jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с климатика - в апартамента, не в колата..........
Collapse
X
-
Re: Сервиз за климатици LG във Варна
bright написа:Колеги, преди 2 дни ми спря компресора на климатика - LG инверторна девятка . Девет години работи без какъвто и да е проблем, но сега навръх Нова година издъхна! Благодарен съм на всички за съветите!Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
nikki_sixx написа:jenshen73 написа:Да черпя по бира може ли???Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:nikki_sixx написа:jenshen73 написа:Да черпя по бира може ли???Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!
Коментар
-
Тия дни в мъглата видях за какво става дума... В къщи имаме 2 климатика, като и двата са 12-ки неинверторни. Старият е Daewoo монтиран е 2000 г. и дори в най-големите студове и мъгли успява да поддържа температура 24 градуса. Новият е Osaka, монтираха го миналото лято, външното му тяло се обледява като айсберг и от няколко дни не може да качи повече от 15 градуса в стаята. След тежки преговори с магазина, от който го купих, се съгласиха да ми го сменят. Сега се чудя само каква марка да избера, от Osaka се отказвам.Абе каквото и да си говорим, отоплението от климатик е измама. Затопля се само въздуха, стените са студени, не можеш да си сгрееш премръзналите ръце на климатика например. Истинското отопление е на дърва, въглища, нафта, газ, акумулираща печка. Добре че в една от стаите си имаме печка "чудо" на въглища, само с климатици в тази люта зима направо да сме замръзнали.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Направо не знам,чета постовете Ви и се плаша...Факт е, че се топля вкъщи с една Мидея 12-ка обикновенна.Най-ниските температури тука бяха -15, не е спирал да работи и все още бачка без проблем! Изобщо даже не съм излизал да го гледам или да го размразявам. Другото, което е, че не съм го спирал от 3 месеца в стаята е 22-23 градуса. Всичките плюят Мидеите, но аз как трябва да се чувствам като на една позната Панасоника 12-ка чисто нов на няколко месеца (Мейд ин Япония) за 1500 лв. спря да работи???П.П.Пу да не му е уроки :D"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
tyson написа:П.П.Пу да не му е урокиAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Да разкажа и аз за моите наблюдения от представянето на климатиците в тази люта зима. Както съм споделял и преди, имам два инверторни климатика - Осака - по-старият - и Панасоник - от миналата година. Температурите тука стигнаха до -20 градуса. Както и очаквах, Осака-та не ме предаде, защото я имам от 4 години и в още по-люти студове е работила. Не се обледява. Панасоник-ът също не ме предаде, въпреки че външното му тяло е изложено изцяло на външните условия, докото на Осака-та поне е на завет на терасата. Откакто паднаха температурите, съм сложил и двата на 21 градуса и съм отворил двете стаи към коридора, в следствие на което в тези три помещения е станала равномерна температура от 21-22 градуса, защото отвреме-навреме климатиците намаляват. В офиса имаме няколко инверторни Панасоник-а 21. Понеже там са купувани наедро, фирмата уж ги е монтирала, както си трябва с отводнителни тръбички отдолу и наблюденията ми са, че точно в това е голямата грешка - моите и двата нямат и се размразяват нормално. В резултат на тръбичките на служебните и поради продължително ниските температури, всичко около отвора и в тръбичките е замръзнало и постепенно климатиците няма откъде да се отичат и се превръщат в масивни ледени блокове. Тръгнах на два пъти да ги размразявам, но горещата вода все не достига и не успявам цялостно да ги размразя. Изводът е, че ако не се размразят изцяло, постепенно пак скрежасват и се обледяват. Това са моите впечатления, дано са полезни на някого.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар