Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

GPS GARMIN NUVI 200

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

GPS GARMIN NUVI 200

Колеги искам да си купя навигация за колата - не че ми трябва много, но предпочитам да я имам! Въпросът ми е следния, харесах този модел - защото не е много скъп - 300лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028131 но няма карти в него! Мога ли да си сваля от нета карта на БГ и Европа и да си го ползвам? Същият с карта е 450лв!
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Имаше една програма за ПДА с карти казваше се ТомТом, но не знам дали ще стане за навигацията

Коментар

Имам и двете. Т.е. гармин нуви обаче 300 и пда с джипиес. Карта за Гармин не е проблем да намериш. В момента най-добре сякаш е на Събин от офроуд форума, сега още някакво момче пуска да продава карта но сякаш е в начален стадий. Аз ползвам тази на Събин. Ако с еползва с внимание върши голяма работа. Под внимание имам предвид като ти изчертае маршрута да си го прегледаш, да не вземе да те прекара през някоя козя пътека . Иначе съм адски доволен. Големи бутони на тъчскриин, бърз старт (за мен е много важно това) намира си сателитите бързичко, екрана се вижда перфектно и през деня. Но (много важно!) с Гармина не можеш да си запишеш пътя.За ПДА също ще намериш карти. Дето казва колегата слагаш ТомТом и си готов. Но за мен това е по-неудобния вариант. Нека кажа защо. Първо поне моя ПДА малко бавно си намира сателитите. Поне 10 минути. Другото е че аз не обичам много all-in-1 нещата а пда-то си е баш такова. Третото е че ако разчитам на него като джипиес трябва постоянно да му пазя батерията. А пда-то се ползва и за други неща нали . Чистия Гармин си е просто джипиес и няма нужда да си казваш ’Хм, я да спра това, че да ми остане батерия ако случайно ми потрябва джипиес’. А, с пда-то обаче можеш да си запишеш пътя.Разбира се тези неща са си много силно въпрос на гледна точка. За мен чистия Гармин е по-добро решение, но не подценявай факта че с едно пда освен джипиес получаваш и доста други неща за подобни пари.Ако имаш някакви въпроси питай. Не съм се скъсал да използвам джипиес-ите, че ги имам отскоро, но пък имам гледната точка на човек пробвал и двете.

Коментар

И аз искам да попитам, не зависи ли употребата на различни карти от операционната система?!

Коментар

ls1 написа:
          Имам и двете. Т.е. гармин нуви обаче 300 и пда с джипиес. Карта за Гармин не е проблем да намериш. В момента най-добре сякаш е на Събин от офроуд форума, сега още някакво момче пуска да продава карта но сякаш е в начален стадий. Аз ползвам тази на Събин. Ако с еползва с внимание върши голяма работа. Под внимание имам предвид като ти изчертае маршрута да си го прегледаш, да не вземе да те прекара през някоя козя пътека . Иначе съм адски доволен. Големи бутони на тъчскриин, бърз старт (за мен е много важно това) намира си сателитите бързичко, екрана се вижда перфектно и през деня. Но (много важно!) с Гармина не можеш да си запишеш пътя.За ПДА също ще намериш карти. Дето казва колегата слагаш ТомТом и си готов. Но за мен това е по-неудобния вариант. Нека кажа защо. Първо поне моя ПДА малко бавно си намира сателитите. Поне 10 минути. Другото е че аз не обичам много all-in-1 нещата а пда-то си е баш такова. Третото е че ако разчитам на него като джипиес трябва постоянно да му пазя батерията. А пда-то се ползва и за други неща нали . Чистия Гармин си е просто джипиес и няма нужда да си казваш ’Хм, я да спра това, че да ми остане батерия ако случайно ми потрябва джипиес’. А, с пда-то обаче можеш да си запишеш пътя.Разбира се тези неща са си много силно въпрос на гледна точка. За мен чистия Гармин е по-добро решение, но не подценявай факта че с едно пда освен джипиес получаваш и доста други неща за подобни пари.Ако имаш някакви въпроси питай. Не съм се скъсал да използвам джипиес-ите, че ги имам отскоро, но пък имам гледната точка на човек пробвал и двете.
          Значи мога да си изтегля от някъде карта и да си я кача на Гармина?! Ще успея ли да я инсталирам - лесно ли е?Иначе колко струва "оригинална" карта на БГ и Европа?
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Употребата на различни карти не зависи от операционната система а от джипиес софтуера който ползвате. Положението не е такова една карта да става на какъвто джипиес си искаш. Примерно Гармин картите стават за приемници на Гармин. Правя уточнение че има разни програмки които могат да заблудят Гармин софтуера че джипиес-а в пда-то е марка Гармин, но там вече влизаме в сферата на кракове и хакове често със съмнителен успех. Ако човек има джипиес Гармин - може да го ползва само с гармински карти. Не може да сложи примерно карта от ТомТом. За цена мога да говоря само за българската карта на Събин защото нея съм си купил. Пазариш картата, ако е от магазина е 130лв, ако от Събин директно - 120лв. Това е карта на България с включени освен основната пътна мрежа доста офроуд пътечки, с различни цветове според трудността им. В момента се очаква нова версия която ще струва 180лв. За повече - офроудския форум си има джипиес раздел, там пише и Събин. Не става номера няколко човека да си купят една карта. След купуването на картата фабричния номер от джипиес-а се праща на Събин и той генерира сериен номер с който човек може да си инсталира картата само и единствено на неговия си джипиес. Аз поне незнам някой да е кракнал това.Има и една безплатна карта, която обаче е без рутиране. Тя се води по-скоро туристическа пешеходна, има на нея изолиниите на релефа. Някои хора се оплакват че била неточна на моменти, но все пак е безплатна, а и тези хора бяха от офроуд форума, където за дума и конкуренция против Събин се стреля на месо .Рутиране - да ти казва ’тук наляво тук надясно’. Без рутиране - само те показва на картата къде си.На пда-то съм сложил една кракната версия на иГо, колко струва иначе нямам идея.За да не пускам директно рекламни линкове - удари един гугъл на Геотрейд. Това са официалните вносители на Гармин за България. От сайта може да се дръпнат и ръководствата на джипиес-ите и то на български ако не се лъжа. Има и цени на разни карти на Европа. По принцип за всяка страна могат да се поизровят карти безплатни. Само че не се знае колко точни ще са, а и дали ще рутират.За мен много полезно би било тези така наречени ПОИ (от английски интересни точки). Показва ти къде на близо има ресторанти, хотели, кефенета, болници, паркинги, абе цялата инфраструктура. За съжаление в България това все още е адски неразвито. В западна Европа казваш на джипиес-а ’я ме закарай в най-близката пицария’ и той почва ’е тука направо, е тука надясно...’ и си там. В България в момента не е толкова важно колко ти е функционален джипиес-а, а колко ти е хубава картата. Може да имаш незнам какви си екстри ама като няма карта - си дотам. А най-голямото дърво джипиес ако е със свестна бг карта е за предпочитане. Така е, в чужбина джипиес-ите се конкурират като функции, бързина и т.н....у нас - имат ли карти. Най-хубаво обаче намери някой който има джипиес и/или пда и пробвай. За 5 минути можеш да си създадеш много впечатление за теб ли е не е ли за теб.

Коментар

Колеги, прочетохте ли тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...0%F0%F2%E8+gps относно GPS-ите и картите им?Колегата rustson вече няколко месеца се радва нови маршрути из София За повече инфо търсете него :D

Коментар

...другият спец е колегата Илко / Ilkor /, който може да помогне много, но е в Търново. На моето ПДА всички програми и карти са инсталирани от него...

Коментар

Карта на България се продава от представителя на Гармин. Мисля че към 100-тина лв. беше.Аз имам записана една такава карта която колегата Stoyan_68 ми извади от неговия гармин навигатор.Само не знам дали ще иска патчване заради някаква защита ...Друг софтуер/карта няма как да му се инсталира.Според мен за тази цена устройството си струва ...

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=17 тук има доста за гарминhttp://gpsnavigacia.com/shop/product...31&language=bg гармин нуви200+ карти на европа и бг за 348лв
                    Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

А ще ме прощавате за тъпия въпросТ ама каква е разликата межгу ПДА и GPS. Едното да не е телефон ?

Коментар

пда е Personal Digital Assistant, устройство, което комбинира компютър и телефон (и каквото още се сетиш)а гпс е Global Positioning System, това е устройството което приема сигналите от сателитите и ти дава местонахождението, но за да го използваш имаш нужда и от друг хардуер, като ПДА устройство, смартфон, пц или нещо друго с процесор и дисплей

Коментар

Rigel написа:
                          пда е Personal Digital Assistant, устройство, което комбинира компютър и телефон (и каквото още се сетиш)а гпс е Global Positioning System, това е устройството което приема сигналите от сателитите и ти дава местонахождението, но за да го използваш имаш нужда и от друг хардуер, като ПДА устройство, смартфон, пц или нещо друго с процесор и дисплей
                          Не е точно така, или поне е непълно това обяснение.Какво е джипиес? Приемник който лови сателитни сигнали и според тях разбира на какви координати се намира.Какви варианти има?1. Самостоятелен джипиес. Това е устройство в което е вграден джипиес приемник и софтуер. То не служи за нищо друго освен да е джипиес (е, евентуално да има и мп3 плеър и нещо подобно като екстра). Има си тъчскриин екран. Пускаш - намира сателитите - работи.2. Несамостоятелен джипиес. Джипиес приемник който трябва да се включи в нещо за да работи. Няма екран и инсталиран софтуер. Може да се включи в usb, bluetooth на лаптоп, пда, компютър и да ползва техните екрани и дискове (мемори карти) или каквото е там за да се инсталира софтуера и картата и да си ги ползваш.Съкращението за ПДА е точно. Правя само уточнение че може да има в себе си телефон - а може и да няма. Общо взето пда е джобен компютър и според цената може да има разни екстри (или да няма), от рода на wireless, bluetooth, gps, gsm и т.н. Ако има вграден джипиес приемник - инсталираш си софта, картата и си готов. Ако няма - пазариш си един bluetooth джипиес (който е по-евтин защото няма екран, памет и т.н.) и на пда-то слагаш верния софт и карта и си готов.

Коментар

Вижте какво намерих на този саит - карта за Гармин! http://www.topomaps.info/index.php?o...g=bgЧетох във Офроуд форума, но имам чувството, че говорят на китайски език - нищо не им разбирам ..... doofiat чел съм темата на колегата rustson, но той е с ПДА!Илко, доколкото разбрах една карта не може да се използва за 2 или повече ГПС системи, или греша?!
                            BMW E90 320D
                            ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                            ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

blagun написа:
                              Вижте какво намерих на този саит - карта за Гармин! http://www.topomaps.info/index.php?o...g=bgЧетох във Офроуд форума, но имам чувството, че говорят на китайски език - нищо не им разбирам ..... doofiat чел съм темата на колегата rustson, но той е с ПДА!Илко, доколкото разбрах една карта не може да се използва за 2 или повече ГПС системи, или греша?!
                              Тази карта, която си намерил става за всички гармини. Аз съм си я записал на едно SD и така си седи, много е стара. Всяка карта за гармин може да се използва на колкото си искаш гпс-а. Гледай Нувито, което ще си купиш да има слот за SD. Иначе е тъпо да релоадваш непрекъснато от ПС-то. Аз ползвам версия 660, недостатък е липсата на трак, т.е. ако караш офроуд/пеша или на картата липсва съществуваш път не ти помни трака по който си минал и връщането е затруднено. Аз я ядох тая хурка в една гора в Странджа Yellow_Flash_Colorz_PDT_29 Нуви 7хх има трак, но доколкото разбрах от един приятел е отвратителен и за нищо не става. С 2 думи линията НУВИ на Гармин е за блондинки-има всякакви простотии-блутут/хендсфри, мп3 и картинки, голям тачскрийн, калкулатори и конвертори, приказва на български, естествено навигация, но баш гпс функциите са на заден план. На една запомнена точка да и видиш надморската височина примерно трябва да го ръгнеш в ПС-то! Аз лично съм леко разочарован.
                              Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Working...
                              X