Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS GARMIN NUVI 200

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stoyan_68 написа:
    blagun написа:
    Вижте какво намерих на този саит - карта за Гармин! http://www.topomaps.info/index.php?o...g=bgЧетох във Офроуд форума, но имам чувството, че говорят на китайски език - нищо не им разбирам ..... doofiat чел съм темата на колегата rustson, но той е с ПДА!Илко, доколкото разбрах една карта не може да се използва за 2 или повече ГПС системи, или греша?!
    Тази карта, която си намерил става за всички гармини. Аз съм си я записал на едно SD и така си седи, много е стара. Всяка карта за гармин може да се използва на колкото си искаш гпс-а. Гледай Нувито, което ще си купиш да има слот за SD. Иначе е тъпо да релоадваш непрекъснато от ПС-то. Аз ползвам версия 660, недостатък е липсата на трак, т.е. ако караш офроуд/пеша или на картата липсва съществуваш път не ти помни трака по който си минал и връщането е затруднено. Аз я ядох тая хурка в една гора в Странджа Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Нуви 7хх има трак, но доколкото разбрах от един приятел е отвратителен и за нищо не става. С 2 думи линията НУВИ на Гармин е за блондинки-има всякакви простотии-блутут/хендсфри, мп3 и картинки, голям тачскрийн, калкулатори и конвертори, приказва на български, естествено навигация, но баш гпс функциите са на заден план. На една запомнена точка да и видиш надморската височина примерно трябва да го ръгнеш в ПС-то! Аз лично съм леко разочарован.
    С риск да стана досаден ще вкарам още няколко поправки. Картата която можеш да ползваш за Гармин става за ’колкото си искаш джипиес-а’ важи ако продавача и е решил да е така. Дадох пример с картата на Събин - за да я инсталираш трябва да изпратиш имейл с уникалния номер на джипиес-а ти и после може да се инсталира само на твоя джипиес. Иначе Събин щеше да продаде 3-4 и останалите да си ги накопираме. За европейските незнам така ли е, но май да, щом не съм видял ей така да лежат по разни сайтове. Аз Нуви без слот за карта незнам. Мисля че всички имат. Трак (записване на изминатия маршрут) верно няма, но Нуви е предимно автомобилен джипиес, а трак ще ти трябва ако тръгнеш през полето, после да можеш да се върнеш. Поне аз така мисля. Дали е за блондинки незнам, според мен Нуви е една доста функционална и същевременно бюджетна версия на автомобилен джипиес. И показва надморската височина, както и географските координати, просто менюто което ги вади е леко, хм, скрито .Т.е. няма точен бутон. В главното меню се задържа пръста в горния ляв ъгъл и след няколко секунди като се пусне вади схема на спътниците и координати и височина.

Коментар

Изключително ми е неприятно, че трябва да добавя още няколко коментара:
      Картата която можеш да ползваш за Гармин става за ’колкото си искаш джипиес-а’ важи ако продавача и е решил да е така. Дадох пример с картата на Събин - за да я инсталираш трябва да изпратиш имейл с уникалния номер на джипиес-а ти и после може да се инсталира само на твоя джипиес. Иначе Събин щеше да продаде 3-4 и останалите да си ги накопираме. За европейските незнам така ли е, но май да, щом не съм видял ей така да лежат по разни сайтове.
      Пробвай да свалиш работеща картата на ПС-то с mapedit...
      Аз Нуви без слот за карта незнам. Мисля че всички имат.
      Вярно, моя грешка, всички нувита имат. По-правилно беше да кажа " Гледай гпс-а, който ще си купиш да има слот за SD."
      Трак (записване на изминатия маршрут) верно няма, но Нуви е предимно автомобилен джипиес, а трак ще ти трябва ако тръгнеш през полето, после да можеш да се върнеш. Поне аз така мисля.
      Е, аз дадох пример с гората, ама нейсе. Мисля си, че след като ми навират в очите екстрата че може да си го откача от щипката и да го нося в ръка дълго заради много яката батерия, тази "екстра", която я има в гармински модели на 5 години (а в нувито-не) няма да ми е излишна. Да не говорим, че има и офроуд автомобили, на които трака вероятно им е от полза в полето. Все пак е въпрос на елементарен софтуер. Вероятно си забелязал, че освен трак не можеш да запомниш и повече от един route (това блондинките не го могат), да не говорим да го зареждаш от ПС-пак повече от 5 годишна функция на Гармин. За сметка на това има приказващ речник -изключително навигаторко решение! А да и върха е оная склонност да апроксимира позицията към пътя, екстра която в придишните модели пак можеше да се изключва, а при нувито-пак не.
      Дали е за блондинки незнам, според мен Нуви е една доста функционална и същевременно бюджетна версия на автомобилен джипиес. И показва надморската височина, както и географските координати, просто менюто което ги вади е леко, хм, скрито .Т.е. няма точен бутон. В главното меню се задържа пръста в горния ляв ъгъл и след няколко секунди като се пусне вади схема на спътниците и координати и височина.
      Вярно че показва надморската височина в ТЕКУЩАТА позиция, но не и на ЗАПОМНЕНА ТОЧКА (waypoint)-нея може да я видиш само на ПС-то след като свалиш точките с mapsource примерно. Това обаче хич не е "автомобилно".
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Колеги днес случайно минах пре ТСМ Пловдив и там имаше ЖПСи на 199лв. без софта за съжаление само това успях да видя. АА процесора му беше на 300мн.

Коментар

Стояне ти хубаво си пробвал да свалиш работеща карта, ама след това пробвал ли си се да я качиш на ДРУГ джипиес? Освен това аз в случая говоря за картата на Събин. Това за трака си е въпрос на вкус. Тея гармински модели в които го има от 5 години са и по-скъпи. Затова казвам че е добро бюджетно (евтино) решение. Приказващия речник е голяма екстра като си в непозната страна според мен. За височината - има начин и за това. Изсимулирваш едно пътуване и то ти показва промените във височината оттам дето минаваш. Да, съгласен съм че е бавно и тъпо, но пък аз си мисля че един автомобилист конкретната височина не го интересува чак толкоз.Виж, дай да не спорим. Щото изпадаме в това кое аз и ти смятаме за нужно и кое не. Ние да кажем какво има, а пък който се чуди кое е за него ще прецени. Важното е да кажем нещата ТОЧНО и ПРОСТО. Защото аз съм бил в ситуацията да проучвам тоя въпрос и проблема е че хората дето имат джипиес спокойно си боравят с термини и обсъждат кое ги кефи и кое не, ама новобранеца му звучи точно на китайски (както е казал по-нагоре).

Коментар

Колега Благун аз ще ти дам един съвет относно навигациите най добре е да си купиш покет пс и на него може да се инсталират различни навигации том том или най добре за сега IGO при покупка на покет пс може да си купиш с вграден GPS или да си купиш отделен GPS. Ако имаш нужда от карти и програми за покет пс обади се. Тук може да научиш много за покетите и дори да си намериш на добри цени http://forum.pocketbulgaria.com/дори намерих добра обява там Pocket ps-to e v perfektno van6no sastoqnie,raboti bezupre4no,s instalirana programa za gps IGO i nai novata karta na BG,GPS-sa mu e s kabel.ima zarqdno za 220v,za kola i 256 mb karta.Poketa e s Windows Pocket PS 2003, novogodi6na cena 300lv tuk moje da se vidi modela http://www.ciao.de/Medion_MD_2910__1859223
            Обичам си работата.

Коментар

Бягайте от Медион!Извинявам се за антирекламата,но не си купувайте боклуци!
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

@ls1: Съглсен съм да не спорим. Всъщност то не е спор, по-скоро аз врънкам за тенденцията в развитието на тези играчки. Телефоните все повече приличат на ПС-та, а ПС-тата на телефони, та и гпс-ите не остават по-назад. Това не е лошо, но защо се орязват елементарни функции за сметка на други? Картата която ползвам не е последна версия и на нея липсват новите отсечки от магистрала Тракия. За да ги получа имам две възможности-купувам нова карта или коригирам старата. Понеже купуването не ми е бюджетно предпочитам корекцията. Да ама нямам трак, по който да си въведа новите данни. Стария ми гпс, "гармин куест", дето сега не струва и 50 лева си има трак!За картата на Събин-не съм я ползвал, т.е. не съм я свалял и качвал. Други карти обаче-да свалят се, коригират се и се качват на други гармини без проблеми. Е, има леки иширети, ама си става. Ако си купя картата на Събин, как стои въпроса с ъпдейта?Edit: Пробвах номера със симулацията-естествено че показва текущи координати, но не показва коректна височина. От София до Момина скала (Витоша) си държа неотклонно 553 метра. Тук съм съгласен обаче, че това е въпрос на вкус или интереси.
                Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Колега днес ще ходя пак до ТСМ и ще снимам тяхния този за 199лв. и ще ги разпитам малко повече за него.

Коментар

Stoyan_68 написа:
                    Ако си купя картата на Събин, как стои въпроса с ъпдейта?
                    Значи Събин сега прави нова карта която още не е излезнала. Като излезне тези закупили старата карта след 1 октомври 2007 ще трябва да доплатят 44лв за новата, а тези преди 1 октомври 2007 - 88лв. Ще продължат да излизат ъпдейти и за старата и за новата карта (под ’нова’ се разбира технологично нова, а не само оправяне на грешки. Събин вече ще ползва официално закупен от Гармин софтуер и твърди че ’преизчисляванията’ значително ще намалеят). Иначе ъпдейтите са безплатни за 1 година след купуването (регистрацията) на картата.

Коментар

Добре, нямам нищо против да купувам български софтуер. Предполагам, че картата може да се коригира от притежателя и да се зарежда отново в същия гпс приемник. Или греша?
                      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

А това вече незнам....аз лично планирам да си остана на старата версия за известно време докато чуя отзиви за новата.

Коментар

Working...
                        X