Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нови цени на горивата от 01.01.2008

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не мога да отговоря на чак толкова експертно мнение. Но нека питам - а къде е политиката за насърчаване на ползване на по-екологичните горива? Метан, пропан-бутан...? Къде са облекченията на данъците и таксите? Държавата си прави оглушки по тоя въпрос.

Коментар

Има ги.Акциза се намалява спрямо процента вложено биогориво.В случая-етанол и биодизел.Пак имаше някаква таблица.Като смеските не трябва да надхвърлят определени нива.За метана-и да има облекчения,те нямат смисъл...Газпром му вдига цената с 30% така или иначе.LPG-то...там пък съвсем е опущена работата,понеже Нефтохима произвежда едва 30 или 40% от потребяваното у нас количество.Другото е внос.Според мен-тръгваме по пътя на Бразилия и ако някой в тази страна започне масова преработка на коли изцяло за биогориво,плюс осигуряване на съответните площи растителни култури за производството им,този някой само в рамките на 1-2 години ще стане много богат и много влиятелен.Да видим кой ще е....

Коментар

Salvador написа:
        и ако някой в тази страна започне масова преработка на коли изцяло за биогориво,плюс осигуряване на съответните площи растителни култури за производството им,този някой само в рамките на 1-2 години ще стане много богат и много влиятелен.
        или много взривен в собствената му кола, заедно с олиото в нея, (а и без да се отчита тази фалито-подобна подробност пак излиза доста неизгодно - все още нефта е достатъчно евтин, а олиото се продава по-скъпо с предназначине за салата) ... инъче колегите са много прави - и това ще стане но като се мине примерно над 250 долара за барел
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

////Punto//// написа:
          КОЛКОТО СТОТИНКИ ВДИГНЕТЕ БЕНЗИНА ТОЛКОЗ ЦИРКИ НА ГЪЗА ДА ВИ ИЗЛЕЗНАТ СКАПАНЯЦИ !!! И ЕДНА ПО ЕДНА ДА СЕ ПУКАТ !!!
          ...и на мястото на всяка спукана - по още толкоз да излизат
          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

Спокойно момчета ! Има си и алтернативен превоз
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

коцев написа:
              Спокойно момчета ! Има си и алтернативен превоз
              юбряаааааааааааааааа ама и цената на сеното ше вдигнат скоро!

Коментар

В Ловеч вече пуснаха няколко модела нови таксита http://kozev.moifoto.ru/37355/f95063.../37355/f950169

Коментар

коцев написа:
                  В Ловеч вече пуснаха няколко модела нови таксита http://kozev.moifoto.ru/37355/f950634
                  туй ми се струва по-голяма бегачка...

Коментар

И аз съм на тва мнение за акциза. Значи че си има минимално договорено ниво, има го. Обаче те надуват още. Миналата година им трябваха 5 млрд лв за армията повече и от къде го взеха, от горивата. Надуха под предлог, че трябва за армията. Тая година за какво трябва? Поне да кажат. Писна ми. Сега като вдигнат бензина, почва да скача всичко нагоре. Под предлог че горивото се е вдигнало. Като се почне от хляб и се стигне до лекарствата. Да вдигат цигарите и алкохола. Това са неща без които може. Водят се за екстра. А бензина вече не е лукс ами е необходимост. Всичко е свързано с него

Коментар

Армията у нас е единствената институция с милиарден бюджет,но в никакъв случай не са 5.За да събереш 5 милиарда само от продажба на горива,няма да те плаша какъв трябва да е акциза.Сметни го-при 3 милиона автомобила на пътя и годишно потребление от 2,5 млрд.тона...трудно ще събереш 5 милиарда от повишение на акциза с 5 стотинки за литър.По-скоро става дума за няколко милиона повече.С така събраната сума надали може да се купи и един нов самолет.Отделно,че всяка година се генерират милиарди излишъци.Причината за тия повишения трябва да я търсим другаде...

Коментар

Тва не е живот тука ве. Скоро българите (в България дето са) ще почнат масово да измират от инфаркти/инсулти и т.н. То това живот ли е??!?!? Инфлацията голяма, цените на горивата надуха, продавачите на дребно само това чакат, за да вдигнат цените на всичко останало, а заплатите ?!?!? ТЕ СА СИ ВСЕ СЪЩИТЕ! И България не е само София. Хората в другите градове какво да кажат?!?! Някой в тая държава (там горе) мисли ли изобщо за хората? Къде ги избрахме такива гении не ми е ясно... Тва правителство с всеки изминал ден все по-навътре ни го вкарва, казва ни си го "ние ви е***, и ние пак си стоим на к**а! Време е да си ходят според мен...
                        - '06 FIAT Grande Punto 1.9 Multijet 130ps -

Коментар

Спокойно ! Търпи и ще си спасиш душата .

Коментар

BrumBrum написа:
                            Време е да си ходят според мен...
                            Без паника - всичко ще поскъпне... Трябва повече пари да се печелят, а не по-евтино да е. Така че на всички пожелавам тази година колкото се качат цените поне три пъти повече да им се качат доходите. Както казва мой приятел: "Крайно време е от България да махнем българите и на тяхно място да докараме някакви хора"

Коментар

Коментар

Аз ще зареждам, ако ще и 4 лв/литър да стане горивото. В тва време пеша не си е работа... Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 ...а лятото мисля да преборя трафика и разходите за гориво с едно скутерче... Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                                M-Benz E 250 TD 150hp
                                M-Benz 200d 75 hp
                                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Working...
                                X