Яворе , и аз съм с всесезонни братче...ама такиви ядове кат твоите нямам! Както вече споменах...имаше по едно време статия , която доказва , че когато гумата застои 1-2 години...и каучука се втвърдява.Това правило е валидно за зимните гуми със сигурност. Сега ще се разровя да я потърся и да ти дам линк , ама ако не я намеря - да знаеш , че там е проблема.Не вярвам от завода да те обуят с брак...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как си върнах летните гуми...
Collapse
X
-
Трябва да видиш нещо такова.В случая DOT-a показва 22 седмица на 2000г.Като пипаш протектора, при зимната гума той трябва да е доста по мек и еластичен от този на летната.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Явор Митев
...видях го, пише DOT 2307, не е в елипса, явно са спрели да ги елипсоват.....явно не е стара гумата, допускаме некачествено съхранение или де да знам вече...но определено са по-твърди от тия, дето са на колата. Между другото в мазата е една от гумите на Авео-то, която балонира и я смених - от интерес погледнах и нея, пише DOT 1406 в елипса - Корморан ....
Коментар
-
Авео написа:...видях го, пише DOT 2307, не е в елипса, явно са спрели да ги елипсоват.....явно не е стара гумата, допускаме некачествено съхранение или де да знам вече...но определено са по-твърди от тия, дето са на колата. Между другото в мазата е една от гумите на Авео-то, която балонира и я смених - от интерес погледнах и нея, пише DOT 1406 в елипса - Корморан ....I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
абе не знам защо не взимате под внимание това което ви казвам: чисто новата гума е гладка (мноого гладка) и сцеплението й не е добро. трябва си разработване на асфалт, пръст, пясък, чакъл и т.н., за да се издраска едно хубаво повърхността. @Авео, недей да прибързано да ги "бракуваш" тия гуми, никъде не казваш колко км си навъртял с тях, но аз доколкото разбирам от написаното, не си ги карал 300-400км на сухо (макар и да са зимни, в тоя хубав, мек, пухкав сняг няма да се разработят)Поздрави.Fiat Punto S55 1.1
Fiat Forever!
Коментар
-
Punto_S написа:абе не знам защо не взимате под внимание това което ви казвам: чисто новата гума е гладка (мноого гладка) и сцеплението й не е добро. трябва си разработване на асфалт, пръст, пясък, чакъл и т.н., за да се издраска едно хубаво повърхността. @Авео, недей да прибързано да ги "бракуваш" тия гуми, никъде не казваш колко км си навъртял с тях, но аз доколкото разбирам от написаното, не си ги карал 300-400км на сухо (макар и да са зимни, в тоя хубав, мек, пухкав сняг няма да се разработят)Поздрави.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Не мисля, че е необходимо да се дават много пари, за да имате стабилни гуми - познат гумаджия ми препоръча всесезонни VREDESTEIN QUATRAC II M+S - по 80 лв. парчето, тях ги сложих есента на дъжд се държаха добре, отзад тогава все още бях с летни гуми. Дойде и първият сняг, сутринта на тръгване за работа на първия дясен завой колата се завъртя на 360 градуса, добре че нямаше коли и хора около мене и пак при гумаджията този път ми препоръча за отзад зимни KORMORAN SNOWPRO по 60 лв. парчето и така за общо 340 лв. - сега в големия сняг ДОВОЛНОFiat Punto 1.1 Petrol year 95
Коментар
-
Авео написа:...нищо не можах да видя в тая тъмница, утре ще кажа, сега са в багажника и в тоя сняг не ми се мъкне на светло, обаче установих друго - на пипане са доста по-твърди от тези, които са в момента на колата, та в този дух си мисля, възможно ли е просто колата да е била обута със всесезонни гуми от завода.... ......и другото, което се сетих, е че на няколко пъти ми направи впечатление, че се чуват като карам, когато съм със свален прозорец / пуша си в колата здраво /, допускам да се чуват повече от зимните, защото те не са ми правили впечатление да са се чували така, както летните.....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Няма чисто нова кола, която да се продава с друг вид гуми, освен с лятни, дори джиповете излизат с лятни гуми от завода Единствено, мисля, "Audi Allroad" се продаваше с гуми според сезона на покупката, но не съм сигурен Производител, вносител, дистрибутор и т.н., няма право да продава гуми по-стари от две години, без изрично де опомене датата на производство и съответно да намали цената на гумата, в сътветствие с промяната в състоянието й за времето от производството до датата на продажба Явка, просто се върни там от където си купил гумите и те ще ти обяснят, кое, как и защо
Коментар
-
deadairplane
-
Аз съм с летни Dunlop, шарката, подобна на събиращи се стрелки в средата на протектора, с грайфер не повече от 2mm и не се притеснявам да карам така. Досега не съм имал сериозни основания за притеснения за поведението им на пътя. Единствената разлика е, че държа налягането на атмосфера и малко.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар