Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за прехвърляне на автомобил.
Collapse
X
-
deadairplane
-
deadairplane написа:Нали нотариуса проверява личните карти на продавача и купувача, и после прави ксерокопие от тях, на личната карта си пише семейно положение. Няма нужда от такива декларации и глупости това е повод да завиши нотариалната такса.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
deadairplane
-
Така последно това ми се върти в главата.1.Данъците платени.2.Застрахователна оценка направена на възможно най-ниското число.3.Оформяне на документи при нотариус.4.С договора за покупко продажба бегом в КАТ.5.Подаване на документи за смяна на талоните и собственост със договора.6.Ще минавам ли преглед в КАТ или нещо валове след като няма да сменям номерата.7.Гражданска отговорност и преглед ако не съм минал в КАТ накрая.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Дори не ти трябва да ходиш с колата в КАТ, само с документите. Канал не се минава щом не се сменят номерата. Това го въведоха миналата година.Гражданска доколкото разбрах искат в КАТ на твое име да е. Аз както имам гражданска на името на инвалида за още една година... изгорях ако в Булстрад не направят нещо. И същия проблем с данъка, как да го платя като колата не е моя?!?!?!Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа:Дори не ти трябва да ходиш с колата в КАТ, само с документите. Канал не се минава щом не се сменят номерата. Това го въведоха миналата година.Гражданска доколкото разбрах искат в КАТ на твое име да е. Аз както имам гражданска на името на инвалида за още една година... изгорях ако в Булстрад не направят нещо. И същия проблем с данъка, как да го платя като колата не е моя?!?!?!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Питай ги в КАТ как става тая работа, в консултации има друга подобна тема разгледай и нея. Аз утре сигурно ще звъня в Булстрад да видя какво ще измислят. Също и в гугъл ако поровиш ще попаднеш и на теми от други форуми. Тука сме абсурдистан. Ще кажеш, че в тоя форум никой скоро не е купувал кола с БГ номера да каже за гражданската. Но сигурно зависи и от човека на гишето, някъде може и да мине номера другаде не. Доколкото разбрах, там където се подават документите не е КАТ, а някаква фирма която работи с КАТ и ако се запецне служителката става купона... В моя случай трябва и да платя данък без да имам талон на мое име.. щото като каже дай бележка за платен данък и айде обратно.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Tornado написа:Така последно това ми се върти в главата.1.Данъците платени.2.Застрахователна оценка направена на възможно най-ниското число.3.Оформяне на документи при нотариус.4.С договора за покупко продажба бегом в КАТ.5.Подаване на документи за смяна на талоните и собственост със договора.6.Ще минавам ли преглед в КАТ или нещо валове след като няма да сменям номерата.7.Гражданска отговорност и преглед ако не съм минал в КАТ накрая.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
В данъчното се ходи след КАТ така е по принцип. Но ако ми каже онази дай бележка за платен данък направо се чудя какво да правя. Не мога да платя данък на кола на инвалид от друг град в Бургас и на мое име. А никъде не пише, че колата е на инвалид де, освен на големия талон 3 годишна митническа забрана. Почва се голямо ходене по мъките...Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
deadairplane
-
Гражданска в Алианц например може да се направи на кола където собственика е един човек, а водача, който най-често ще я кара е друго лице щото там се смята персонално колко е при всекиго риска и съответно цената. Та ако другото лице си ти и полицата ще е на твое име май - виж провери. Аз имам друго питане в тоя ред на мисли, ако реша да купя още една кола за части, как хем да докажа, че е станала моя, хем да не я регистрирам и пускам в движение щото е помляна напололовина? Мога ли да си я прехвърля само с договор и без регистрационни номера, или трябва регистрация но няма да имам технически преглед?Като я внасях за 103 коня ми сметнаха митничарите оценка 9900 лева и платих 20% почти 2000 лева ДДС - за тази оценка ли става въпрос, от коя не можело по-ниско , че то ако е тази колата ми става непродаваема.
Коментар
-
Такааааа готово днес успях да си оправя колата включително и да бракувам едно старо возило.Относно прехвърлянето ето инфото.Става дума за регнат автомобил и без смяна на рег.табели.1.Стария собственик си плаща данъка за годината ако датата разбира се е след 01.03.2.В коя да е застрахователна компания се прави застрахователна оценка която се иска от нотариус.На мен ми писаха оценка 500 лв./аз така пожелах/.Удоволствието беше 10лв.3.Следва нотариус и осъществяване на сделката.При него остава застрахователната оценка.Ако колата е на фирма се иска ршение или нещо подо бно там си.Нотариуса ми костваше 48 лв.4.Понеже на автомобила гр.застраховка бе изтекла направих такава която трябва за КАТ.5.Вече сме в КАТ веднага при оправянето на документи където се стартира процедурата с 3 лв,после банката в КАТ 18 лв.6.Следва подаването на документите изчакване на 30 мин и вече съм с малък и голям талон за колата.Валове или нещо подобно в КАТ не се минават.7.Сега вече отивам на преглед и срещу 24 лв. колата е вече абсолютно в движение и редовна.8.Завършвам в данъчното с записване на автомобила на мое име.2% върху застрахователната оценка когато не се сменят номера не се плаща.Оригинала от договора за покупко продажба остава в КАТ а едно копие трябва за данъчното.Ето и всичките разходи по покупката.Капаро за автомобила -180 лв.Застрахователна оценка-10 лв.Такса при нотариус-48 лв.Гражданска застраховка-98 лв.Оставаща сума за автомобила-3070 лв.Разходи в КАТ-21 лв.Преглед-24 лвFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Нотариуса запецна ли се ако човека от който купуваш е женен да присъства и жена му? Че при мен се оказа огромен проблема с прехвърлянето от инвалида. Имам пълномощно от мъжа само, а колата се води обща собственост с жена му. Обадих се на човека, от друг град е доста далече и каза че няма никакъв проблем да отиде при нотариус и жена му да напише декларация, че е съгласна с прехвърлянето. Отделно и от мъжа и жената трябват декларации че нямат задължения към държавата и декларация за семейно положение. Но тука говорих с една адвокатка и направо ме разубеди, че с пълномощно от мъжа и нотариално заверена декларация за съгласие от жената, колата не мога да я прехвърля. Не знам как си успял да идеш до нотариус, тука всички нотариуси почиват до 14.01, днес ходих до един-двама - затворено.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Успях някак си да отида при нотариус.Колата се водеше на фирма чиито собственик присъства на продажбата и не можа да покаже никакъв документ ,че фирмата е негова ,но проблеми с нотариуса никакви.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар