Принципно нямах за цел да коментираме колко, как, за колко време, но когато човек се захване с нещо сериозно и е готов на всяка цена да постигне целта си невъзможни неща няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Правилно ли постъпих?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Хората са казали,че първата задача на един млад мъж е да си осигури покрив над главата-така че недей да съжаляваш и да слушаш твоите приятели!Както сам казваш колата е нещо което след някоя годинка ще продадеш и ще си вземеш нова-апартамента остава!!!Много добре си постъпил!Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Marea Bipower написа:Принципно нямах за цел да коментираме колко, как, за колко време, но когато човек се захване с нещо сериозно и е готов на всяка цена да постигне целта си невъзможни неща няма.Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
За това че си решил да ги инвестираш в жилище правя ти поклон .Може би за пръв път срещам млад човек на твоите години с такива разбирания.Обаче .Не мога да проумея каква ще да е била тая работа дето си я вършил та за 5 месеца си взел 50 000лв ???? това по бързи сметки идва по 350 лв на ден ?? / мисля че става дума за левове а не за евро / Ами това е месечната заплата на един обикновен работник . Че то и най големите лекари хирурзи не вземат по толкова пари . Това е което ме притеснява защото ако са от нещо нередно ..да не дава господ ама това са проклети пари . Пак ти казвам възхищавам ти се за подхода как да ги инвестираш а съмненията за това как са изкарани за мен си остават.
Коментар
-
Добре де колеги кое ви се струва толкова не нормалното и не реалното?Какво да кажем за Швеция където една заплата е 23 000 евро? А стандарта и цените им са като тук? Англия също- минималната заплата е 4500 лири.Това, че тук сме свикнали да бачкаме за нищо, не значи че не е нормално, някой за труда си да взима адекватна заплата....Дано не мисля само аз така....
Коментар
-
Живота младежо ,живота ни е научил да познаваме кое е нормално и кое не . :D Кой е тоя работодател дето дава по 10 000 лв заплата на месец и то само за няколко месеца работа . Че тя ако е толкова специфична работа то тоя работодател направо би следвало на всички свои работници да закупи жилища и да си ги задържи постоянно на работа .И остави това че видите ли в Швеция вземали по 23 000 евро на месец И там има с 2-3000 евро заплата .Ами тука нашите министри и депутати колко повече от тях вземат и я виж какви дворци си изградиха .Колкото за пари знаем как се изкарват и получават.
Коментар
-
Как си е изкарало парите момчето си е негова работа, но щом не го крие- едва ли е от наркотрафик . Например един брокер на недвижими имоти, ако направи доста крупна сделка- примерно няколко апетитни парцела- може да изкар подобна сума.А по темата- апартаментът е инвестиция, колата е разход. Щом на 20 изкарваш такива пари, няма да представляа проблем за теб скоро да с сдобиеш и с хубава и нова кола, но цените на имотите през това време ще се вдигат. Не слушай глупостите за надутия балон на цените.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V - Ex
Alfa Romeo 166 2.4 JTD - Ex
Volvo S60 Sport 2.4D
Коментар
-
Разбира се, че знаете, аз това се дразня тук, в България хората работят като волове за да могат да си позволят топло, да не са гладни те и децата им, да не говорим за глезотии от сорта на семейна почивка на Канарските острови, нова кола за която да не се притесняваш колко ти харчи и дали обслужването е 150 или 300 лв. и т.н. За това аз твърдо съм решил да се махам, не съм роден в България, но чувствам страната като своя, почитам Васил Левски и Христо Ботев, уважавам абсолютно всички празници, традиций и така нататък, но това което правят с нас тука е извинявайте колеги за езика, но е меко казано гавра, всеки гъзи колкото може, всеки депутат докопал се до власт изкарва по 50 000 но не за 5 месеца, а за един, а вие тук казвате, че аз разбираш ли един вид съм разбойник, келеш и т.н. защото 5 месеца съм бъхтил като вол и съм получил солидарно възнаграждение както трябва и да е с всички ви. Обичам татковината, но мразя държавата!!!Съдете ме колкото искате.
Коментар
-
Marea Bipower написа:Добре де колеги кое ви се струва толкова не нормалното и не реалното?Какво да кажем за Швеция където една заплата е 23 000 евро? А стандарта и цените им са като тук? Англия също- минималната заплата е 4500 лири.Това, че тук сме свикнали да бачкаме за нищо, не значи че не е нормално, някой за труда си да взима адекватна заплата....Дано не мисля само аз така....
Коментар
-
LiGuru написа:Шегуваш се нали....Аз съм на 28, имам 120к заеми по ипотека, мацката ми е руса със сини очи, карам кола ефтинджос, бачкам по 240ч. на месец в истинска фирма и парите ми стигат колкото да си подържам личния стандарт от студентските години, да си плащам заемите и кредитните карти, имам висше и две яки специализции в чужбината.... това се отнася за всички братя по земята дето им викат средна класа...Радвам се за теб и ти пожелавам успех в живота, но не можеш ме убеди, че си изкарал 50к и нямаш идея какво да ги правиш, на мен това ми е кажи речи годишния доход и съм го требвал за 10 години на пред...Лека вечер!Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:В интерес на истината , смятам , че ако имаше достатъчно потенциал
Коментар
-
Абе Ники, това, че ти 50 000 лв ще ги изкараш за години, не значи, че други не могат да ги изкарат за няколко месеца.Ако човек не го мързи, спокойно може да си докарва допълнително 2000,че и повече лева на седмица - например от преводи. Допълнително имам предвид освен дето ходиш на работа и получаваш заплата. И ако смяташ веднага да скочиш, че не е възможно или не е вярно - давам ти пресен пример как напълно в рамките на закона за няколко седмици изкарах малко парички.Но е много работа, много, изгърбващо много, и сроковете са страшно притискащи. И плащат по 10 лева на страница от 1800 знака. Но ако не те мързи, няма проблеми - през ноември и декември взех една такава поръчка. За общо 1150 страници текст, които преведох в свободното си време, взех 11 500 лева - работил съм ги точно 5 седмици. След като се върна от работа, отдъхвам малко и около 20 часа сядам на лаптопа и до 4 часа сутринта превеждам-общо по 8 часа на ден. И така около 35 дни, включително събота и неделя. По 32-35 страници всеки ден. По ~330 лева на ден, по 2300 лева на седмица. Работата всъщност не е толкова много. При добра организация на работата даже не се изморявах особено много.Та с тия пари (е, наложи се да добавя още 1500 лева де) купих (почти) нова Алфа на приятелката си. За 5 седмици работа. Та така. Който работи-печели.Купих кола, щото къща си имам. И много други работи имам. Все така заработени с ужасно много бачканеAlfa Romeo 156 1.9 JTD Sportwagon Dinstinctive, произведена юли 2002 г.Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01
Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02
ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар