Ще говоря пак с момчетата, ако могат да ми кажат кой датчик е реагирал първи, въпреки, че за мен 99% проникването е изършено през прозореца на кухнята - има следи от взлом, има съборени плувна шапка и очила от радиатора под прозореца и е оставен със затворена наполовина дръжка, тоест влезнали са и са го затворили отвътре, за да не ги видят, като са изчакали да отмине шумотевицата и са си свършили работата на спокойствие И тук идва загадката - щом са действали необезпокоявани на 29-ти вечерта, защо в следващите три нощи не са изнесли каквото си пожелаят
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правен проблем - имам СОТ и ме обраха :(
Collapse
X
-
Kuku написа:До сега никога не съм се обаждал, нито за нова година, нито за море, никога.... но реших сега да се обадя, че заминаваме и аз, и майка миТаралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Kuku написа:До сега никога не съм се обаждал, нито за нова година, нито за море, никога.... но реших сега да се обадя, че заминаваме и аз, и майка миlancia Zeta 2.0 turbo HL /чип-тунинг от TECNOTEMARACING, 16'джанти MELBER, EIBACH окачване , REMUS ауспух
ех' FIAT Bertone X 1/9 - 1500 - 5 speed '82 June
Lanchia Dedra 1600 i.e -пенсионирана
Коментар
-
Аз пък имам приятели които сума години са към полицейския СОТ. До услугите по негови думи е прибягвал само 1 път и то са ги хванали, освен че са ги прибрали са ги и били. Проучи въпроса ако искаш при тях.Другото. Според мен май няма да има смисъл да се съдите, защото както казваш ти не им е първия случай и със сигурност са си вързали гащите. Само ще се изпокараш с роднините си. Преди време един си беше оставил колата тук на платен паркинг. С договор с всичко. Откраднаха му халогените на паркинга. Той пробва да си търси обезщетение по съдебен път и нищо не стана. Паркинга бил осигурявал само паркомясто но не и охрана !!!
Коментар
-
Прави са колегите, фирмата си е вързала гащите юридически. Старата фирма шефа дето работих му обраха апартамента и сот-аджиите казаха че били там до еди колко си минути по джипиес...оказа се обаче че моя шеф е и шеф в мтел, та излезе че минутите на пристигане са съвсем други. Нататък не разбрах какво стана.Според мен трябва да си поговориш с хората препоръчали ти баш таз фирма. В края на краищата като препоръчваш нещо трябва малко от малко да имаш някоя връзчица. Макар че пак няма да има смисъл, работата мирише от много отдалеч. Определено сотаджиите имат пръст, най-малкото с уведомяване.
Коментар
-
и аз съм си имал взимане даване със СОТ - накрая говорех и с някой по-главен в 3-то районно - бях назад само с един телевизор, но ръчках нещата колкото мога без връзки да видиме до къде ще стигне всичко. Накрая ми обясниха че сотаджиите реално нищо не могат да направят - могат да дойдат до обекта, да видят дали крадеца е там и ако е там нищо не могат да му направят - трябва да се обадят на ченгетата да дойдат да го закопчаят. Само полицейския сот имал право да задържа крадците. Кое колко е вярно в момента не знам, но едно разбрах - ефекта е нулев, никой няма да ти върне откраднотото, никой няма да ти плати нанесените щети от влизането в злом, а и ще си се набутал с куп пари за датчици, аларми, всякакви охранителни системи както и парите които плащаш на месец или година.Скоро говорих и със различни затрахователи точно за имуществени застраховки.Лично за мене това е най-практичното - ще ми платят щетите от влизането, а вече в зависимост от това което е застраховано против кражба и него. Разбира се, не всичко се застрахова - не се застрхова лаптоп, фотоапарата, пари и т.н. но телевизора и уредбата се застраховат, застрахова се и компютър дето ти е на бюрото, допълнително плащат и щети ако станат аварии и като цяло една годишна сума не е никак много. Това ще направя в новото жилище когато се нанеса, защото съм се убедил че крадците нищо не ги спира. Обикновенно доста хора правят застраховка чак когато ги оберат - след дъжд качулка, но пък се и случва в едно жилище да се влиза няколко пъти. Затова и в новото няма да държа никакви скъпи вещи които не могат да се застраховат (даже и в момента лаптопа пътува с мене до работа всеки ден) - ще кажете че е тъпо, но всеки сам си решава.Audi 1.8S златен талон
Коментар
-
коя фирма те охранява?каква ти е алармата?в кои помещения има датчици ? ...дай подробности и може да измислим нещоако е от по-новите на Paradoxте имат комуникатор който може да ти звъни на GSMпри евентуално задействие ...Novitec Rosso Passionale 1.9 MultiJet
Alfa Romeo 156 JTS Selespeed Ti
Коментар
-
Нямам представа как стоят работите с тези "мутренски" СОТове. Няма какво да се лъжем, всички бивши "борци" станаха или застрахователи, или охранители - в частност, сотаджии. Ние в офиса си ползваме полицейския СОД (Така и незнам каква е разликата - едното е отдел Сигнално Охранителна Дейност в полицията, другото що е СОТ, а не СОД, незнам). Хората реагират светкавично и не се разправяш с разни съмнителни "охранители".Жалко за случката, но и аз мисля, че не е трябвало да ги уведомяваш за отсъствието си.
Коментар
-
СОТ=Сигнално Охранителна Техника;СОД=Сигнално Охранителна ДейностРазликата е явна, но хората се лъжат.По принцип и до колкото аз съм запознат - фирмата ПАЗИТЕЛ не поема отговорност за щети над договорени конкретно суми. Лично аз съм - страх лозе пази. И дупе да му е яко, на който в лозето ми влезе.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
значи имам познат сотаджия та той ми каза че и да видят някои в охранявания обект нищо не могат да му направят тяхната работа била да констатират нарушението, има и случки с бити сотаджий тука в русе ,то какъв страх да имат от тях, те бандюгите от ченгетата не ги е страх че от някакви лапета с газови пистолетчета ще ги е страх затова ако ти трябва сод само полицейски а на обрания колега ще кажа че обира може да е от самите сотаджий или поне има замесени това е задължително няма как да е станало иначе
Коментар
-
BAI MILE написа:значи имам познат сотаджия та той ми каза че и да видят някои в охранявания обект нищо не могат да му направят тяхната работа била да констатират нарушението, има и случки с бити сотаджий тука в русе ,то какъв страх да имат от тях, те бандюгите от ченгетата не ги е страх че от някакви лапета с газови пистолетчета ще ги е страх затова ако ти трябва сод само полицейски а на обрания колега ще кажа че обира може да е от самите сотаджий или поне има замесени това е задължително няма как да е станало иначеBMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар