Stoyan_68 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GPS GARMIN NUVI 200
Collapse
X
-
-
Изключително ми е неприятно, че трябва да добавя още няколко коментара:Картата която можеш да ползваш за Гармин става за ’колкото си искаш джипиес-а’ важи ако продавача и е решил да е така. Дадох пример с картата на Събин - за да я инсталираш трябва да изпратиш имейл с уникалния номер на джипиес-а ти и после може да се инсталира само на твоя джипиес. Иначе Събин щеше да продаде 3-4 и останалите да си ги накопираме. За европейските незнам така ли е, но май да, щом не съм видял ей така да лежат по разни сайтове.Аз Нуви без слот за карта незнам. Мисля че всички имат.Трак (записване на изминатия маршрут) верно няма, но Нуви е предимно автомобилен джипиес, а трак ще ти трябва ако тръгнеш през полето, после да можеш да се върнеш. Поне аз така мисля.Дали е за блондинки незнам, според мен Нуви е една доста функционална и същевременно бюджетна версия на автомобилен джипиес. И показва надморската височина, както и географските координати, просто менюто което ги вади е леко, хм, скрито .Т.е. няма точен бутон. В главното меню се задържа пръста в горния ляв ъгъл и след няколко секунди като се пусне вади схема на спътниците и координати и височина.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Стояне ти хубаво си пробвал да свалиш работеща карта, ама след това пробвал ли си се да я качиш на ДРУГ джипиес? Освен това аз в случая говоря за картата на Събин. Това за трака си е въпрос на вкус. Тея гармински модели в които го има от 5 години са и по-скъпи. Затова казвам че е добро бюджетно (евтино) решение. Приказващия речник е голяма екстра като си в непозната страна според мен. За височината - има начин и за това. Изсимулирваш едно пътуване и то ти показва промените във височината оттам дето минаваш. Да, съгласен съм че е бавно и тъпо, но пък аз си мисля че един автомобилист конкретната височина не го интересува чак толкоз.Виж, дай да не спорим. Щото изпадаме в това кое аз и ти смятаме за нужно и кое не. Ние да кажем какво има, а пък който се чуди кое е за него ще прецени. Важното е да кажем нещата ТОЧНО и ПРОСТО. Защото аз съм бил в ситуацията да проучвам тоя въпрос и проблема е че хората дето имат джипиес спокойно си боравят с термини и обсъждат кое ги кефи и кое не, ама новобранеца му звучи точно на китайски (както е казал по-нагоре).
Коментар
-
Колега Благун аз ще ти дам един съвет относно навигациите най добре е да си купиш покет пс и на него може да се инсталират различни навигации том том или най добре за сега IGO при покупка на покет пс може да си купиш с вграден GPS или да си купиш отделен GPS. Ако имаш нужда от карти и програми за покет пс обади се. Тук може да научиш много за покетите и дори да си намериш на добри цени http://forum.pocketbulgaria.com/дори намерих добра обява там Pocket ps-to e v perfektno van6no sastoqnie,raboti bezupre4no,s instalirana programa za gps IGO i nai novata karta na BG,GPS-sa mu e s kabel.ima zarqdno za 220v,za kola i 256 mb karta.Poketa e s Windows Pocket PS 2003, novogodi6na cena 300lv tuk moje da se vidi modela http://www.ciao.de/Medion_MD_2910__1859223Обичам си работата.
Коментар
-
@ls1: Съглсен съм да не спорим. Всъщност то не е спор, по-скоро аз врънкам за тенденцията в развитието на тези играчки. Телефоните все повече приличат на ПС-та, а ПС-тата на телефони, та и гпс-ите не остават по-назад. Това не е лошо, но защо се орязват елементарни функции за сметка на други? Картата която ползвам не е последна версия и на нея липсват новите отсечки от магистрала Тракия. За да ги получа имам две възможности-купувам нова карта или коригирам старата. Понеже купуването не ми е бюджетно предпочитам корекцията. Да ама нямам трак, по който да си въведа новите данни. Стария ми гпс, "гармин куест", дето сега не струва и 50 лева си има трак!За картата на Събин-не съм я ползвал, т.е. не съм я свалял и качвал. Други карти обаче-да свалят се, коригират се и се качват на други гармини без проблеми. Е, има леки иширети, ама си става. Ако си купя картата на Събин, как стои въпроса с ъпдейта?Edit: Пробвах номера със симулацията-естествено че показва текущи координати, но не показва коректна височина. От София до Момина скала (Витоша) си държа неотклонно 553 метра. Тук съм съгласен обаче, че това е въпрос на вкус или интереси.Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Stoyan_68 написа:Ако си купя картата на Събин, как стои въпроса с ъпдейта?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар