и с лек о изкачване. Минах го безпроблемно. Макар, честно да си кажа, го погледнах със свито сърце. Но фичо се справи.
    И аз бях на Темрата с точно такава конфигурация - отпред Марангони Метео, отзад летни Ласа. Само че като сложих 4-те DUNLOP WinterSport M3 колата залепна за пътя. Излишно е да ви казвам как се държи на сняг... Минава отвсякъде. Досега в тези заледявания и снежни преспи колата не е мръднала и със сантиметър да поднесе.Явка, освен сезонността на гумата, ОГРОМНО значение има и марката. Аз например НИКОГА повече не бих си сложил Ласа, колкото и да ми ги хваляте. Колата с тях просто става шейна на съвсем леко намокрен асфалт. (говоря за летните Ласи).Семперит не бих казал че са от най-добрите марки...(Тук става въпрос за лаборатории, за излседвания, за тестове и т.н. Донякъде марката е гаранция за качество (не винаги, разбира се)).

    Коментар


      #62
      Темата ми се стори доста любопитна, та реших да се включа и аз.Още миналата година реших да предприема интерсно според мен решение за гумите.Купих две новички Debica Navigator 2 , същата шарка като Good Year Vector 3, всесезонни. Отзад останаха старите летни.Както всички помним миналата зима нямаше сняг и единствено при едно качване на Витоша установих че се държат доста прилично по заснежения път.В последствие лятото гумите се държаха също доста прилично, а от август се сдобих и с новичко служебно Фокусче и Мареята я карах само около стотина километра месечно.Бях решил да не купувам други гуми тази зима, но ноември ме заваля сняг в Благоевград и Марийката взе да кълчи кълки...........На следващия ден (какъв късмет в Благоевград имаше) две нови Debica Navigator 2, които сложих отпред, а предните минаха отзад. Сега съм с 4 броя еднакви Debica Navigator 2 всесезонни и съм много доволен от поведението на колата. Копая снега, движи се безпроблемно - днес ходих и се върнах от Благоевград - колата стои стабилно по заснежения път - и тръгва и спира безпроблемно.И така другата зима пак две нови Debica Navigator 2 отпред а предните м=отиват отзад.Всяка година по две нови гуми - всесезонни и проблеми няма!
      Driving Marea Weekend 1.8 16 V on LPG

      Коментар


        #63
        Горе-долу същото упражнение от няколко години правя и аз: през м. ноември купувам 2 нови всесезонни ( а понякога и зимни, според това какво ми хареса в момента) гуми и ги слагам отпред. Карам с тях целогодишно, дори да са зимни. След 2 години купувам 2 нови всесезонни или зимни и ги поставям отпред. Старите предни минават отзад, а задните ги изхвърлям. По този начин на всеки 2 години купувам по 2 гуми, карам само с един комплект джанти и винаги съм с гуми с добър грайфер.Разбира се това е валидно при моят начин на използване на автомобила - максимум 7000-8000 км. годишно.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #64
          Зимните гуми са по-добри САМО И ЕДИНСТВЕННО на СНЯГ! Навремето разни тесни специалисти тука се опитваха да я оспорват, хем колегата pinko, я беше подкрепил с данни от тестове, на които лично е присъствал... В тази истина се убедих за пореден път вчера и то на 3 пъти!!!Два пъти на околомръсното и веднъж на Владая... Добре, че съм си джедай та Силата е с мен - иначе щеше да ме има в черна хроника...В резултат на това се прибрах нервиран от София и първата ми работа беше ДА РАЗКАРАМ ШИБАНИТЕ ЗИМНИ ГУМИ от колата!!! На сухо пак се ядва спирачния път, НО ха видяха мокро или влажно - НЯМА СПИРАНЕ.... Падне ли 5 см. сняг обаче са незаменими - особено по стръмни улици като тази на която живея...
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар

          Working...
          X